Workshop – Hoofd opruimen voor leerlingen VO2019-01-15T13:21:11+00:00

1-dagdeel workshop – Hoofd Opruimen voor de leerling met een vol hoofd in het voortgezet onderwijs

Vind je het lastig om informatie te onthouden, ben je vaak afgeleid of word je sneller boos? Merk je dat je het wel wil, maar het niet kan? De adviezen van anderen helpen vaak niet, omdat dat niet de oplossing is die bij je past. Voorkom dat je meer onvoldoendes krijgt of blijft zitten door een opgeruimd hoofd.

Met een opgeruimd hoofd weet je precies waar je alle informatie kan onthouden en terugvinden. Je krijgt meer zelfvertrouwen, rust en met meer plezier ga je elke dag naar school. Een goede baan in de toekomst ligt binnen handbereik met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®.

Hoofd opruimen is een handige manier waarmee je als leerling een eigen strategie bedenkt voor het organiseren van informatie in jouw hoofd. Zo wordt jij weer regisseur van je eigen hoofd. Je schoolprestaties gaan gegarandeerd verbeteren, al direct tijdens en na de workshop.

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs met leerproblemen zoals concentratieproblemen, dyslexie, dyscalculie, volle hoofden etc.
In deze workshop krijg jij inzicht in hoe jouw hoofd werkt en je geeft zelf aan hoe het voortaan beter kan en wat jij belangrijk vindt.
Aan het eind van de workshop heb jij je hoofd denkbeeldig ingericht en dat is een cadeautje voor jou omdat je meer rust en ruimte beleeft.

Hoe ziet de workshop eruit?

  • 1 dagdeel workshop

Tijdens deze workshop wordt duidelijk en concreet uitgelegd hoe de MatriXmethode werkt en hoe jij dit kunt toepassen op je eigen hoofd. De kunst van het stellen van de juiste vragen en het doorvragen staat centraal.

Het doel is om te ontdekken hoe jouw hoofd nu werkt om vervolgens te bedenken hoe jij denkt dat het nog veel beter kan werken. Je gaat aan de hand van die inzichten jouw nieuwe gewenste hoofd indelen en opruimen. Het eigen maken van deze techniek leer je natuurlijk alleen door te oefenen! Je oefent daarom de leerstof samen met de andere deelnemers.

Praktische informatie

  • Aantal uren:

Binnen ongeveer 3,5 uur krijg je alle kennis

  • Wat is de investering?

135 euro, btw-vrij

Bekijk waarom leerkrachten overtuigd waren over deze aanpak:

Voor wie?

Leerlingen voortgezet onderwijs die leerproblemen hebben •
Onrustige leerlingen die snel zijn afgeleid • Kinderen met een ‘kort lontje’

Waarom deze training?

Kinderen zijn de toekomst. Daarom is het belangrijk dat ieder kind goed kan meekomen op school. Vaak lopen kinderen vast omdat ze niet weten hoe informatie goed en handig opgeslagen kan worden in hun hoofd. Omdat op school leerlingen vooral leren WAT er geleerd moet worden, leren kinderen niet een eigen strategie om de informatie goed op te slaan.

Daardoor ontstaan meer blokkades en is het lastiger om focus te behouden. En zo lang de leerling de blokkade(s) niet zelf opruimt, blijven de klachten bestaan of verergeren de symptomen. Doordat het hoofd opgeruimd wordt, zullen kinderen sneller leren, meer plezier hebben in leren en met meer zelfvertrouwen naar school gaan.

Wat leer je tijdens de workshop?

Je ontdekt welke strategie je zelf – onbewust – gebruikt om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe jouw hoofd werkt! Je leert hoe je deze strategie aan kunt passen zodat je informatie handig onthoudt en weer terugvindt en je hoofd opgeruimd voelt.

Je leert welke vragen je moet stellen en hoe je moet doorvragen om te ontdekken welke strategie jij – onbewust – gebruikt om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe jouw hoofd werkt.

Je leert hoe je door het stellen van de juiste vragen een efficiëntere strategie kunt ontwikkelen waarmee je zelf lesstof en andere informatie onthoudt en je hoofd op kan ruimen. Deze strategie is van jou en daarom helemaal eigen.

Je leert hoe jij met jou nieuwe eigen strategie leerproblemen kunt voorkomen en oplossen. Met je eigen strategie sla je informatie op een handige manier op in een denkbeeldig – zelf bedacht – systeem, waardoor jij de informatie beter zal onthouden en terugvinden. Je gaat beter en sneller leren en dat is iets wat je al een tijdje niet meer hebt gedaan.

Trainer

De workshop wordt gegeven door de Gekwalificeerde MatriXpartners die zijn opgeleid door Ingrid Stoop

Data en tijd

De workshop duurt ongeveer 3,5 uur en wordt op verschillende tijden gegeven

Investering

De workshop is een investering van 135 euro, btw-vrij
Inclusief: werkboek “Je hoofd opruimen, ook jij kan het”