Hoe je iemand van een angst of trauma afhelpt?

Zitten schoolprestaties in de weg door een angst of trauma? Hielpen eerdere behandelingen niet of nauwelijks? Zoek je een snelle oplossing, die voor altijd het probleem oplost? 

Er worden veel therapieën aangeboden die vaak niet voldoende helpen. De verplichte protocollen geven niet het verwachte resultaat. Want vaak moeten de jongeren terug komen en over het probleem praten. Terwijl iemand dit in veel gevallen niet wil, kan, mag of durft.

ervaringen matrixmethode

Gelukkig hoeft dat ook niet. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® ontdekt de persoon zelf de eigen oplossing, vaak al binnen één gesprek. Dat is fijn voor jou als professional én de leerling, want:

  • De leerling hoeft nooit (opnieuw) het verhaal te doen en er is nooit een herbeleving
  • Vaak zijn 1 tot maximaal 2 of 3 MatriXgesprekken voldoende
  • Geen werkdruk of frustratie
  • Nooit is er een dossier, protocol of doorverwijzing nodig

Ontdek ook de onmisbare, bewezen tool voor iedere onderwijsprofessional en leerling.

“Onwaarschijnlijk hoe snel je het trauma kan neutraliseren”

Op het gebied van trauma-verwerking zou iedereen hier kennis mee moeten maken. Het is onwaarschijnlijk hoe snel je je traumatische ervaring een meer neutrale positie in je hoofd kan geven.

“Mensen hoeven helemaal niet te leren leven met problemen”

Ik kom veel mensen met trauma’s en angsten tegen die nog altijd getriggerd worden door ervaringen uit het verleden. Ze gaan ervan uit dat ze er maar mee moeten leren leven. Dat vind ik jammer, want dat hoeft helemaal niet. Ook kinderen worden overspoeld door alles wat ze moeten leren, maar de eerste stap is leren hoe ze dat allemaal moeten gaan onthouden.

De leerling met een angst of trauma

Het ontstaat in een milliseconde, maar achtervolgt je jaren. De persoonlijke ontwikkeling wordt flink belemmerd met een angst of trauma. Dat éne detail van het moment toen het begon zit nog altijd in de weg. Denk aan de grote kippentenen die je jaren geleden zag. Of de donkere ogen van de inbreker toen je hem betrapte in de woonkamer.

De schoolprestaties worden beïnvloed.  De concentratie is minder, doordat erover wordt nagedacht als het kind naar bed gaat. De hartslag gaat sneller slaan of duizeligheid ontstaat. De leerling praat er liever niet over met anderen. Het probleem blijft en radeloosheid ontstaat.

Zo ontdekt de leerling de oplossing voor een angst of trauma

Gelukkig hoeft niet verteld te worden wat er precies is gebeurd. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® vindt nooit een herbeleving plaats. Het nare fragment wordt verwerkt en vervangen door een positief fragment door de persoon zelf. Altijd op de eigen manier, zelfs telefonisch. 

Vaak is slechts één MatriXgesprek voldoende en heeft de leerling er geen last meer van. Nooit meer. De bonk zelfvertrouwen geeft de leerling rust en plezier. Er is meer concentratie. Lange gesprekken zijn niet meer nodig, omdat de persoon zelf de eigen oplossing ontdekt.

Slapeloze nachten?

Ontvang het digiboek en de angst of trauma is geen nachtmerrie meer.

Digiboek Onderwijs MatriXmethode gratis

Angst oplossen en trauma verwerken

Bekijk waarom en hoe een angst of trauma wordt opgelost op de eigen manier.

Meer weten over de eigen oplossing?

In de media:

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo Flow Magazine

“Aan den lijve ondervinden hoe snel en effectief de MatriXmethode is”

Ik verbaas me over de steeds dure en langdurige trajecten waarin men mensen met problemen (groot of klein) probeert te helpen. Terwijl ik aan den lijve heb ondervonden hoe snel en effectief de MatriXmethode is.

Cathy van NesCathy van Nes, Leerkracht/coach

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten om angsten en trauma’s op te lossen.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Trainingen

Krijg alle tools om leerlingen te verlossen van een angst of trauma.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?

Vind een MatriXprofessional en geen angst of trauma zit meer in de weg.