Onverwerkte emoties oplossen in de zorg

Zit een onverwerkte emotie de zorgvrager in de weg? Moet er verteld worden wat precies de oorzaak is van het probleem, ook al vertelt de zorgvrager dat liever niet? Blijken verschillende oplossing achteraf niet te werken? 

Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® is je zorgvrager weer snel op de rit, zonder dat de onverwerkte emotie nog in de weg zit. Door de bewezen, eigen oplossing ontstaat weer een lach op het gezicht. En is er meer zelfvertrouwen, dankzij de zorgverlener.

“Zowel binnen de zorgsector als het onderwijs is het een onmisbare methode”

Het is een efficiënte zelfhulpmethode, waarbij ik mijn clienten de regie over hun hoofd en emoties kan teruggeven. Zowel binnen de zorgsector als het onderwijs is het een onmisbare methode! Eigenlijk binnen alle sectoren….

ervaringen matrixmethode

Zorgdossiers stapelen zich op door onverwerkte emoties

Een diepgewortelde emotie kan jaren in de weg blijven zitten. Vaak wil de zorgvrager niet over het probleem vertellen. De zorg die verleent wordt, duurt vaak lang. En wat zich in het hoofd van de cliënt afspeelt, wordt liever niet over gesproken.

Door de vele, langdurige gesprekken worden ook anderen belast met het probleem. De oplopende werkdruk en zorgdossiers stapelen zich op. Een oplossing die voor iedereen werkt, is er niet. Het lijkt dweilen met de kraan open en het zoeken naar een oplossing gaat door.

De oplossing zit in het hoofd van de zorgvrager

Zonder te vertellen wat er is gebeurd of mogelijk gaat gebeuren, bedenkt de cliënt de eigen oplossing. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® wordt de emotie verwerkt door de persoon zelf door het stellen van specifieke vragen. Altijd op de eigen manier, zelfs telefonisch.

Vaak al na een coaching van 20 minuten heeft de cliënt er geen last meer van. Nooit meer. Met meer zelfvertrouwen en motivatie verschijnt direct weer een lach op het gezicht. Je krijgt weer tijd om zorg te verlenen, dat wat je graag doet: mensen ontzorgen.

Emotie zit in de weg?

Na het lezen van het digiboek (gratis) is een emotie geen belemmering meer.

Digiboek MatriXmethode voor professionals in de GGZ

Emoties de baas zijn

Bekijk waarom geen onverwerkte emotie de zorgvrager meer in de weg zit.

Problemen en oplossingen bekijken?

In de media:

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo Flow Magazine

“Eenvoudig, efficiënt en ontzettend effectief”

Mijn twijfels zijn weggenomen omdat ik in de training echt ervaren heb en in het oefenen dat het ook gewoon echt werkt. De gesprekstechniek werkt, het is eenvoudig, efficiënt en ontzettend effectief.

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten voor het verwerken van emoties.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Toepassen

Krijg alle tools om gedoe tussen de oren op te lossen.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?

Vraag een gesprek aan met Ingrid Stoop. Telefonisch of op locatie.