Training – MatriXmethode in de Zorg (POH-GGZ) 2018-05-30T23:39:38+00:00

Ontzorg als professional in de zorg je cliënt door mentale problemen binnen één coaching op te lossen

Wat heb je liever: urenlange gesprekken en opgezadeld worden met het probleem van de ander? Of zonder te weten wat er is gebeurd, direct naar de oplossing die de persoon zelf bedenkt? En zonder verplicht protocol binnen één gesprek het probleem oplossen?

Binnen 5 dagen heb je de tool in handen die al vanaf 1991 wereldwijd mentale problemen oplost. Vaak is één coaching van 20 minuten voldoende, zonder dat opnieuw een afspraak gemaakt hoeft te worden. Je wordt niet opgezadeld met de oorzaak van de angst, emotie, trauma, een vol hoofd of pijnklacht. Dagelijks voorkomen en lossen enthousiaste POH-GGZ-ers en andere professionals in de zorg mentale problemen op met deze gesprekstechniek: de MatriXmethode.

Het is onacceptabel dat er nog steeds lange wachtlijsten zijn bij het doorverwijzen naar de BGGZ en de SGGZ. Een wachtlijst van 3 tot 6 maanden of langer is geen uitzondering. Voor kinderen is dit nog langer. Vaak ondergaat de cliënt lijdzaam wat er voor hem is bedacht en hebben adviezen weinig tot geen effect.

Bij de MatriXmethode is er geen wachtlijst en medicatie speelt geen rol. Dat geeft perspectieven voor iedereen. Sommige medicijnen kunnen worden afgebouwd of zelfs stoppen; in overleg met de huisarts: Tranquilizers de ‘Pammetjes’. Zonder dat het verhaal tot in detail verteld wordt, wordt het probleem bewust aangepakt door deze vraagtechniek. Het ‘zien, horen, voelen en/of denken’ wat de cliënt op zijn eigen unieke manier doet, staat hierin centraal.

Er is geen herbeleving of ander emotioneel ongemak; de professional in de zorg volgt de cliënt totdat het probleem is opgelost. De cliënt bepaalt zelf wanneer dat is. Soms is er maar één gesprek inclusief coaching voor nodig, zeker als de cliënt bekend is met deze methode.

“Kort als het kan: dát is de insteek van de POH-GGZ.”

de training en effectiviteit van de matrixmethhode

Na het volgen van de 5-daagse training beheers je alle kennis, tools en vaardigheden om de MatriXmethode toe te passen in de praktijk. Je kunt angsten, emotionele problemen, trauma’s, PTSS, psychosomatische problemen en een vol hoofd succesvol oplossen en voorkomen. In slechts 1 tot 2 interventies.

Je kunt de MatriXmethode gebruiken naast alles wat je al succesvol doet. Het is een extra tool die je eigen succesvolle manier van werken versterkt.

Hoe ziet de 5-daagse eruit?

  • 4 Opleidingsdagen

Deze praktische opleiding bestaat uit het volgen van 4 opleidingsdagen en het doen van een Masterproof.

Als professional in de zorg heb je binnen enkele dagen een krachtige tool in handen; het resultaat van duizenden succesvolle coachings en opgeleide professionals vanaf 1991. Centraal staat het op de juiste manier stellen van vragen en het doorvragen, zodat vaak je cliënt al na één coaching van het probleem af is. Je leert dit in deze dagen vooral door het te doen.

Na elke dag is er een brainstorm-gesprek met Paula Bakker (POH-GGZ), die dagelijks werkt met de MatriXmethode. Tijdens deze gesprekken krijg je inzicht over hoe de nieuwe kennis toegepast kan worden in de dagelijkse praktijk, met of zonder protocollen.

Je oefent alle leerstof met je collega-cursisten. Na vier dagen bepaalt de trainer of je klaar bent voor de Masterproof. Als dit niet het geval is, kun je extra opleidingsdagen volgen.

  • 1 Dag Masterproof

De Masterproof bestaat uit het coachen van twee (onbekende) personen met de MatriXmethode. Per persoon heb je 2 x 45 minuten de tijd om de MatriXmethode zo effectief mogelijk in te zetten.

Elke cursist zorgt voor 2 personen (8 – 60 jaar) die tijdens de Masterproof door collega-cursisten gecoacht worden. Een persoon ‘s ochtends, een persoon ‘s middags. De trainer bepaalt of dit voldoende is om het certificaat te krijgen waarmee je officieel gecertificeerde MatriXcoach bent.

De effectiviteit van jouw coachings verhoog je door vaak te coachen. Na 1 jaar ga je samen met de regiocoördinatoren een dag oefenen en volg je onze online trainingen. De hoge kwaliteit van je coachings en de effectiviteit blijven dan gewaarborgd.

Data en praktische informatie

MatriXcoach

  • Waar?

Parkhotel de Bosrand, Ede

  • Wanneer?

Vrijdag 7 september, zaterdag 8 september, vrijdag 14 september, zaterdag 15 september en zaterdag 22 september 2018

  • PE-punten

De training tot gecertificeerde MatriXcoach kan opgevoerd worden in het online PE dossier van de LvvPOHGGZ in de vrije ruimte voor 30 punten

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

Digiboek gratis downloaden

Krijg nieuwe inzichten om mentale problemen op te lossen:

Kies een digiboek

Bekijk deze 5 video’s met enthousiaste professionals

Bekijk en download de 4 casussen over hoe de POH-GGZ de MatriXmethode toepast in de praktijk

Casus 1
Casus 2
Casus 3
Casus 4

Voor wie?

O.a. voor: POH-GGZ • Psychologen • Artsen • Verpleegkundigen • Verpleegkundig specialisten
Kortom: elke professional op hbo-niveau die werkzaam is in de gezondheidszorg.

Wat houdt de training in?

Alle kennis en vaardigheden om mentale problemen op te lossen en preventief te voorkomen leer je vooral door te oefenen met anderen. Gelukkig hoeft niemand de oorzaak of inhoud van een probleem te vertellen, daardoor blijft het heel persoonlijk.

Na het volgen van de 5-daagse training, kun je iedereen die een hulpvraag heeft coachen. Daarbij gaat het om het oplossen en preventief voorkomen van:
angsten, PTSS, trauma’s, psychosomatische klachten, een vol hoofd en emotionele problemen.

Waarom deze training volgen?

Veel mensen ervaren, van jong tot oud, een vol hoofd. Vaak is de oorzaak een onhandige manier om informatie te verwerken, op te slaan, te onthouden en weer terug te vinden. Waardoor meer belemmeringen ontstaan, zoals frustratie, boosheid, onzekerheid.

Ook angsten, PTSS, trauma’s, emotionele en psychosomatische klachten zijn negatief opgeslagen fragmenten. Met het inzetten van de MatriXmethode zorg je ervoor dat belemmeringen en blokkades voor eens en altijd worden opgelost en voorkomen.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een gekwalificeerde MatriXpartner met Paula Bakker (POH-GGZ en is getraind met de MatriXmethode).

Data en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

€ 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw). Het certificaat is 1 jaar geldig.
Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen.

Hercertificering: 
€ 85,10 excl. btw. (€ 102,97 incl. btw).

De training tot gecertificeerde MatriXcoach kan opgevoerd worden in het online PE dossier van de LvvPOHGGZ in de vrije ruimte voor 30 punten.

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

Wat leer je tijdens de 5-daagse?

Je leert exact welke vragen je stelt, welke woorden je moet gebruiken en hoe je doorvraagt, zonder in te gaan op de inhoud of oorzaak van het probleem.

Je leert hoe je je aandacht richt op de strategie van de beleving van het probleem in plaats van op de inhoud van het probleem.

Je ontdekt hoe je anderen, van jong tot oud, een eigen, effectievere strategie laat ontdekken waardoor informatie handiger wordt opgeslagen, een vol hoofd, angsten, emotionele belemmeringen en blokkades worden opgelost en voorkomen.

Je leert om de pijnbeleving bij psychosomatische klachten, waar de arts geen verklaring voor heeft, te ontkrachten.

Je leert hoe je ervoor zorgt dat anderen hun eigen oplossingen voor hun mentale problemen ontdekken, ontwikkelen en toepassen.

Je begrijpt waarom de MatriXmethode zo effectief is, en waarin en waarom deze afwijkt van andere methodieken, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (Emotionally Focused Therapy) en CGT (cognitieve gedragstherapie).

Je ontdekt hoe je negatieve ervaringen ontkracht en positieve ervaringen juist gaat bekrachtigen.

Je leert hoe je de focus van de cliënt vasthoudt door optimaal aan te sluiten en daardoor het probleem blijvend wordt opgelost.

Enkele voordelen voor jou als je met de MatriXmethode werkt

  • Gratis intervisie met andere zorgprofessionals die werken met de MatriXmethode zodat je elkaar kunt ondersteunen, versterken en stimuleren.
  • Toegang tot de afgeschermde Facebook-groep van enthousiaste professionals die werken met de MatriXmethode voor waardevolle intercollegiale uitwisseling, tips en het vergroten van je kennis.
  • Deelname aan besloten workshops, (online) trainingen, webinars van Ingrid Stoop en MatriXcoaches.
  • Door de jaarlijkse MatriXactiviteiten en nascholing zijn de MatriXcompetenties op peil om elk probleem op te lossen, vervolgafspraken niet nodig zijn en je volledig up-to-date bent met de nieuwste kennisontwikkelingen.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een gekwalificeerde MatriXpartner, in samenwerking met Paula Bakker (POH-GGZ en is getraind met de MatriXmethode).

Data en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

€ 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw). Het certificaat is 1 jaar geldig.
Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen.

Hercertificering: 
€ 85,10 excl. btw. (€ 102,97 incl. btw).

De training tot gecertificeerde MatriXcoach kan opgevoerd worden in het online PE dossier van de LvvPOHGGZ in de vrije ruimte voor 30 punten.

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

“Regelmatig krijg ik de vraag: “Hoe kan het dat je als POH-GGZ uit de inhoud blijft bij de MatriXmethode? Je kent je cliënt toch, je weet toch waarom ze bij jou op het spreekuur komen? Ze willen zélf juist veel vertellen?” Dat klopt, ik heb daar zelf ook mee geworsteld. Waarom de cliënt naar jou wordt doorverwezen is bekend en er is zeker al een gesprek geweest.

Ik zeg altijd tegen de cliënt over de MatriXmethode dat je ‘bewust je onbewuste’ verandert. In het onbewuste zitten de triggers die ervoor zorgen dat je angstig, boos, verdrietig, onzeker en dergelijke bent. Als POH-GGZ is het belangrijk dat je weet dat door de juiste MatriXvragen, in het tempo dat daar bij hoort, de cliënt zélf zijn triggers gaat neutraliseren. Je zal later merken dat de behoefte om alles precies te willen uitleggen er niet meer is. De emotionele lading is er af.

Als ik eerlijk ben, soms wil je toch niet alles tot in detail weten? En praktisch gezien, de volgende cliënt staat ook weer bij jou ingeboekt.”

paula bakker POH-GGZ

Paula Bakker
Gecertificeerde MatriXcoach voor POH-GGZ

Ingrid Stoop
Ontwikkelaar MatriXmethode

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd.

Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

In company

Met minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers kunnen de 5-daagse training volgen.

Vooraf wordt duidelijk afgesproken hoe het geleerde het best in de organisatie gaat werken om een hoge return on investment (ROI) te krijgen. Bel naar het secretariaat voor een vrijblijvende afspraak.