Angst en trauma oplossen op het werk

Merk je dat een medewerker met een angst of trauma de organisatie in de weg zit? Leveren gesprekken vaak niet het probleem op, terwijl de kosten oplopen en tijd doortikt? En praat de medewerker liever niet over het probleem?

Er worden veel therapieën aangeboden die vaak niet voldoende helpen. Verplichte protocollen worden opgevolgd, maar zonder blijvend resultaat. Daarnaast willen, kunnen, mogen of durven medewerkers vaak niet over het probleem praten.

ervaringen matrixmethode

Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® ontdekt de persoon doelgericht de eigen oplossing, vaak al binnen één gesprek. Dat is veilig voor iedereen in de organisatie, want:

  • De medewerker of collega hoeft nooit (opnieuw) het verhaal te doen en er is nooit een herbeleving
  • Vaak zijn 1 tot maximaal 2 of 3 MatriXgesprekken voldoende
  • Geen werkdruk of frustratie
  • Nooit is er een dossier, protocol of doorverwijzing/externe partij nodig

Ontdek ook de onmisbare, bewezen tool voor iedere organisatie en medewerker.

“Ze was zelf beduusd dat ze zelfs de deur op slot deed na de coaching”

Hele mooie sessie gehad zojuist. Zij wilde heel graag van haar claustrofobie af. Liften, toiletten, treinen, gondels en grote massa’s mensen. Hele Heftige lichamelijke reacties in buik, hoofd, hart en handen. Alles van een 9 naar een 0. Ze ging naar mijn toilet na afloop en deed zelfs de deur op slot, waarvan ik haar van te voren had gezegd dat die wat lastig open en dicht te draaien was. Ze was er zelf beduusd van.

Chrit Werdmölder-SmeetsChrit Werdmölder-Smeets, Praktijk Chrit

“Mijn enthousiasme om EMDR te geven is sterk verminderd”

Als ambulant begeleider zoek ik naar mogelijkheden om mijn cliënten beter te kunnen ondersteunen.
Ik merkte dat mijn enthousiasme om EMDR sessie te geven sterk verminderde omdat het zoveel makkelijker kan via de Matrix methode. Ik wil Matrix methode inzetten bij ambulante begeleiding en gaan aanbieden ipv EMDR sessies die ik nu geef. Ook aan de mensen die voor meditatie/ retraite komen wil ik het aanbieden.

Oplopende kosten door een werknemer met een angst of trauma

Kosten lopen vaak flink op als achteraf blijkt dat oplossingen niet werken. Er wordt liever niet over de angst of trauma gepraat. Zoals over de presentatie-angst van de manager, toen hij de aanstarende ogen in de zaal zag en verstijfde. Of de bloedsporen op het gezicht van de oude vrouw na het auto-ongeluk.

Als de medewerker minder goed in zijn/haar vel zit, ontstaat een gebrek aan focus en zelfvertrouwen. Terwijl de werkdruk op de werkvloer toeneemt, wordt het probleem groter. Piekeren beperkt de nachtrust. Medicijnen en drugs verdoven het probleem, maar lossen niets op.

Angst of trauma oplossen op het werk door de werknemer

Gelukkig hoeft nooit verteld te worden wat er precies is gebeurd. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® vindt nooit een herbeleving plaats, maar worden de negatieve prikkels verwerkt en vervangen op de eigen manier. Altijd op de eigen manier, zelfs telefonisch.

Vaak al na een coaching van 20 minuten heeft de medewerker er geen last meer van. Nooit meer. Met een bonk zelfvertrouwen wordt het plezier en effectiviteit op de werkvloer vergroot. De tijd die werd ingepland voor functioneringsgesprekken kunnen nu worden besteed aan taken om het bedrijf te laten groeien.

Angstige werknemer?

Na het lezen van het digiboek (gratis) is een angst of trauma verleden tijd.

Digiboek Organisatie MatriXmethode

Angst oplossen en trauma verwerken op het werk

Bekijk waarom de bedrijfsresultaten meteen groeien zonder een angst of trauma.

Meer snelle oplossingen bekijken?

In de media:

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo Flow Magazine

“Aan den lijve ondervonden hoe snel en effectief de MatriXmethode is”

Ik verbaas me over de steeds dure en langdurige trajecten waarin men mensen met problemen (groot of klein) probeert te helpen. Terwijl ik aan den lijve heb ondervonden hoe snel en effectief de MatriXmethode is.

Cathy van NesCathy van Nes, Leerkracht/coach

“Onwaarschijnlijk hoe snel je je trauma kan neutraliseren”

Op het gebied van trauma-verwerking zou iedereen hier kennis mee moeten maken. Het is onwaarschijnlijk hoe snel je je traumatische ervaring een meer neutrale positie in je hoofd kan geven.

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten om angsten of trauma’s op te lossen.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Trainingen

Krijg alle tools om je medewerker te verlossen van een angst of trauma.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?

 Na het gesprek met Ingrid Stoop is een angst of trauma verleden tijd.