Over Ingrid Stoop2018-04-17T10:03:15+00:00

Over Ingrid Stoop

Ieder mentaal probleem is een verkeerd opgeslagen fragment. En als iemand daar last van heeft, dan is de enige die daar iets aan kan veranderen de persoon zelf.

Ik merk dat veel mensen een oplossing zoeken bij anderen. En na een (korte) tijd weer terug bij af zijn. Want de oplossing die iemand anders bedenkt, is vrijwel nooit de oplossing die de persoon zelf graag zou willen. En dat maakt me zorgen. Daarom ben ik nog elke dag bezig om dit de wereld kenbaar te maken. En gelukkig niet alleen, maar met de honderden MatriXcoaches en (tien)duizenden gecoachte individuen.

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen. Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd.

Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door heel veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!

De MatriXmethode: unieke kennis door gevolgde opleidingen en coachings vanaf 1991

 

Daarom krijg je de Rolls Royce

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP opleiding practitioner, Master en trainer) ● The Work van Byron Katie ● Neuro Emotionele Integratie (NEI) van Roy Martina ● Orthomoleculaire Geneeskunde van Gert Schuitemaker ● Neurosemantiek van Michael Hall ● Beyond Words van John Overdurf en Julie Silverton ● Duizenden coachings en opgeleide professionals vanaf 1991

Mensen hebben hun eigen oplossingen

Iedereen heeft zijn eigen strategie om informatie op te slaan en te verwerken. Problemen zijn eigenlijk strategieën die niet efficiënt zijn. Door de juiste vragen te stellen, kun je mensen hun eigen oplossingen laten ontdekken en inzetten. Je laat ze als het ware de in-adequate strategie vervangen door een – persoonlijke – adequate strategie waardoor het probleem is opgelost. Dit geldt voor alle mentale problemen!

Het gaat om overtuigingen, niet om gedrag
Met de MatriXmethode kan iedereen (weer) regisseur over zijn eigen hoofd worden. Het is een gespreksmethode die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Het raakt de overtuigingen die ten grondslag liggen aan het gedrag. Dáár moeten de veranderingen plaatsvinden om tot duurzame oplossingen te komen. Ik heb al duizenden keren ervaren dat het werkt!

Met slechts 1 of 2 interventies, in de behandelkamer of via de telefoon thuis of op het werk. Voor altijd. En zonder in te gaan op de inhoud van het probleem. De cliënt hoeft het – vaak pijnlijke – verhaal niet te vertellen om de strategie aan te passen. Hierdoor wordt de professional er niet mee belast. Dit is een essentieel verschil met vergelijkbare methoden die veelal in Amerika zijn ontstaan.

Mentale problemen snel en duurzaam oplossen
Jongeren die buiten de boot dreigen te vallen omdat ze het op school niet redden, kinderen die moeite hebben met automatiseren van lesstof, werknemers met werkdruk, managers en zelfstandigen die balanceren op het randje van een burn-out, politieagenten, ambulancepersoneel, defensie en andere geüniformeerden die dagelijks kampen met traumatische gebeurtenissen, allemaal mensen met angsten, leerproblemen, trauma’s en volle hoofden. Zij hebben geen behoefte aan lange behandeltrajecten waarbij ze vooral veel over hun klachten praten in plaats van ermee aan de slag te gaan. Ze willen snel van hun probleem af zodat ze weer prettig kunnen leven.

‘Ik vroeg me af: kan het wel zo simpel zijn?’
Karen PetTrainer, coach en eigenaar van ‘Helder, Hoofd & Hart’

Met de MatriXmethode iedereen in zijn kracht
De wereld is erg ingewikkeld aan het worden. We hebben krachtige mensen nodig die eigen keuzes kunnen maken, zonder anderen onderuit te halen. Mensen die verantwoordelijkheid willen en durven nemen om hun talenten te ontwikkelen. Dit kunnen we alleen samen doen. Daarom nodig ik alle hbo-professionals uit die met mensen werken om de MatriXmethode in te zetten. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken.

Samen zijn we sterk
Ik heb verschillende opleidingen gevolgd*, tienduizenden mensen gecoacht en duizenden professionals opgeleid om met mijn techniek te werken. Er staan negen boeken op mijn naam en ontelbare video’s. Mijn partner Walter Franssen steunt mij onvoorwaardelijk en runt ons bedrijf. Kortom: wij zijn er klaar voor om de wereld te veroveren met de MatriXmethode! Ik ben op zoek naar enthousiaste hbo-professionals die net als ik geloven in de kracht van de mind, korte interventies en het probleemoplossende vermogen van de mens, om samen iedereen in staat te stellen het beste in zichzelf naar boven te halen!

Gratis digiboek downloaden?

Zoveel eigen breinen, zoveel eigen oplossingen. Er zijn verschillende digiboeken te downloaden waar je kunt ontdekken waarom al in zeer korte tijd een mentaal probleem met blijvend succes opgelost kan worden. Je kunt het digiboek ook downloaden en aan anderen doorsturen.

Gratis digiboek downloaden

Interesse in een (online) training?

Ook jij kunt mentale problemen al op zeer korte termijn oplossen. Om alle tools te krijgen, kun je op locatie en/of online een training volgen. De 5-daagse training tot Gecertificeerde MatriXcoach vindt uitsluitend op locatie plaats. Met deze tool kun je overal in de hele wereld je expertise toepassen!

(Online) trainingen bekijken