1-daagse training – “Gezin uit de knel” voor oplossingsgerichte ouders die zelf de regie nemen

Is jouw kind vaak somber? Heeft hij meer interesse in games en Netflix dan school? Overheersen zorgen of machteloosheid het gezinsleven? Wil jij als ouder je kind beter begrijpen en is passende hulp moeilijk te vinden?

Zorg dat je de regie zelf in handen neemt en dat je leert hoe je op eigen kracht verder komt met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®.

Als ouders heb je voor ogen dat je kinderen vrij en onbekommerd kunnen opgroeien. Maar allerlei omstandigheden kunnen maken dat dat niet lukt. Tegenslag, situaties op school, elk gezin is kwetsbaar. Je wil je kind hier snel en simpel doorheen loodsen. Soms neemt school hierin al het voortouw.

Toch merk je na een tijdje dat het jou en je kind uitput en dat de zorgen niet echt verdwijnen. Uiteindelijk klop je aan bij je huisarts voor hulp. Hier begint een zoektocht van verwijzingen, intakes, wachtlijsten, meer vragen, bemoeienis van de gemeente om vast te stellen of je wel hulp mag inzetten en nog meer vragen. Je voelt je een speelbal van de hulpverlening, die maar niet op gang komt of niet aanslaat. En ondertussen loopt je gezin steeds verder vast, je kind voelt zich vaker somber en zelf ben je opgebrand.

Doorbreek het gedrag van je kind

Je kunt deze situatie op een positieve manier doorbreken. Ook als je kind zelf helemaal niet meer te motiveren is voor welke hulp dan ook. In onze speciaal ontwikkelde oudertraining ‘Gezin Uit De Knel’ ontdek je hoe je je kind wel begrijpt en steunt. Je mag zelfs zomaar stoppen met het proberen te doorbreken van het gedrag van je kind. Veel fijner is het om vanaf nu met humor en mildheid samen stappen vooruit te zetten.

Hoe ziet de training eruit?

De 1-daagse training (altijd op zaterdag, regio Apeldoorn, 10-17 u) wordt gegeven aan de ouders van het gezin. De trainingsgroep bestaat uit ouders van meerdere gezinnen, maar de groep is nooit groter dan 10 personen. Je krijgt inzage in de gesprekstechniek de MatriXmethode en met verschillende werkvormen leer je als ouder en ervaringsdeskundige hoe je bestaande patronen op speelse wijze doorbreekt.

Praktische informatie

Digiboek gratis downloaden

Voor ouders en kinderen die beter willen presteren met rust in het hoofd:

Bekijk waarom leerkrachten overtuigd zijn:

Voor wie?

Ouders die zelf de regie in handen willen nemen en daarmee hun gezin uit de beknelde situatie wil halen.

Waarom deze training?

Het resultaat is dat je als ouder steviger in je schoenen komt te staan. Je ziet in je kind de oudere versie van die heerlijke peuter die hij of zij ooit was. Je voelt je weer verbonden met elkaar. Er ontstaat spontaan nieuw gedrag bij iedereen. Je eigen kindertijd komt weer boven en de sfeer in je gezin is ontspannen. De puberhumor komt nu volledig tot zijn recht en je gaat al snel de volwassene in wording ontdekken. Het gezin krijgt nieuwe levenslust en bruist volop. Je begrijpt je kinderen en je kinderen begrijpen jou. Door het maken van eigen keuzen worden stappen gezet.

Wat leer je tijdens deze 1 daagse training?

Je ontdekt hoe jij je kind begrijpt en steunt en hoe je het gevoel van het volle hoofd van je kind en van jezelf doorbreekt

Je leert hoe je kind zelf bewust eigen oplossingen kiest zodat je als gezin ook op lange termijn onafhankelijk kan blijven van hulpverleners en hen effectief inzet.

Je leert hoe je, als ervaringsdeskundige van je eigen kind, de juiste vragen stelt, zodat het weer vooruit komt en daarmee je thuis de rust en gezelligheid herwint, doordat ieder gezinslid zichzelf kan zijn.

Je ontdekt hoe je als ouder weer verder kan bouwen aan een fijne jeugd voor je kind, in een gezin dat onbekommerd is en blijft.

Trainer

De training wordt gegeven door de Gekwalificeerde MatriXpartners die zijn opgeleid door Ingrid Stoop

Data en tijd

De 1-daagse training is van 10.00 – 17.00 op verschillende data

Investering

Een investering van 199 euro (btw vrij)
Inclusief: opleidingsreader, lunch, koffie en thee