Trainers

De MatriXtrainers hebben de kennis, kwaliteiten en vaardigheden om anderen professionals te trainen die de MatriXmethode willen toepassen. Samen met de MatriXtrainers krijgen daardoor nog meer mensen de regie over het eigen praktische brein. En worden mentale problemen opgelost en voorkomen, zonder dat de oorzaak van het probleem wordt verteld.

Ingrid Stoop, ontwikkelaar van de MatriXmethode, ontdekte in 1991 hoe het praktische brein werkt. De gesprekstechniek groeit en ontwikkelt sindsdien steeds door, waardoor deze steeds effectiever wordt. In deze onrustige wereld, waar veel mentale problemen ontstaan en huidige aanpakken niet voldoende (blijken te) werken, is het belangrijk om deze kennis verder te verspreiden.

Krijg alle tools, kennis en vaardigheden van de MatriXtrainers

Na het volgen van de training om de MatriXmethode van Ingrid Stoop® toe te passen, ben je klaar om de gesprekstechniek te gebruiken in je werk met mensen. Wanneer je meer ervaring hebt met de MatriXmethode, krijg je de mogelijkheid om ook anderen te trainen.

Foto Chrit Werdmölder-Smeets

Chrit Werdmölder-Smeets

MatriXtrainer

Mijn naam is Chrit Werdmölder-Smeets (BZC®) en werk als E.E.N.®-therapeut en als ©MatriXpractitioner in Praktijk Chrit. Ik help iedereen die last heeft van een vol hoofd, leerproblemen, mentale problemen en trauma’s om hun negatieve beleving te neutraliseren en gaan stralen.

Ik kom veel mensen met trauma’s en angsten tegen die nog altijd getriggerd worden door ervaringen uit het verleden. Ze gaan ervan uit dat ze er maar mee moeten leren leven. Dat vind ik jammer, want dat hoeft helemaal niet. Ook kinderen worden overspoeld door alles wat ze moeten leren, maar de eerste stap is leren hoe ze dat allemaal moeten gaan onthouden.

Zo hielp ik een jaar geleden een meisje die niet naar de brugklas wilde, door haar pestverleden. Ze had de tafels niet geautomatiseerd en durfde nooit uit logeren. Naast het opruimen van haar hoofd, heeft ze een aantal nare ervaringen ontladen. Nu heeft ze inmiddels een top-brugklasjaar achter de rug, met dikke punten én logeert ze met nieuwe vriendinnen. Zo leuk om dan van moeder en oma te horen dat ze hun “oude” kind weer terug hebben.

Ik heb inmiddels al zoveel successen ervaren met deze methode dat ik vind dat de wereld het moet weten. Daarom begeleid ik jou graag tijdens de training. Ik help je om alle kennis en tools eigen te maken, zodat ook jij anderen kunt helpen om weer met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te zien.

Foto Inge de Braak MatriXmethode

Inge de Braak

MatriXtrainer

Mijn naam is Inge de Braak en ik ben 22 jaar als logopedist werkzaam geweest in een ziekenhuis. Sinds 2011 heb ik een eigen praktijk opgericht waar ik als kindercoach werk en sinds 2013 ook als MatriXprofessional. Ik help voornamelijk kinderen, jongeren en volwassenen met volle hoofden, leerproblemen en angsten. Tijdens mijn werk kom ik veel mensen tegen die al van alles hebben geprobeerd, maar steeds weer terugvallen in de dagelijkse realiteit. Dat vind ik jammer en daarom zocht ik een oplossing die snel, krachtig en effectief is. Daarom gun ik iedereen de MatriXmethode.

Zo hielp ik begin dit jaar een dame van bijna 70 jaar oud. Vanaf haar 10e levensjaar heeft zij trauma op trauma opgelopen. Het begon met het overlijden van haar moeder toen ze tien jaar oud was en daarna is er nog veel meer verschrikkelijks in haar leven gebeurd. Ze is bij psychologen en psychiaters geweest en heeft diverse alternatieve therapieën geprobeerd. Dat bracht haar wel wel iets, maar niet genoeg. Toen ze merkte wat de MatriXmethode haar opleverde, voelde ze zich overweldigd. “Had ik dit maar geleerd toen ik tien jaar oud was!” zei ze.

Alle succesverhalen maken dat ik vind dat nog veel meer mensen geholpen mogen worden met de MatriXmethode. Daarom ben ik graag jouw rechterhand tijdens de flexibele training. Ik help je tijdens de oefendagen, zodat je alle kennis en tools krijgt om anderen met blijvend succes te helpen.

Foto Lisette Gastel MatriXmethode

Lisette Gastel

MatriXtrainer

Mijn naam is Lisette Gastel en werk sinds 25 jaar in de zorg als verpleegkundige, teamleider gesloten jeugdzorg en de laatste jaren als trainer en coach bij een instelling voor jeugdzorg en onderwijs. Ik help sinds juni 2018 binnen mijn eigen bedrijf met name volwassenen die last hebben van volle hoofden, angsten en trauma’s. Tijdens mijn werk kom ik namelijk veel mensen en jongeren tegen die al van alles hebben geprobeerd wat onvoldoende werkt en hierdoor stilstand of achteruitgang ervaren. Ik gun hen eigen regie en voortgang en daarom zocht ik een oplossing die snel, krachtig en effectief is. Nu ik dit gevonden heb gun ik dit iedereen.

Vorig jaar augustus hielp ik een vrachtwagenchauffeur. Tijdens zijn werk heeft deze jongeman een ongeluk veroorzaakt doordat een fietser in zijn dode hoek fietste. Dit heeft zo’n impact gehad dat hij niet meer sliep, nare beelden zag en in een negatieve spiraal van depressie dreigde te vervallen. Na een sessie van een uur heeft hij de nare ervaring geneutraliseerd en de volgende dag is hij weer op de vrachtwagen gestapt.

Zo ken ik nog een aantal succesverhalen waardoor ik weet dat er nog veel meer mensen geholpen kunnen worden met de MatriXmethode. Om die reden ben ik graag jouw rechterhand tijdens de flexibele training bij jou in de buurt. Tijdens de oefendagen help ik je, zodat je alle kennis en tools leert en beheerst om anderen met blijvend succes weer te laten stralen.

Foto Ellen van Heugten-Hagelaar

Ellen van Heugten-Hagelaar

MatriXtrainer

Mijn naam is Ellen van Heugten-Hagelaar. Ruim 20 jaar geleden startte mijn werk als verpleegster, later als docent, opleidingsfunctionaris en sociaal werker. Sinds 2018 help ik mensen vanuit mijn praktijk bij het vinden van hun eigen oplossingen. In al deze werkvelden en functies werd me duidelijk dat wanneer je afhankelijk wordt van zorg/begeleiding, je zelf vaak de regie en autonomie verliest.

In 2017 volgde ik de 5-daagse training bij Ingrid Stoop. Positief verbijsterd over de mooie en snelle resultaten, ging ik iedere dag met veel energie en opgeruimd naar huis. Vanaf die dag zet ik de MatriXmethode elke dag in. Zoals bij die jongen die tijdens zijn vakantie baan in een winkel werd overvallen door een gewapende man. In twee sessies van een uur neutraliseerde hij 10 nare fragmenten waar hij NU nog zoveel last van had. Hij kon daarna weer beter slapen en zich weer concentreren. Zo zijn er nog veel mooi voorbeelden te noemen en verbaas ik me nog iedere keer over het mooie resultaat.

Om deze reden deel ik de missie van het MatriXmethode Instituut: al het gedoe de wereld uit. En gun jou, maar vooral de mensen je begeleid, deze mooie tool. Zie ik jou tijdens één van de flexibele trainingen bij jou in de buurt?

Foto Mireille Gill'ard MatriXmethode

Mireille Gill’ard

MatriXtrainer

Ik ben Mireille Gill’ard, kom uit Rotterdam en werk nu 25 jaar in het middelbare onderwijs. Na mijn studie biochemie ben ik docent scheikunde geworden en van daar uit doorgegroeid naar mijn huidige functie als teamleider. Daarnaast ben ik ook MatriXtrainer; twee passies gecombineerd.

In het onderwijs kom ik vaak in contact met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Tijdens een congres over zorg kwam ik in aanraking met de MatriXmethode. Ik zag hierin een zeer bruikbare en snelle interventie.

Een van mijn eerste ervaringen was met een leerling uit havo-4. Zijn ouders waren bijna radeloos. Zij hadden hem al op veel getest, maar konden niet achterhalen waarom zijn potentie maar niet tot volledige wasdom kwam. De ene onvoldoende volgde de andere op.
Hij heeft zijn hoofd opgeruimd, ik was onder de indruk van hoe nauwgezet hij kon uitleggen hoe het werkte in zijn hoofd. Na die ene sessie ging het steeds beter met hem, en uiteindelijk heeft hij glansrijk zijn diploma gehaald. Toen ik hem vroeg wat er met hem gebeurd was, keek hij mij aan en zei ‘ik heb besloten dat ik school leuk vind’. Een geweldig voorbeeld van zelf de regie nemen.

Het is bijzonder om mee te maken hoe de MatriXmethode een enorme impact heeft op mensen. De training gaat jou en de mensen die jij helpt een enorme boost geven. Ik ondersteun jou dan ook van harte bij het ‘masteren’ van deze bijzondere methode.

Foto Anouk Netten

Anouk Netten

MatriXtrainer

Mijn naam is Anouk Netten sinds 1985 werkzaam in de gezondheidszorg. Eerst doktersassistent, toen praktijkmanager en uiteindelijk o.a. psychosociaal therapeut. Ik help dagelijks mensen met psychosociale en psychosomatische klachten. De MatriXmethode is 1 van de succesvolle interventies die ik gebruik. 2.5 jaar geleden zat ik op een balkon in Albanië op internet en toen kwam het voorbij. Mijn interesse was direct gewekt. Nadat ik 6 weken later ‘Hoofd Opruimen’ had gevolgd en mijn liefde voor de MatriXmethode zo groot was, heb ik de overige 4 dagen ook gevolgd. Inmiddels ben ik 1 van de MatriXtrainers en heb ik honderden mensen verlost van hun “gedoe”

Zoals enkele maanden geleden, iemand met onbegrepen lichamelijke klachten. De klachten belette de dame in al haar bewegingsvrijheid. Buiten de fysieke klachten ontstonden al snel mentale klachten. Ze kon niet meer doen wat zij zo fijn vond. Gaande de tijd verloor ze nog meer terrein, nu op sociaal niveau. Via via meldde ze zich bij mij. Door het toepassen van o.a. de MatriXmethode werd ze verlost van de onderliggende trigger. Waardoor haar lichaam niet meer functioneerde zoals zij wenste. Na 6 behandelingen ging het een stuk beter en kon zij haar oude leven weer oppakken.

Het in kunnen zetten van de MatriXmethode als zeer werkzame, blijvende interventie doet heel veel mensen dagelijks goed. Graag begeleid ik jou tijdens de training en zetten we samen de MatriX-puntjes op de i. Samen maken we de wereld een stuk mooier.

Foto Esther Wassing MatriXmethode

Esther Wassing

MatriXtrainer

Mijn naam is Esther Wassing- Friesen. Dit jaar heb ik afscheid genomen van ruim 20 jaar onderwijs. Naast deze prachtige baan heb ik vanaf 2011 een praktijk in Kinder- en Jeugdtherapie. Daarnaast werk ik samen met mijn compagnon in een Sport- en gezondheidscentrum op gebied van Vitaliteit voor bedrijven en particulieren. Daar ligt mijn grootste passie.

Mijn visie: ieder mens is uniek en heeft een eigen aanpak nodig geeft mij dat ik iedere keer weer blij word als een cliënt zichzelf ontmoet in wie hij/zij is en mag zijn. Groei en ontwikkeling naar eigen mentale en lichamelijke veerkracht.

Ruim 6 jaar geleden was mijn hoofd vol, had veel onzekerheden opgebouwd en er was een enorme behoefte aan eigen regie. Via internet kwam ik in aanraking met de MatriXmethode, het klonk te mooi om waar te zijn. Na 10 min lezen heb ik mezelf ingeschreven voor de MatriXtraining. Vanaf dat moment is mijn leven totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik mijn hoofd stuur, wat ik met gedachtes kan doen en rust krijg en houd.

Bij mijn missie om mensen jong en oud naar en vitaler leven te begeleiden, is de MatriXmethode leidend. De kracht: na 1 sessie direct resultaat blijft iedere keer een prachtig kado. Daar waar mensen al van alles geprobeerd hebben, kunnen we samen de wereld een stukje ‘beter’ maken.
Naast mijn succesverhalen weet ik dat er nog veel meer mensen geholpen kunnen worden met de MatriXmethode. Ik gun het je deze tool goed in de vingers te krijgen en daar enorm veel zin in.

Foto Anni Westerduin MatriXmethode

Anni Westerduin

MatriXtrainer

Mijn naam is Anni Westerduin uit Alphen aan den Rijn. Al ruim 25 jaar sta ik voor de klas in het basisonderwijs. De laatste jaren als invalkracht waarbij ik ingezet kan worden in alle groepen. Het invallen is een perfecte combinatie met mijn eigen praktijk ‘Je angst voorbij’.

In 2012 heb ik de 5-daagse van de MatriXmethode gevolgd omdat ik de brug zocht die emotie en cognitie met elkaar kon verbinden. Die vond ik in de MatriXmethode. Vanaf het eerste moment merkte ik dat deze methode mij past als een handschoen.

In de afgelopen jaren heb ik al vele mensen mogen helpen op veel verschillende problematieken. Een verhaal wat me altijd bij zal blijven is die van een pubermeisje met vreemde mensenangst waar ze al jaren last van had. Binnenkomen met knuffel in de hand en tranen over de wangen. Best een complexe situatie. Maar met een MatriXgesprek van hooguit 10 minuten en een tweede van zo’n 20 minuten kon ze weer verder. Ze berichtte me dat ze totaal onvoorbereid geconfronteerd werd met een rondleiding van vreemden op de manege. Ze deed het gewoon en vond het zelfs leuk.

Die verbazing en opluchting gun ik nog veel meer mensen. Daarom ben ik blij dat ik jou kan gaan trainen in deze mooie methode zodat ook jij het in kunt zetten. Ik begeleid je bij het zorgvuldig oefenen: een must om deze eenvoudig uitziende methode goed te kunnen toepassen.

Foto Mireille Molenaar MatriXmethode

Mireille Molenaar

MatriXtrainer

Mijn naam is Mireille Molenaar en werk zo’n 25 jaar in de jeugdhulpverlening. Eerst als groepsleider en later als jeugdbeschermer. In mijn werk kom ik veel kinderen en hun gezinsleden tegen die allerlei uiteenlopende problemen hebben. Echt effectief hulp bieden is heel ingewikkeld i.p.v. wachtlijsten, protocollen en door interventies waarbij jongeren bijvoorbeeld veel moeten praten. Het is frustrerend te zien dat “hulp” regelmatig averechts werkt. Ik was dan ook blij verrast met de MatriXmethode die prettig, eenvoudig en effectief is. Waarbij zonder hele verhalen te weten de kern van het probleem wordt aangepakt. Geweldig.  Ik ben er echt van overtuigd dat deze methodiek bij heel veel kinderen en hun gezinnen helpt.

Ik hielp bijvoorbeeld een jongen van 11 die al veel nare dingen heeft meegemaakt in zijn leven. Hij was vaak boos en dacht regelmatig terug aan deze nare gebeurtenissen die elke keer zorgden voor veel negatieve emoties. Met behulp van de MatriXmethode heeft hij de beleving van 4 van deze nare gebeurtenissen kunnen neutraliseren binnen een uur. Hij was ontzettend verbaasd over het resultaat. Kon het bijna niet geloven. Zelf ben ik ook elke keer nog verwonderd hoe het werkt.

Zo zijn er ontzettend veel succesverhalen. Ik gun deze hulp aan iedereen die soms al jaren stoeien met o.a. negatieve emoties, gevoelens, gedachten en angsten. Daarom ondersteun ik je graag tijdens de training en de oefenmomenten Dan kan ook jij veel mensen helpen om zonder blokkades zelf regie te voeren over hun leven. Ik kan je nu al zeggen; daar krijg je geen spijt van.

Foto Esther Verwoord MatriXmethode

Esther Verwoord

MatriXtrainer

Mijn naam is Esther Verwoord. Samen met mijn man draait alles om inspireren, delen en geestelijke en lichamelijke lichter maken. Daarbij gaat het altijd om het terugvinden van de eigen regie. We doen dat met onder andere met yogalessen, -therapie, manuele therapieën, ravot workshops en de MatriXmethode.

In het traject dat mensen doorlopen of tijdens de individuele ondersteuning wordt regelmatig de MatriXmethode uit de gereedschapskist gehaald. Het is een onmisbare tool om mensen de boost te geven: dat ze het wél zelf kunnen. Dat ze datgene dat hen vasthoudt wél los kunnen laten. En dat ze dat kunnen zonder sjamanistische rituelen of vage technieken.

Wanneer mensen het proces van de MatriXmethode doorlopen, groeit het zelfvertrouwen van 0 naar 10. Geen zwaarte meer, geen verdriet, woede of angst meer. De methode is eenvoudig, makkelijk en krachtig. Voor je het weet sta je te MatriXen op de markt of bij de dokter en inspireer jij zelf mensen.

Mensen zijn blijvend verlost van kleine en grote emotionele angsten en gebeurtenissen (bijv. faalangst, bedplassen, verlies van dierbaren of een ongeval). Ook mensen in een vechtscheiding of die langdurig ziek zijn (burn-out, depressie). Het is zo bijzonder om te zien hoe deze methode helpt, in slechts enkele sessies, soms zelfs in luttele minuten.

In mijn dromen leren kinderen die van nature mensen helpen deze methode ook. Zodat ze andere kinderen kunnen blijven helpen hun problemen zélf op te lossen. Met deze methode kunnen ze in hun eigen kracht blijven staan en anderen inspireren.

Foto Agnes Meijboom MatriXmethode

Agnes Meijboom - van Wijk

MatriXtrainer

Mijn naam is Agnes Meijboom – van Wijk en werk sinds maart 2018 als Psychodynamische MatriX professional voor mij zelf in mijn eigen praktijk Mijnhoofdzitvol.coach en voor FourstaR – re-integratie/outplacement en loopbaancoaching. Ik help sinds maart 2018 jongeren, volwassenen, mantelzorgers en in het bedrijfsleven die last hebben van gedragsproblematiek en/of trauma of PTSS. Tijdens mijn werk kom ik namelijk veel mensen tegen die al van alles hebben geprobeerd, maar steeds weer terugvallen in de dagelijkse realiteit. Dat vind ik jammer en daarom zocht ik een oplossing die snel, krachtig en effectief is. Gelukkig heb ik deze gevonden en dat gun ik iedereen.

Zo heb ik het afgelopen jaar een PTSS-er geholpen die 10 jaar geleden is afgekeurd, niet meer uit huis kwam en vervolgens toch weer in een loopbaantraject is gezet. Echter als je niet eerst de basis op orde hebt, zal het je toekomst niet duurzaam veranderen. Deze client heeft met de MatriXmethode zijn hoofd opgeruimd en angsten geneutraliseerd. Deze client kan nu weer zelfstandig boodschappen doen, hij sport en werkt weer in een winkel. En dat te bedenken dat hij 10 jaar niet naar buiten kwam, niet meer onder de mensen was en niet meer werkte.

Samen met tientallen andere succesverhalen weet ik dat nog veel meer mensen geholpen kunnen (en moeten) worden met de MatriXmethode. Ik help je tijdens de oefendagen, zodat je alle kennis en tools krijgt om anderen met blijvend succes weer te laten stralen.

ingrid stoop trainers trainer matrixmetode oogbewegingen

Ingrid Stoop

Ontwikkelaar MatriXmethode

ONTWIKKELAAR MATRIXMETHODE

Telefoonnummer: 074-3764877
Website: www.matrixmethode.nl
E-mailadres: info@matrixmethode.nl


Door het trainen van hbo-professionals wordt mijn gedachtegoed beschikbaar voor iedereen die last heeft van mentale problemen. Mijn doel is dat iedereen de eigen oplossing voor het eigen probleem op de eigen manier ontdekt. Deze snelle, eigen oplossing gun ik iedereen!

Trainingen bekijken

Duizenden mensen helpen zonder de probleemverhalen te weten.

Missie en visie

Vind jij het ook belangrijk dat al het gedoe de wereld uit gaat?