5-daagse training voor de zorgsector

“Hoe je mentale problemen in één coaching oplost en voorkomt. Zonder de oorzaak te weten.”


Wat heb je liever: urenlange gesprekken en opgezadeld worden met het probleem van de ander? Of zonder te weten wat er is gebeurd, na één gesprek naar de eigen oplossing van de persoon? Zonder verplicht protocol?

Binnen 5 dagen heb je de tool in handen die al vanaf 1991 wereldwijd mentale problemen oplost. Vaak is één coaching van 20 minuten voldoende, zonder vervolgafspraak. Je wordt niet opgezadeld met probleemverhalen, maar gaat meteen naar de eigen oplossing van de zorgvrager met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®.

Er worden vaak onnodig veel en snel medicijnen voor mentale problemen voorgeschreven.  In totaal gebruiken meer dan 1,1 miljoen Nederlanders in de leeftijdscategorie 15 tot 64 jaar slaap- en kalmeringsmiddelen. 

Voor hun volle hoofd dat voelt als een achtbaan waar ze in zitten. Of het traumatische fragment dat ze hebben meegemaakt en onthouden. De angst voor het medische onderzoek of de behandeling die gaat komen. Of een ander probleem dat ze belemmert in hun dagelijkse activiteiten en eigen keuzes te maken.

Vaak wordt liever niet over het probleem gepraat. Tegelijkertijd wordt steeds meer opgezien tegen de behandeling. De lichamelijke en geestelijke gesteldheid gaat achteruit. Door de afhankelijkheid van medicatie of andere middelen wordt het hoofd verdoofd. Totdat de zorgvrager zelfs het leven niet meer zien zitten.

“De training heb ik als zeer inspirerend en motiverend ervaren”

Wat een mooie, krachtige en praktische tool is de MatrixMethode toch!! Ik gebruik het (bijna) dagelijks in de begeleiding van mijn coachees in het vergroten van hun eigen vitaliteit. Ik leer mijn coachees met deze methode hoe ze hun eigen hoofd kunnen ‘opruimen’, zodat ze ZELF permanent ruimte en overzicht in hun eigen hoofd kunnen realiseren!

Daarnaast zet ik de methode in om mensen definitief te ‘ontdoen’ van angsten, psychosomatische klachten en belemmerende emoties. Dit wordt beide als super waardevol ervaren.  De training voor MatriXcoach van Ingrid heb ik als zeer inspirerend en motiverend ervaren. Ik heb haar leren kennen als een passievolle vakvrouw, met een enorme ‘drive’ om ‘haar’ MatriXmethode wereldkundig te maken.

Patricia de RegtPatricia de Regt, Vitaliteitscoach

De MatriXmethode van Ingrid Stoop® is een snelle gesprekstechniek waardoor de persoon zelf de eigen beleving van het mentale probleem verandert. De zorgverlener stelt de juiste vragen, totdat de zorgvrager het probleem zelf oplost. Altijd preventief, zodat de zorgvrager weer naar huis gaat zonder voorgeschreven medicatie. Zelfs als andere hulp al eens is toegepast, is vaak één gesprek voldoende.

Al tijdens de coaching ontstaat die glimlach op het gezicht die al zo lang verborgen was. Met een ontlading gevoel, meer rust in het hoofd en zelfvertrouwen verlaat de zorgvrager de praktijk of het ziekenhuis. De stappen waar hij/zij al maanden of jaren op wachtte, kunnen eindelijk gezet worden.

Na het volgen van de 5-daagse training beheers je alle kennis, tools en vaardigheden om de MatriXmethode toe te passen in de praktijk. Angsten, emotionele problemen, trauma’s, PTSS, psychosomatische klachten en volle hoofden van je hulpvragers en zorgvragers succesvol laten oplossen en voorkomen. In slechts 1 tot 2 interventies.

Je gebruikt de MatriXmethode van Ingrid Stoop® naast alles wat je nu al succesvol inzet. Het is een extra tool die je eigen succesvolle manier van werken efficiënter maakt en versterk.

Hoe ziet de 5-daagse eruit?

  • 4 Opleidingsdagen

Deze praktische opleiding bestaat uit het volgen van 4 opleidingsdagen en op de 5e dag de Masterproof.

Als zorgverlener heb je binnen enkele dagen een krachtige tool in handen. Centraal staat het op de juiste manier stellen van vragen en het doorvragen. Je blijft uit de inhoud en leert het alleen door het te doen. De trainer geeft de theorie en de uitleg, de praktische oefeningen zorgen ervoor dat je de gesprekstechniek ‘eigen’ maakt. Er wordt veel geoefend. Na vier dagen bepaalt de trainer of je klaar bent voor de Masterproof. Als dit niet het geval is, kun je extra opleidingsdagen volgen.

  • 1 Dag Masterproof

De Masterproof bestaat uit MatriXgesprekken met twee personen die je niet kent. Per persoon heb je 2 x 45 minuten de tijd om de MatriXmethode zo effectief mogelijk in te zetten. Iedere cursist neemt daarvoor één persoon mee voor de ochtend en één voor de middag die door je collega’s gecoacht worden. De trainer bepaalt of je kennis en vaardigheden, je MatriXcompetenties, voldoende zijn om het certificaat te ontvangen waarmee je officieel de MatriXmethode inzet in de praktijk.

Door de MatriXmethode veel te gebruiken verhoog je de effectiviteit van de coaching. Na het behalen van je rijbewijs leer je zelf in het verkeer ook pas autorijden. De waarborging van je kennis en kwaliteit wordt jaarlijks getoetst om gecertificeerd te blijven. Dit zijn onder andere (extra) online trainingen, intervisie-bijeenkomsten, vraag en antwoord-webinars en een dagdeel praktijk met MatriXcollega’s bij een regiocoördinator.

Datums en praktische informatie

  • Wanneer:

Verschillende datums van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen

  • Investering:

Btw-vrije investering van € 1.750, inclusief starterspakket t.w.v. 120 euro

Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen

Locaties bekijken of aanmelden

Digiboek gratis downloaden

Krijg nieuwe inzichten om mentale problemen op te lossen:

Gratis digiboek downloaden

Bekijk deze 5 video’s met professionals in de zorg

Bekijk en download de 4 casussen over de zorgverlener in de praktijk

Casus 1
Casus 2
Casus 3
Casus 4

Voor wie?

O.a. voor zorgverleners zoals: POH-GGZ • Psychologen • Artsen • Verpleegkundigen • Verpleegkundig specialisten
Kortom: elke professional op hbo-niveau die werkzaam is in de gezondheidszorg

Wat houdt de training in?

Alle kennis en vaardigheden om mentale problemen op te lossen en preventief te voorkomen leer je vooral door te oefenen met anderen. Gelukkig hoeft niemand de oorzaak of inhoud van een probleem te vertellen, daardoor blijft het heel persoonlijk.

Na het volgen van de 5-daagse training, kun je iedereen die een hulpvraag heeft coachen. Daarbij gaat het om het oplossen en preventief voorkomen van: angsten, PTSS, trauma’s, psychosomatische klachten, een vol hoofd en emotionele problemen.

“Zowel binnen de zorgsector als het onderwijs is het een onmisbare methode”

Ingrid Stoop heeft een fantastische methode ontwikkeld: de MatriXmethode. Ik ben door haar opgeleid en werk nu dagelijks met haar methode. Het is een efficiënte zelfhulpmethode, waarbij ik mijn clienten de regie over hun hoofd en emoties kan teruggeven. Een andere kracht van de methode is dat Ingrid voortdurend nieuwe bevindingen en ervaringen verwerkt en daardoor de methode blijft fine-tunen. Zowel binnen de zorgsector als het onderwijs is het een onmisbare methode! Eigenlijk binnen alle sectoren….

Inge de BraakInge de Braak-Drent, Logopedist bij Gelre ziekenhuizen

Waarom deze training volgen?

Veel mensen ervaren, van jong tot oud, een vol hoofd. Vaak is de oorzaak een onhandige manier om informatie te verwerken, op te slaan, te onthouden en weer terug te vinden. Waardoor meer belemmeringen ontstaan, zoals frustratie, boosheid, onzekerheid.

Ook angsten, PTSS, trauma’s, emotionele en psychosomatische klachten zijn negatief opgeslagen fragmenten. Met het inzetten van de MatriXmethode zorg je ervoor dat belemmeringen en blokkades voor eens en altijd worden opgelost en voorkomen.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een gekwalificeerde MatriXpartner met Paula Bakker (POH-GGZ en is getraind met de MatriXmethode).

Datums en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

Btw-vrije investering van € 1.750, inclusief starterspakket t.w.v. 120 euro

Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen

De training tot gecertificeerde MatriXcoach kan opgevoerd worden in het online PE dossier van de LvvPOHGGZ in de vrije ruimte voor 30 punten.

Locaties bekijken of aanmelden

Wat leer je tijdens de 5-daagse?

Je leert exact welke vragen je stelt, welke woorden je moet gebruiken en hoe je doorvraagt, zonder in te gaan op de inhoud of oorzaak van het probleem.

Je leert hoe je je aandacht richt op de strategie van de beleving van het probleem in plaats van op de inhoud van het probleem.

Je ontdekt hoe je anderen, van jong tot oud, een eigen, effectievere strategie laat ontdekken waardoor informatie handiger wordt opgeslagen, een vol hoofd, angsten, emotionele belemmeringen en blokkades worden opgelost en voorkomen.

Je leert om de pijnbeleving bij psychosomatische klachten, waar de arts geen verklaring voor heeft, te ontkrachten.

Je leert hoe je ervoor zorgt dat anderen hun eigen oplossingen voor hun mentale problemen ontdekken, ontwikkelen en toepassen.

Je begrijpt waarom de MatriXmethode zo effectief is, en waarin en waarom deze afwijkt van andere methodieken, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (Emotionally Focused Therapy) en CGT (cognitieve gedragstherapie).

Je ontdekt hoe je negatieve ervaringen ontkracht en positieve ervaringen juist gaat bekrachtigen.

Je leert hoe je de focus van de zorgvrager vasthoudt door optimaal aan te sluiten en daardoor het probleem blijvend wordt opgelost.

Enkele voordelen voor jou als je met de MatriXmethode werkt

  • Gratis intervisie met andere zorgprofessionals die werken met de MatriXmethode zodat je elkaar kunt ondersteunen, versterken en stimuleren.
  • Toegang tot de afgeschermde Facebook-groep van enthousiaste professionals die werken met de MatriXmethode voor waardevolle intercollegiale uitwisseling, tips en het vergroten van je kennis.
  • Deelname aan besloten workshops, (online) trainingen, webinars van Ingrid Stoop en MatriXcoaches.
  • Door de jaarlijkse MatriXactiviteiten en nascholing zijn de MatriXcompetenties op peil om elk probleem op te lossen, vervolgafspraken niet nodig zijn en je volledig up-to-date bent met de nieuwste kennisontwikkelingen.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een gekwalificeerde MatriXpartner met Paula Bakker (POH-GGZ en is getraind met de MatriXmethode).

Datums en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

Btw-vrije investering van € 1.750, inclusief starterspakket t.w.v. 120 euro

Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen

De training tot gecertificeerde MatriXcoach kan opgevoerd worden in het online PE dossier van de LvvPOHGGZ in de vrije ruimte voor 30 punten.

Locaties bekijken of aanmelden

“Regelmatig krijg ik de vraag: “Hoe kan het dat je als POH-GGZ uit de inhoud blijft bij de MatriXmethode? Je kent je cliënt toch, je weet toch waarom ze bij jou op het spreekuur komen? Ze willen zélf juist veel vertellen?” Dat klopt, ik heb daar zelf ook mee geworsteld. Waarom de cliënt naar jou wordt doorverwezen is bekend en er is zeker al een gesprek geweest.

Ik zeg altijd tegen de cliënt over de MatriXmethode dat je ‘bewust je onbewuste’ verandert. In het onbewuste zitten de triggers die ervoor zorgen dat je angstig, boos, verdrietig, onzeker en dergelijke bent. Als POH-GGZ is het belangrijk dat je weet dat door de juiste MatriXvragen, in het tempo dat daar bij hoort, de cliënt zélf zijn triggers gaat neutraliseren. Je zal later merken dat de behoefte om alles precies te willen uitleggen er niet meer is. De emotionele lading is er af.

Als ik eerlijk ben, soms wil je toch niet alles tot in detail weten? En praktisch gezien, de volgende cliënt staat ook weer bij jou ingeboekt.”

paula bakker POH-GGZ

Paula Bakker
Gecertificeerde MatriXcoach voor POH-GGZ

Trainer Ingrid Stoop met de nieuwe matrixcoaches

Ingrid Stoop
Ontwikkelaar MatriXmethode

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd.

Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

In company

Met minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers kunnen de 5-daagse training volgen.

Vooraf wordt duidelijk afgesproken hoe het geleerde het best in de organisatie gaat werken om een hoge return on investment (ROI) te krijgen. Bel naar het secretariaat voor een vrijblijvende afspraak.