Emoties verwerken door je leerling

Vallen de schoolprestaties tegen doordat een onverwerkte emotie bij de leerling in de weg zit? Is wel al hulp gezocht, maar blijkt dat na een tijdje niet te werken? Waardoor het probleem blijft en de leerling minder presteert?

Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® is elke onverwerkte emotie geen obstakel meer. Deze snelle, bewezen oplossing zorgt gegarandeerd ervoor dat de leerling probleemloos gaat slagen, dankzij jou.

“Na één coaching heb ik een meisje van extreme heimwee af geholpen”

Ik was enorm verrast door het effect van mijn eigen coaching. Na één coaching heb ik een meisje van extreme heimwee af geholpen.

Erika HazelegerErika Hazeleger, Remedial teacher
ervaringen matrixmethode

Onverwerkte emoties: van een onzekere leerling tot een pestende leerling

Een emotie die in de weg zit, kost veel energie en frustratie. Niet alleen voor de leerling, maar ook voor de leraar die een oplossing zoekt en het niet kan vinden. Protocollen liggen op de plank, maar de oplossingen lijken niet te werken. Lesstof en meer problemen stapelen zich op.

Door de emotionele blokkade in het hoofd van de leerling is het onrustig in de klas. Vaak wordt er een uitweg gevonden door pesterijen. De motivatie om te leren en te concentreren wordt met de dag minder. Als onderwijsprofessional word je geïrriteerd en gefrustreerd, terwijl het de volgende dag weer opnieuw begint.

De oplossing zit in het hoofd van de leerling

Gelukkig hoeft niet verteld te worden wat er is gebeurd. Ook ellenlange gesprekken worden voorkomen. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® wordt de emotie op de eigen manier verwerkt door de persoon zelf. Altijd op de eigen manier, zelfs telefonisch.

Vaak al na een coaching van 20 minuten heeft de leering er geen last meer van. Nooit meer. Doordat de leerling zelf de eigen oplossing bedenkt, zijn langdurige gesprekken en oplossingen van anderen niet meer nodig. Zo verschijnt direct weer een lacht op het gezicht, zowel bij de leerling als bij jou.

Emotie zit in de weg?

Na het lezen van het digiboek (gratis) is de leerling elke emotie de baas.

Digiboek Onderwijs MatriXmethode gratis

Emoties de baas zijn

Bekijk waarom een emotie de schoolprestaties niet meer in de weg zitten.

Problemen en oplossingen van leerlingen bekijken?

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo Flow Magazine

“Ik dacht: het is vast iets zweverigs”

Dacht dat de therapie niet zou werken voor mij. Ik dacht: “Het is vast iets zweverigs.” Maar Ingrid ging net zo lang door totdat het mij wel helder werd. Dit was wel erg grappig. Ingrid belde me de volgende dag op om te vragen hoe het met mij was. Ik heb het enorm goed ervaren en probleem is weg.

E. VeldhuizenE. Veldhuizen, Kinderopvang

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten om onverwerkte emoties te verwerken.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Toepassen

Krijg alle tools om je leerling te helpen met het oplossen van mentale problemen.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?

Vraag een coaching aan met de bron Ingrid Stoop of een MatriXcoach.