Informatie handig onthouden in de zorg

Heeft je zorgvrager soms moeite kost met de basisinformatie van taal, rekenen en/of klokkijken? Zoek je een snelle oplossing die je maar één keer hoeft uit te leggen? En de zorgvrager het voor altijd begrijpt?

De ‘missing link’ ligt voor het oprapen. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® ontdekt de zorgvrager HOE informatie handig te onthouden en terug te vinden. Op de eigen manier, dankzij de hulp van de zorgverlener.

“Een onmisbare methode, eigenlijk binnen alle sectoren”

Het is een efficiënte zelfhulpmethode, waarbij ik mijn clienten de regie over hun hoofd en emoties kan teruggeven. Een andere kracht van de methode is dat Ingrid voortdurend nieuwe bevindingen en ervaringen verwerkt en daardoor de methode blijft fine-tunen. Zowel binnen de zorgsector als het onderwijs is het een onmisbare methode! Eigenlijk binnen alle sectoren….

Lange hersteltrajecten, oplopende zorgkosten

Doordat de basisinformatie van taal of rekenen onhandig opgeslagen is, loopt de zorgvrager of verzorger vast. Deze gemiste kans beïnvloedt de ontwikkeling. Als de basis niet goed is opgeslagen, ontstaan problemen. Een huis wordt immers ook niet gebouwd zonder fundament.

Schaamte, onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen ontstaan. Er worden uitwegen gezocht die veel moeite kosten, waardoor werkzaamheden worden beperkt. Het liefst wordt niet met anderen over het probleem gepraat om het probleem te omzeilen.

De oplossing is HOE te leren

Laat informatie onthouden op de eigen manier door de persoon zelf. Het terugvinden van informatie is dan simpel. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® wordt informatie voor altijd goed opgeslagen door de belangrijkste zintuigen te gebruiken: zien, horen, voelen en/of denken.

Het op deze manier opslaan van taal en rekenen zorgt ervoor dat ook nieuwe informatie op de eigen manier wordt onthouden. Direct is de stralende lach zichtbaar en meer zelfvertrouwen ontstaat. Het verwerkt, opgeslagen, onthouden en terugvinden van informatie is simpeler dan ooit tevoren.

Worstelende zorgvrager?

Na het lezen van het digiboek (gratis) zal geen zorgvrager meer een kort lontje hebben.

Digiboek MatriXmethode voor professionals in de GGZ

Handiger informatie onthouden

Bekijk waarom de zorgvrager de basisinformatie voor altijd zal onthouden op de eigen manier.

Meer inzichten om informatie handigere te onthouden?

In de media:

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo De Stentor

“Ik kan nu een brief schrijven zonder het te controleren”

Ik ben veel meer zeker van mijzelf en dat ik gerust een brief kan schrijven zonder dat iemand deze eerst moet controleren.

“Ik lees nu echt 2x zo snel”

De MatriXcoach heeft mij geholpen om mijn alfabet goed te onthouden, waardoor ik nu echt 2x zo snel lees als voorheen. Door deze ervaringen heb ik ervoor gekozen om ook de kracht van de MatriXmethode in te willen zetten. Hierdoor heb ik me opgegeven voor de 5-daagse training.

Edward SchuurmanEdward Schuurman, Eigenaar van Lened

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten om informatie handiger te onthouden.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Toepassen

Voorkom en los problemen op door handiger informatie te onthouden.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?

Een (telefonisch) gesprek met de ontwikkelaar Ingrid Stoop.