Start 2 Ouders – Informatie onthouden2018-10-15T15:35:36+00:00

Informatie handig onthouden door je kind

Heb je als ouder al van alles geprobeerd, maar blijft je kind taal, rekenen en/of klokkijken moeilijk vinden? Zie je weinig verbetering in de schoolprestaties? Krijgt je kind snel een stempel dyslexie, dyscalculie of hoogbegaafd?

Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® wordt de basisinformatie van taal, rekenen of klokkijken meteen opgeslagen op de eigen manier. Ontdek zelf wat het onderwijs vergeet: leren HOE te leren. Je kind vindt gegarandeerd leren weer leuk en logisch.

“Mijn zoon heeft handvaten/tools gekregen voor meer structuur in het hoofd”

Ingrid heeft met haar zelf ontwikkelde MatriXmethode onze zoon een aantal handvatten/tools gegeven om meer structuur in zijn hoofd aan te brengen. Daarnaast heeft zij onze zoon geleerd om het alfabet goed in zijn hoofd op te slaan. De MatriXmethode werkt niet alleen met het alfabet maar ook met tafels, klokkijken en nog veel meer zaken!

Frank Niehorstser, Eindregisseur bij de NPO
de training en effectiviteit van de matrixmethhode

Het onderwijs leert WAT het kind moet leren

Kinderen vertellen vaak dat het veel moeite kost om mee te komen in de klas. De extra bijlessen zijn duur en tijdrovend, maar echte vooruitgang blijft achter. Er is te weinig aandacht voor het individuele kind, omdat ieder kind op een andere manier leert.

De frustratie loopt op, het zelfvertrouwen wordt minder, en een boos en verdrietig kind heeft geen zin meer in school. Er wordt snel afleiding gezocht, zoals pesten, spijbelen of gebruik van drugs. Maar de problemen stapelen zich juist op.

De ‘missing link’: Leren HOE te leren

Ieder kind onthoudt lesstof denkbeeldig op een eigen, unieke manier die bij het kind past. Informatie wordt altijd weer teruggevonden in het eigen hoofd. Daarbij worden de belangrijkste zintuigen ingezet: zien, horen, voelen en/of denken. 

Het op deze manier leren van de belangrijke basisinformatie zorgt ervoor dat ook nieuwe lesstof op de eigen manier wordt onthouden. De stralende ogen en lach ontstaan meteen, omdat hij/zij nu weet hoe informatie verwerkt, opgeslagen, onthouden en teruggevonden kan worden.

Gratis digiboek

Moeite met leren?

Na het lezen van het digiboek (gratis) is blijven zitten of bijles niet meer nodig.

gratis digiboek downloaden voor ouders
Vertel eens wat meer…

Leerproblemen oplossen

Bekijk waarom deze leerlingen nu handiger leren en betere cijfers behalen in minder tijd.

Meer weten over het oplossen van leerproblemen?

Bekijk meer video’s

“Ik lees nu echt 2x zo snel”

Eén van de door Ingrid getrainde MatriXcoaches heeft mijn dochter geholpen om diverse problemen in haar hoofd zelf op te lossen. Op mijn dochters eigen manier. Ook heeft mijn dochter de tafels van 1 t/m 10 nu goed onthouden en kan ze weer terugvinden. Top! Dezelfde MatriXcoach heeft mij geholpen om  mijn alfabet goed te onthouden, waardoor ik nu echt 2x zo snel lees als voorheen.

Edward SchuurmanVincent Beukhof, Eigenaar van Lened

“Zonder de coaching had ik mijn examen niet gehaald.”

Vooraf coaching heb ik ongeveer 20 schrijflessen gehad. Die hebben niet geholpen. De MatriXcoaching van maximaal 30 minuten wel. Ik zit nu in het examenjaar vmbo TL en anders had ik dit niet gehaald.

Sara van Ginkel, Leerling vmbo TL, 13 jaar

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Bekijk de resultaten
Blog MatriXmethode om leerproblemen op te lossen

Inzichten

Door ‘outside the box’ te denken los je leerproblemen op.

Inzichten krijgen
Beter presteren op school

(Online) workshop?

Vind een oplossing om informatie te onthouden. Op locatie of online.

(Online) workshops

Coaching aanvragen?

Vraag een coaching aan met Ingrid Stoop of een MatriXcoach.

Coaching aanvragen