1-daagse training – Rust in het hoofd krijgen en informatie handiger onthouden

Wordt de werkdruk steeds hoger, is er meer stress op de werkvloer en vermindert het ziekteverzuim niet? Een bedrijf kan groeien als medewerkers meer zelfvertrouwen hebben en met plezier naar het werk gaan. Voorkom en los al na één dag problemen op, zoals pesterijen, hoge werkdruk, stress, spanning, slapeloze nachten, vermoeidheid of onverwerkte emoties.

Met een opgeruimd hoofd voorkom en los je werkstress op. Leer je medewerker deze tool binnen één dag en je verlaagt het ziekteverzuim binnen enkele weken met 20% na het toepassen van de MatriXmethode van Ingrid Stoop®.

Een werknemer die door stress of een mentaal probleem niet of slecht functioneert, kost de werkgever veel tijd en geld. De werkzaamheden gaan door, maar de productiviteit neemt aanzienlijk af. Er is minder plezier in en op het werk, prestaties verminderen, agressie of depressie ontstaat. Als de werkdruk steeds hoger wordt, is een burn-out onvermijdelijk. Een snelle, bewezen oplossing zodat de werknemer weer met plezier en zelfvertrouwen aan het werk gaat, is noodzakelijk.

De MatriXmethode is een gesprekstechniek, waardoor de werknemer zelf een eigen strategie ontdekt om informatie in het langetermijngeheugen op te slaan. Zodat informatie goed verwerkt, opgeslagen, onthouden en weer teruggevonden wordt, en meer rust en overzicht in het hoofd ontstaat. Met slechts 1 of 2 interventies is een vol hoofd verleden tijd, wordt werkstress aanzienlijk verminderd en verbeteren de werkprestaties.

Voor professionals die met medewerkers werken en professionals in de gezondheidszorg en hulpverlening die met kinderen werken zoals: psychologen, coaches, logopedisten, therapeuten en artsen.

De MatriXmethode is uitermate geschikt als extra tool om de eigen manier van werken te versterken. Naast alles wat je al succesvol gebruikt.

Hoe ziet de 1-daagse eruit?

  • 1 dag opleiding

Tijdens de opleidingsdag wordt duidelijk en concreet uitgelegd hoe de MatriXmethode werkt en hoe jij dit aspect van de methode kunt toepassen. De kunst van het stellen van de juiste vragen en het doorvragen staat centraal in de 1-daagse. Het doel is het leren beheersen van de gesprekstechniek om te helpen bij het indelen en opruimen van hun hoofd. Het eigen maken van een gesprekstechniek leer je natuurlijk alleen door te oefenen! Je oefent daarom alle leerstof met je collega-cursisten.

Voor de duidelijkheid: tijdens de 1-daagse leer je niet hoe je de MatriXmethode in kunt zetten om angsten en trauma’s, psychosomatische klachten en emotionele klachten op te lossen. Hier is de 5-daagse voor ontwikkeld.

Praktische informatie

DATA EN LOCATIES BEKIJKEN

Digiboek gratis downloaden

Nieuwe inzichten voor betere bedrijfsresultaten:

Kies een digiboek

Bekijk waarom ook andere professionals overtuigd waren:

Voor wie?

HR-managers, personeelsfunctionarissen • Vertrouwenspersonen • Bedrijfsmaatschappelijk werkers • Leidinggevenden/managers met veel ‘oog voor de mens’ • (Interne) bedrijfsarts / arbomedewerkers • Bedrijfsartsen en arboconsulenten • Psychologen • Teams die onder hoge druk staan (in company) • (interne) bedrijfscoaches

Waarom deze training?

Ieder mens, dus ook je medewerkers, kampt met emotionele blokkades. Vaak lijkt er op het eerste oog weinig aan de hand en kan je daarmee leven, maar toch uiten deze blokkades zich uiteindelijk bijna altijd in onzekerheid, stress, ongewenst gedrag, burnout, psychosomatische klachten, of zelfs trauma’s of PTSS. En zo lang de medewerker de blokkade(s) niet zelf opruimt, blijven de klachten bestaan of verergeren de symptomen. Met het inzetten van de gesprekstechniek zorg je ervoor dat je medewerkers voor eens en voor altijd verlost zijn van deze eigen belemmeringen en blokkades.

DATUMS EN LOCATIES BEKIJKEN

Wat leer je tijdens de 1-daagse training?

Je leert hoe je medewerkers door het stellen van de juiste vragen een efficiëntere strategie kunt laten ontwikkelen. Daarmee krijgen ze zelf meer structuur en rust in het hoofd, en wordt informatie makkelijker onthouden. Deze strategie is persoonlijk, eigen en past perfect bij elke medewerker.

Je leert hoe medewerkers met hun eigen strategie problemen zullen voorkomen en oplossen. Met deze eigen strategie slaan ze informatie op een handige manier op in een denkbeeldig – zelf bedacht – systeem, waardoor ze de informatie beter onthouden en terugvinden. Hiermee worden nieuwe problemen voorkomen en lossen ze bestaande problemen op.

Je leert welke vragen je moet stellen. Ook leer je hoe je moet doorvragen om medewerkers te laten ontdekken welke strategie ze – onbewust – gebruiken om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe hun hoofd werkt.

Je ontdekt welke strategie je zelf – onbewust – gebruikt om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe jouw hoofd werkt! Je leert hoe je deze strategie aan kunt passen zodat je informatie handig onthoudt en weer terugvindt en je hoofd opgeruimd voelt.

Trainer

De 1-daagse wordt gegeven door Gekwalificeerde MatriXtrainer die zijn opgeleid door Ingrid Stoop

Data en tijd

10.00 – 17.00 uur, 6 contacturen. 

Investering

Investering € 350 
Inclusief: | MatriXtoolkit (ter waarde van 94,50), onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch.

DATUMS EN LOCATIES BEKIJKEN

In company

Een in company training voor minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers. Samen maken we concrete afspraken om een hoge return on investment (ROI) te krijgen in jouw bedrijf.

Klik hier om een vrijblijvende afspraak te maken.