Resultaten te mooi om waar te zijn? Bel ons op werkdagen: 074 376 4877 | 09.30 – 12.30 uur|info@matrixmethode.nl
Workshop – Hoofd Opruimen voor leerlingen en ouders2018-04-29T14:45:12+00:00

1-dagdeel workshop – Hoofd opruimen en leren HOE te leren voor ouders met een kind die BASIS-onderwijs volgt

Vind je kind het lastig om informatie te onthouden en is hij of zij snel afgeleid, boos of teleurgesteld door tegenvallende cijfers? Is bijles niet de oplossing, maar vooral tijdrovend en prijzig?

Binnen één dag leer je samen met je kind het hoofd op te ruimen om schoolprestaties een boost te geven. Met meer rust en zelfvertrouwen worden leerproblemen binnen enkele weken opgelost en stress voorkomen.

Hoofd opruimen is een handige manier waarmee het kind een eigen strategie bedenkt voor het organiseren van informatie in het hoofd. Zo wordt ieder kind weer regisseur van hun eigen hoofd. En zullen schoolprestaties gegarandeerd verbeteren, al direct tijdens en na de workshop.

Voor ouders van kinderen in het basisonderwijs met leerproblemen zoals concentratieproblemen, dyslexie, dyscalculie. Door als ouder mee te doen krijg jij inzicht in hoe het hoofd van je kind werkt en wat jouw kind belangrijk vindt. Dat inzicht is een cadeautje voor je omdat je na de workshop weet hoe jij je kind wel maar ook hoe je juist niet moet helpen. Het kind centraal en de regie over het eigen hoofd, dat is de MatriXmethode.

Hoe ziet de workshop eruit?

  • 1 dagdeel workshop

Tijdens deze workshop wordt duidelijk en concreet uitgelegd hoe de MatriXmethode werkt en hoe jij als ouder of leerling dit aspect van de methode kunt toepassen. De kunst van het stellen van de juiste vragen en het doorvragen staat centraal. Het doel is het leren beheersen van de gesprekstechniek zodat je samen met jouw kind leert HOE te leren en te helpen bij het indelen en opruimen van hun hoofd. Het eigen maken van deze techniek leer je natuurlijk alleen door te oefenen! Je oefent daarom de leerstof samen met de andere deelnemers.

Praktische informatie

DATUMS EN LOCATIES BEKIJKEN

Digiboek gratis downloaden

Voor ouders en kinderen die leerproblemen willen voorkomen en oplossen:

Download het digiboek

Bekijk waarom leerkrachten overtuigd waren over deze aanpak:

Voor wie?

Ouders met een kind die naar de basisschool gaat • Ouders met een kind die een betere leerstrategie willen ontwikkelen

Waarom deze training?

Kinderen zijn de toekomst. Daarom is het belangrijk dat ieder kind goed kan meekomen op school. Vaak lopen kinderen vast omdat ze niet weten hoe informatie goed en handig opgeslagen kan worden in hun hoofd. Omdat op school leerlingen vooral leren WAT er geleerd moet worden, leren kinderen niet een eigen strategie om de informatie goed op te slaan.

Daardoor ontstaan meer blokkades en is het lastiger om focus te behouden. En zo lang de leerling de blokkade(s) niet zelf opruimt, blijven de klachten bestaan of verergeren de symptomen. Doordat het hoofd opgeruimd wordt, zullen kinderen sneller leren, meer plezier hebben in leren en met meer zelfvertrouwen naar school gaan.

DATUMS EN LOCATIES BEKIJKEN

Wat leer je tijdens de workshop?

Je ontdekt welke strategie je zelf – onbewust – gebruikt om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe jouw hoofd werkt! Je leert hoe je deze strategie aan kunt passen zodat je informatie handig onthoudt en weer terugvindt en je hoofd opgeruimd voelt.

Je leert welke vragen je moet stellen en hoe je moet doorvragen om kinderen te laten ontdekken welke strategie ze – onbewust – gebruiken om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe hun hoofd werkt.

Je leert hoe je kinderen door het stellen van de juiste vragen een efficiëntere strategie kunt laten ontwikkelen waarmee ze zelf lesstof en andere informatie onthouden en hun hoofd op kunnen ruimen. Deze strategie is persoonlijk, eigen en past perfect bij het kind.

Je leert hoe kinderen met hun eigen strategie leerproblemen voorkomen en oplossen. Met deze eigen strategie slaan ze informatie op een handige manier op in een denkbeeldig – zelf bedacht – systeem, waardoor ze de informatie beter onthouden en terugvinden. Hiermee voorkomen ze het ontstaan van nieuwe problemen en lossen ze bestaande problemen op.

Trainer

De workshop wordt gegeven door de Gekwalificeerde MatriXpartners die zijn opgeleid door Ingrid Stoop

Data en tijd

De workshop duurt ongeveer 3,5 uur en wordt op verschillende tijden gegeven.

Investering

De workshop kost € 133,– inclusief btw.
Inclusief: werkboek “Je hoofd opruimen, ook jij kan het”, hand-out, onbeperkt koffie en thee.

DATUMS EN LOCATIES BEKIJKEN