Referenties van cliënten

De referenties van cliënten kun je op  meerder manieren bekijken, namelijk lezen of video’s bekijken.

beoordeling coaching clienten matrixmethode

  • Bekijk video’s van ervaringen en resultaten van cliënten

Enkele personen die gecoacht zijn met de MatriXmethode vertellen zelf hun ervaring. In hun referenties vertellen ze dat ze verbaasd zijn dat al in zo’n korte tijd veel verschil merkbaar is. Ook is het probleem (nog steeds) opgelost.

Let op:
1. De video’s worden geladen, dus wacht enkele seconden;
2. Bekijk je de referenties op je mobiel? Wacht dan even een seconde om een nieuwe video te zien (‘swipen’ is wel mogelijk op de pc).

  • Lees de ervaringen en resultaten van cliënten

Na de coachings is er contact opgenomen met cliënten om enkele referenties te te vragen of de coaching geholpen heeft. Ze deelden zelf hun ervaringen en waren zeer enthousiast over het blijvende resultaat. De referenties kun je hieronder bekijken.

Klacht: Medewerkersbeleving over werkdruk en stress moet lager
Opdrachtgever: Drs. T.H.R. Janssen, directeur D-ploy

Volgens Theo Janssen is werken met de MatriXmethode een uniek product voor het bedrijfsleven om op vrij eenvoudige wijze het welzijn en de stressbeleving van de medewerkers significant te verbeteren. Een van de referenties van hem vind je hieronder.

Eind 2014 en begin 2015 heeft Ingrid Stoop een implementatie- en coachingstraject uitgevoerd bij het bedrijf D-ploy (handelend onder de handelsnaam Delta Change Consultants, management- en organisatie-adviesbureau). D-ploy is een betrouwbare dienstverlener op het gebied van testen en testmanagement in de ICT. D-ploy werkt vanuit de overtuiging dat tevreden opdrachtgevers de basis vormen voor het bedrijf en dat de opdrachtgevers kwalitatief hoogwaardige diensten mogen verwachten. Bij D-ploy is in relatief korte tijd het concept  “Collegiaal coachen op mentale belemmeringen en blokkades” geïmplementeerd.
Met dit concept moest bereikt worden dat:

  • de medewerkers een lagere werkdruk ervaren;
  • zodat zij prettiger “in hun vel” gaan zitten;
  • waardoor een lager ziekteverzuim wordt gerealiseerd;
  • en op termijn een duurzamere inzetbaarheid van de medewerkers.

Directeur Theo Janssen bevestigt dat de resultaten behaald zijn. “Het was een experiment, mede gefinancierd door het ESF. De verrassende aanpak en dito resultaten zijn de investeringen meer dan waard geweest. Een aanrader voor ondernemers die op zoek zijn naar waardevolle investeringen met een hoog ROI.”

Resultaten:

  • Een lagere werkdruk: er wordt beter geprioriteerd en tijd wordt ingezet op de dingen die belangrijk worden gevonden. Gemiddeld zijn er 23% minder openstaande e-mails en de e-mails die openstaan worden als ‘minder relevant’ ervaren en veroorzaken geen stress. Medewerkers geven aan minder last van ‘volle hoofden’ te hebben en ook de partners van de medewerkers geven aan dat men ‘er beter bij is’ met het hoofd. Men ervaart een lagere werkdruk.
  • Prettiger in het vel zitten: het werk is nu vaker ‘af’ en men voelt de stress afnemen. In het weekend is er meer energie voor privé-activiteiten.
  • Een lager ziekteverzuim: het gemiddelde verzuim is teruggebracht van 6,5% naar 1,2%.
  • Een duurzamere inzetbaarheid van de medewerkers: op de lange duur is het gevoel dat de verminderde stress gaat zorgen voor een duurzamere inzet bij de opdrachtgevers van D-ploy. Of dit werkelijk z’n vruchten gaat afwerpen, gaan we pas op de lange termijn ervaren. Manier van meten: ziekteverzuimpercentage, productiviteit, gaan medewerkers al of niet eerder met pensioen.

Klacht: Eenzaamheid, angst voor het onbekende (beginnen als zelfstandige)
Cliënt: Margo

Ga er maar aanstaan: al je schepen achter je verbranden door je baan op te zeggen om vol goede moed in een prachtig pand voor jezelf te beginnen en dan tot de ontdekking komen dat je niet verder durft. Te bang, bang voor de eenzaamheid. Geen overleg meer mogelijk met je leidinggevende, geen collega’s meer om een kop koffie mee te drinken en samen de kar te trekken. Het greep me aan en verlamde me. Ik heb zoveel gehuild!

Ingrid is op mijn pad gekomen en heeft mij gecoacht. Ze heeft mij meegenomen langs alle beelden, gedachten en gevoelens en heeft mij geholpen om die te veranderen. Het is heel bizar, maar ik ben niet eenzaam meer! Het gevoel is er gewoon niet meer. Terwijl het al die tijd zo’n groot issue was. Het heeft mijn leven in die zin veranderd, dat ik nu gewoon mijn ding doe zonder mij überhaupt nog de vraag te stellen of ik me eenzaam voel. Ik kan weer verder met mijn bedrijf!

Ingrid is een hele innovatieve vakvrouw, iemand die weet waar ze over praat en alles met alles in verband brengt. Ik ben creatief en energetisch therapeut en Ingrid verwoordt letterlijk wat ik doe. In die zin werkt ze heel holistisch. De MatriXmethode werkt!

Klacht: Angst om te presenteren
Cliënt: Manon (28 jaar)

Zondag merkte ik dat het in de middag echt helemaal gezakt en verwerkt was. Nu vandaag merk ik echt dat ik niet meer met een enorme lading rondloop iedere dag, en dat geeft mij kracht. Dus bij deze ben ik super blij dat de methode bestaat en dat er mensen zijn zoals u die er met vele enthousiasme mee bezig zijn. Dat u mij nog een keer wil helpen, zou ik super fijn vinden. De halve dag zaterdag tijdens uw praktijkexamen heeft meer opgeleverd dan twee maanden bij de psycholoog. Dus als het geen probleem is, zou ik graag nog een keer langs willen komen. Ik ben fan en zeer onder de indruk.

Klacht: Burn-out
Cliënt: Ferdinand Koenders (45 jaar)

Voor mijn burn-out ben ik een aantal weken bij de psycholoog geweest. De gesprekken waren lang en op dat moment dacht ik dat het het hielp. Maar na een tijdje had ik weer een terugval en was ik weer terug bij af.

Na het zoeken op internet kwam ik de MatriXmethode tegen en direct een coaching aangevraagd. Ik ben er zeer neutraal naar toe gegaan, en was heel erg benieuwd hoe het in zijn werk ging. Ik had namelijk van de psycholoog geleerd hoe ik kon omgaan met de situatie en hoe ik het een plaatsje kon geven. En dat was wel fijn! Maar toch na een langere periode zonder begeleiding van de psycholoog en een aantal klappen verder, merkte ik dat de pijnlijke gevoel weer énorm sterk aanwezig was. Voor mijzelf wilde ik er niks van verwachten. Als het tegen zou vallen, wilde ik de kracht nog kunnen vinden om weer flink aan mijzelf te werken en het een plaatsje te kunnen geven.

Het gevecht voor en tijdens de burn-out zorgde ervoor dat ik iedere dag een hoop rotzooi met mij mee droeg. De rugzak was voor een aantal maanden nog best goed te dragen. Maar merkte dat de laatste anderhalve maand de rugzak enorm zwaar aan het worden was. Door heel de situatie had ik een enorm pijnlijk gevoel. Ik merkte zodra ik het er over had, ik direct overladen werd van emotionele pijn. Dat merkte ik eigenlijk ook direct toen de met de MatriXmethode sessie begon.

Dat pijnlijke gevoel kwam heftig naar boven, terwijl ik heel naïef dacht dat ik het goed weg gestopt had. Dat werd snel opgepikt en onder begeleiding zorgvuldig uit mijn harde schijf gewist. Ik voelde meteen dat er een enorme baksteen uit mijn rugzak was gehaald. De rugzak was een stuk lichter maar er kwam zichtbaar een hele hoop meer troep uit. Door het snelle ingrijpen, kwam er iets boven van mijn burn-out wat ik niet verwacht had. Er was een moment – een seconde – wat voor mij zo heftig was dat ik het goed verborgen had. Maar toen het boven, kwam voelde ik het weer. Het moment dat ik wakker werd, het niets meer voelen maar echt helemaal niks, zorgde er voor dat ik weer die grote angst en paniek in mij voelde. Dit uitte bij mij als een beeld. En dat beeld werd onder begeleiding verwijderd.

Nu zo bijna 2 weken verder later ben ik nog steeds aan het uitzoeken wat er gebeurd is en merk echt een groot verschil. Ik merk dat zelfs na een trigger de pijn nog steeds weg is en daardoor ben ik niet meer bang om over dat gevoel te praten. En dat is heel fijn! Dit geeft mij ook een enorme kracht, omdat ik weet dat ik nu kan uitleggen wat ik voel. Dit was voor mij niet meer haalbaar omdat het te beladen was.

Mijn mening van de sessie is ook heel duidelijk. Ik had voor de sessie nooit gedacht dat ik alles kon vergeten en al lang geleerd om er mee te leren leven. Ik had dit niet verwacht, ook al had ik me ingelezen. Ik ben er van overtuigd dat je pas kan oordelen als je het hebt ondergaan en vanuit daar je eigen beleving aan kan koppelen. Ik ben zeer enthousiast. Ik denk er over nu over na om de opleiding te doen?.

Ik kan de MatriXmethode aan iedereen aanraden, maar ook echt aan iedereen. Hoe groot of klein het probleem is, het is niet fijn om er mee rond te blijven lopen. Mij heeft het echt oprecht geholpen!

Klacht: Trauma, slapeloosheid, geen energie, onverwerkt verleden, angst
Cliënt: Annika

Ik heb vreselijke dingen meegemaakt en ik heb ze nooit verwerkt. Ik sliep er niet van en vroeg me af hoe mijn leven verder moest. Zou ik ooit weer vol in het leven kunnen staan?

Mijn huisarts schreef me pillen voor om de scherpe randjes niet te voelen. Maar omdat ik daar erg verward van werd, ben ik er al na één pil mee gestopt. Via een schoonzusje van een vriend kwam ik bij Ingrid Stoop terecht. Ik vertelde dat ik sceptisch was omdat dat schoonzusje zelf de oplossingen had moeten bedenken en inzetten. Ingrid lachte alleen maar en zei: ”Laat me je verrassen.”

Ik hoefde haar niets te vertellen over alle nare situaties die ik heb meegemaakt. Na het gesprek merkte ik dat ik echt rust in mijn hoofd had. Al die vreselijke dingen die ik heb meegemaakt hebben een neutrale plek gekregen. Zelfs wanneer ik ze probeer terug te halen, zijn ze niet pijnlijk meer. Wat een rust! Ik heb ze eindelijk verwerkt. Wat ik wilde is zelfs na 1 gesprek al gebeurd. Ook mijn omgeving merkt dat ik veel rustiger ben, minder snel opgefokt. Meer mijzelf.

Ik denk dat ik nog verder in het moeras zou zijn weggezakt als ik niet naar Ingrid was gegaan. Ondanks dat ik er niet veel vertrouwen in had, ben ik heel blij dat ik de stap gezet heb. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik zelf de nare fragmenten kan verwerken. Ingrid weet waar ze het over heeft. Ze straalt gewoon uit dat ze mensen wil helpen problemen op te lossen. Ik had meteen een heel prettig gevoel. Ik raad iedereen aan om een MatriXgesprek te proberen. Het is zeker de moeite waard. Ik kan natuurlijk niet zeggen dat het voor iedereen dé oplossing is. Maar voor mij zeker wel!

Klacht: Angst voor de operatiekamer
Client: Niek

Als een angstig mens zat ik die eerste sessie bij Ingrid in de stoel. Gelukkig is zij iemand bij wie je je snel op je gemak voelt. Ze is een heel open en warme vrouw.

Het was volledig uit de hand gelopen. Ik was flauwgevallen op de operatiekamer. ’s Avonds zat ik trillend op de grond van mijn studentenkamer. Ik had te lang niet naar mijn lichaam geluisterd en zat vol angstige gedachten. Mijn ouders moesten me komen halen.

Al van jongs af aan wil ik altijd alles 110% doen. Men vond dat ik de lat te hoog legde, te perfectionistisch was. Maar ik vond dat ik gewoon het beste uit mezelf moest halen.

Ik ben geneeskunde gaan studeren. Het mooiste vak. Ik genoot ervan. Totdat ik flauwviel en steeds angstiger werd.

Mijn moeder kende Ingrid en heeft me meegesleept. Als medisch/wetenschappelijk onderlegde student sta ik redelijk sceptisch tegenover therapieën waar ik geen duidelijk bewijs of theorie voor kan vinden. Maar er moest iets gebeuren en ik wilde alles aangrijpen wat zou kunnen helpen.

En het hielp! Niet gelijk, maar Ingrid was geduldig en hielp me met haar vragen om de trigger uit die herinnering van de operatiekamer te halen. Mijn stage begon weer en ik heb de hele week met succes op de afdeling gewerkt! Het gaafste? Ik heb daarna weer drie keer op de operatiekamer gestaan! Het was geweldig. Ik ben er zonder twijfel heen gegaan en heb zonder angst de operaties bijgewoond.

Als ik niet naar Ingrid was gegaan voor dit probleem dan had ik – zeker weten – mijn stage afgebeld. Hierdoor had ik problemen gekregen met m’n studie en belangrijker, was ik nog dieper in die neerwaartse spiraal terecht gekomen.

De MatriXmethode heeft mij enorm geholpen om mijn angsten weg te nemen. Er staat me nog veel te doen om weer helemaal mezelf te worden, maar dankzij de MatriXmethode ben ik weer op de juiste weg.

Klacht: Vol hoofd, hoofdpijn, huilbuien, burn-out, slapeloosheid
Cliënt: Marian

Elke nacht viel ik pas rond vier uur in slaap vanwege mijn volle hoofd dat zelfs tintelde van alle drukte die ik erin verzameld had. Er kon echt niets meer bij. Ik heb een eigen rijschool, maar kon mijn werk niet meer uitvoeren omdat ik me ontzettend beroerd voelde. Ik zag als een berg op tegen elke dag, had hoofdpijn en huilbuien. Een burn-out dus. Ik wilde zo graag mijn hoofd leegmaken!

Ik volgde het MatriXmethode Instituut al een tijdje op Facebook en toen er een MatriXproeverij in Zwolle werd georganiseerd (10 kilometer van mijn huis) ben ik er met een vriendin naartoe gegaan. Die avond zag ik ‘het hoofd leegmaken’ gebeuren bij een meisje tijdens een live MatriXcoaching.

De volgende dag al coachte Ingrid mij telefonisch. Dat was geweldig en emotioneel. Wat al jaren in mijn koppie spookte moest er uit. Ik heb een uur lang mijn ogen dicht gehad om me te concentreren, terwijl de tranen over mijn wangen liepen. Wat was het heftig!

Meteen na het gesprek moest ik door naar de Arbo-arts die mijn burn-out bevestigde. Doordat mijn hoofd inmiddels leeg was, kon ik het gesprek veel beter aan. Mijn bloedsuiker bleek enorm gedaald. De arts vertelde dat de waarde van je bloedsuiker pas naar beneden gaat als je hoofd rustig en leeg is. Eerder niet.

Mijn hoofd is weer leeg en mijn bloedsuiker is gedaald naar onder de 10 (vroeger was de waarde altijd tussen de 18 en 22). Mijn stem klinkt anders en ik ben veel blijer! Ik ben eindelijk weer de oude Marian aan het worden, echt te gek! Ik kan het wel van de daken schreeuwen.

Ik weet zeker dat ik nog steeds depressief zou zijn – met een hoge suikerwaarde – als ik niet gecoacht was door Ingrid. Dat wil ik graag vertellen. Het is niets spiritueels of alternatiefs.

Ik zie Ingrid als een zeer getalenteerde vakvrouw die 100% achter haar methode staat. Ze stelde me op mijn gemak en was absoluut niet nieuwsgierig naar mijn problemen.

Dus heb je een probleem: maak een afspraak! Binnen een uur kun jij ook een opgeruimd hoofd hebben! (en zit je minder lang in de ziektewet). En al de referenties van andere cliënten hebben echt niet gelogen…

Klacht: Angst voor inbrekers
Cliënt: Irma

Het begon na de inbraak in het voorjaar van 2012. Dat gebeurde ’s nachts terwijl wij lagen te slapen. Wij zijn niet wakker geworden. Eerst had ik nergens last van, maar na een paar dagen werd ik steeds vaker midden in de nacht wakker. Ieder piepje of kraakje maakte me alert. Nachtenlang lag ik daar, klaarwakker, met een bonkend hart en hoge hartslag. Ik durfde niet eens naar het toilet te gaan. Overdag zag ik op tegen het naar bed gaan. Ik huilde veel. We checkten regelmatig het hele huis, plaatsten anti-inbraak strips en een 3-puntssluiting op de voordeur, maar het hielp niet, ik bleef bang. Helemaal toen onze dochter geboren was en op haar eigen kamertje sliep. Als ‘ze’ binnen zouden komen, moesten ze eerst langs haar kamer…

Ik heb me laten coachen door Ingrid. Dat was heftig, maar het hielp!

Inmiddels slaap ik weer gewoon door. En als ik wakker word, dan slaap ik snel weer in. Mijn angst is volledig verdwenen. Ik loop ’s nachts gewoon naar het toilet zonder het licht aan te doen. Als ik een onbestemd geluid hoor denk ik: het zal wel. Mijn beeld is volledig veranderd. Als ik nu aan de slaapkamer denk, zie ik mezelf rechtop in bed zitten met mijn ogen open. Overal in huis brandt licht. Er hangen ballonnen en slingers. Het is bijzonder. Ik kán niet eens meer denken dat het donker en ‘onoverzichtelijk’ is.

Gratis digiboek downloaden?

Vraag het digiboek aan

Effectiviteit bekijken?

Onderzoeken bekijken