Angsten of trauma’s in de zorg

Heeft je zorgvrager of hulpvrager stress door een angst of onverwerkte trauma? Wordt er liever niet over gepraat, ondanks dat het het dagelijks leven belemmert? Is het probleem er nog, ondanks de hulp die al eens is gezocht?

Vaak worden er therapieën aangeboden die niet voldoende helpen. Verplichte protocollen worden opgevolgd, maar zonder blijvend resultaat. Men wil, durft, mag of kan soms niet praten over het probleem. Waardoor het gedoe tussen de oren blijft zitten.

ervaringen matrixmethode

Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® ontdekt de persoon doelgericht de eigen oplossing, vaak al binnen één gesprek. Dat is veilig voor jou als professional in de zorg/GGZ en voor je cliënt, want:

  • De zorgvrager hoeft nooit (opnieuw) het verhaal te doen en er is nooit een herbeleving
  • Vaak zijn 1 tot maximaal 2 of 3 MatriXgesprekken voldoende
  • Geen werkdruk of frustratie
  • Nooit is er een dossier, protocol of doorverwijzing/externe partij nodig

Dat is voor iedereen een zorg minder. Ontdek ook de onmisbare, bewezen tool voor iedere zorgverlener en zorgvrager.

“Ik word zo blij van deze methode en het directe effect”

Ik zie bij de huisartsen waar ik werk zulke geweldige resultaten in hele korte tijd. Vandaag iemand terug gezien die ik 3 weken geleden gecoached heb. Ze kwam alleen vertellen dat het nu heel goed met haar ging en ze hoefde geen vervolgafspraak meer.

Ze ervaart nu rust over iets wat haar jaren onrust gaf. Dat voelt voor haar heel goed. En ik word ook zo blij van deze methode en het directe effect.

“Mijn enthousiasme om EMDR te geven is sterk verminderd”

Als ambulant begeleider zoek ik naar mogelijkheden om mijn cliënten beter te kunnen ondersteunen. Ik merkte dat mijn enthousiasme om EMDR sessie te geven sterk verminderde omdat het zoveel makkelijker kan via de MatriXmethode. Ik wil de MatriXmethode inzetten bij ambulante begeleiding en gaan aanbieden ipv EMDR sessies die ik nu geef. Ook aan de mensen die voor meditatie/retraite komen wil ik het aanbieden.

Angsten of trauma’s zitten in de weg

Jarenlang kunnen angsten of trauma’s mensen, jong of oud, blijven achtervolgen. In een milliseconde komt weer de scherpe naald van de dokter tevoorschijn als eraan gedacht wordt. Of het bloedvlekken op de witte jas na een bezoek aan de tandarts. Er wordt liever niet over dat éne detail gepraat.

Maar juist meer problemen ontstaan, zoals stress. Door het korte lontje ontstaan grotere problemen. Meer uitwegen en smoesjes worden bedacht. Het gebruik van medicijnen of alcohol lost het alleen tijdelijk op, terwijl morgen alles weer opnieuw begint.

Wie de angst heeft, heeft ook de oplossing

Gelukkig hoeft nooit verteld te worden wat er precies is gebeurd. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® vindt nooit een herbeleving plaats. Wel worden de meest nare fragmenten van angsten of trauma’s aangepakt en vervangen. Altijd op de eigen manier, zelfs telefonisch

Vaak al na een coaching van 20 minuten heeft de zorgvrager er geen last meer van. Er ontstaat weer focus. De potten medicijnen hoeven niet meer geslikt te worden. De afhankelijkheid maakt plaats voor onafhankelijkheid. Met een bonk zelfvertrouwen maakt de zorgvrager weer keuzes.

Angstige zorgvrager?

Na het lezen van het digiboek (gratis) is er geen reden meer voor stress.

Digiboek MatriXmethode voor professionals in de GGZ

Angsten of trauma’s overwinnen

Bekijk waarom elke nare gebeurtenis net zo snel verdwijnt als het ontstond.

Meer snelle oplossingen bekijken?

In de media:

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo Flow Magazine

“Iedereen zou hier kennis mee moeten maken”

Op het gebied van trauma-verwerking zou iedereen hier kennis mee moeten maken. Het is onwaarschijnlijk hoe snel je je traumatische ervaring een meer neutrale positie in je hoofd kan geven.

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten om een angst of trauma op te lossen.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Trainingen

Krijg alle tools om anderen te verlossen van een angst of trauma.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?