Training – MatriXmethode in de Zorg 2018-04-14T13:39:32+00:00

Je cliënten ontzorgen in de praktijk door mentale problemen op na één coaching op te lossen

Wat heb je liever: het verhaal of de oplossing? Wil je cliënt al na één coaching blijvend van een mentaal probleem af helpen? Zonder dat je wordt belast met de inhoud of oorzaak van het probleem?

Bied de bewezen oplossing aan die al binnen enkele minuten werkt bij elke cliënt. Voorkomen en oplossen van mentale problemen door de persoon zelf, zoals angsten, emoties, trauma’s, een vol hoofd en psychosomatische klachten. Op dit moment werken enkele POH-GGZ-ers dagelijks met veel tevredenheid met de MatriXmethode. Bekijk wat zij ervaren hieronder.

Er zijn veel cliënten of patiënten die een snelle, effectieve en blijvende oplossing zoeken voor mentale problemen. Vaak hebben ze al meerdere ‘oplossingen’ toegepast, maar uiteindelijk blijkt dat het echte probleem nog steeds niet is opgelost.

Gelukkig is de MatriXmethode een oplossing die ook op lange termijn nog steeds effect heeft. Mentale probleem worden blijvend opgelost en voorkomen, zonder dat de inhoud of oorzaak verteld hoeft te worden. De meest belangrijke zintuigen staan daarbij altijd centraal: zien, horen, voelen en/of denken.

de training en effectiviteit van de matrixmethhode

Na het volgen van de 5-daagse training beheers je alle kennis, tools en vaardigheden om de MatriXmethode toe te passen in de praktijk. Je kunt angsten, emotionele problemen, trauma’s, PTSS, psychosomatische problemen en een vol hoofd succesvol oplossen en voorkomen. In slechts 1 tot 2 interventies.

Je kunt de MatriXmethode gebruiken naast alles wat je al succesvol doet. Het is een extra tool die je eigen succesvolle manier van werken versterkt.

Hoe ziet de 5-daagse eruit?

  • 4 Opleidingsdagen

De opleiding bestaat uit het volgen van 4 opleidingsdagen en het doen van een Masterproof.

Tijdens de opleidingsdagen wordt duidelijk en concreet uitgelegd hoe de MatriXmethode werkt en hoe jij de methode kunt toepassen. De kunst van het stellen van de juiste vragen en het doorvragen staan centraal in de 5-daagse. Het doel is het leren beheersen van de specifieke gesprekstechniek. Dit leer je natuurlijk alleen door het te doen!

Je oefent alle leerstof met je collega-cursisten. Na vier dagen bepaalt de trainer of je klaar bent voor de Masterproof. Als dit niet het geval is, kun je extra opleidingsdagen volgen.

  • 1 Dag Masterproof

De Masterproof bestaat uit het coachen van twee (onbekende) personen met de MatriXmethode. Per persoon heb je 2 x 45 minuten de tijd om de MatriXmethode zo effectief mogelijk in te zetten.

Elke cursist zorgt voor 2 personen (8 – 60 jaar) die tijdens de Masterproof door collega-cursisten gecoacht worden. Een persoon ‘s ochtends, een persoon ‘s middags. De trainer bepaalt of dit voldoende is om het certificaat te krijgen waarmee je officieel gecertificeerde MatriXcoach bent.

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Verlenging voor de duur van 1 jaar is mogelijk door het doen van de Mini-Masterproof: je coacht Ingrid Stoop gedurende maximaal 30 minuten per telefoon. Zij stelt vast of je de techniek nog steeds voldoende beheerst. 

Data en praktische informatie

korte workshop om mentale problemen op te lossen

  • Waar?

Parkhotel de Bosrand

  • Wanneer?

Vrijdag 7 september, zaterdag 8 september, vrijdag 14 september, zaterdag 15 september en zaterdag 22 september 2018

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

Digiboek gratis downloaden

Krijg nieuwe inzichten om mentale problemen op te lossen:

Kies een digiboek

Bekijk deze 5 video’s met enthousiaste professionals

Voor wie?

O.a. voor: POH-GGZ • Psychologen • Artsen • Verpleegkundigen • Verpleegkundig specialisten
Kortom: elke professional op hbo-niveau die werkzaam is in de gezondheidszorg.

Wat houdt de training in?

Alle kennis en vaardigheden om mentale problemen op te lossen en preventief te voorkomen leer je vooral door te oefenen met anderen. Gelukkig hoeft niemand de oorzaak of inhoud van een probleem te vertellen, daardoor blijft het heel persoonlijk.

Na het volgen van de 5-daagse training, kun je iedereen die een hulpvraag heeft coachen. Daarbij gaat het om het oplossen en preventief voorkomen van:
angsten, PTSS, trauma’s, psychosomatische klachten, een vol hoofd en emotionele problemen.

Waarom deze training volgen?

Veel mensen ervaren, van jong tot oud, een vol hoofd. Vaak is de oorzaak een onhandige manier om informatie te verwerken, op te slaan, te onthouden en weer terug te vinden. Waardoor meer belemmeringen ontstaan, zoals frustratie, boosheid, onzekerheid.

Ook angsten, PTSS, trauma’s, emotionele en psychosomatische klachten zijn negatief opgeslagen fragmenten. Met het inzetten van de MatriXmethode zorg je ervoor dat belemmeringen en blokkades voor eens en altijd worden opgelost en voorkomen.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een gekwalificeerde trainer van het MatriXmethode Instituut. 

Data en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

€ 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw). Het certificaat is 1 jaar geldig.
Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen.

Hercertificering: 
€ 85,10 excl. btw. (€ 102,97 incl. btw).

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

Wat leer je tijdens de 5-daagse?

Je leert exact welke vragen je stelt, welke woorden je moet gebruiken en hoe je doorvraagt, zonder in te gaan op de inhoud of oorzaak van het probleem.

Je leert hoe je je aandacht richt op de strategie van de beleving van het probleem in plaats van op de inhoud van het probleem.

Je ontdekt hoe je anderen, van jong tot oud, een eigen, effectievere strategie laat ontdekken waardoor informatie handiger wordt opgeslagen, een vol hoofd, angsten, emotionele belemmeringen en blokkades worden opgelost en voorkomen.

Je leert om de pijnbeleving bij psychosomatische klachten, waar de arts geen verklaring voor heeft, te ontkrachten.

Je leert hoe je ervoor zorgt dat anderen hun eigen oplossingen voor hun mentale problemen ontdekken, ontwikkelen en toepassen.

Je begrijpt waarom de MatriXmethode zo effectief is, en waarin en waarom deze afwijkt van andere methodieken, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (Emotionally Focused Therapy) en CGT (cognitieve gedragstherapie).

Je ontdekt hoe je negatieve ervaringen ontkracht en positieve ervaringen juist gaat bekrachtigen.

Je leert hoe je de focus van de cliënt vasthoudt door optimaal aan te sluiten en daardoor het probleem blijvend wordt opgelost.

Enkele voordelen voor jou als je met de MatriXmethode werkt

  • Gratis intervisie met andere zorgprofessionals die werken met de MatriXmethode zodat je elkaar kunt ondersteunen, versterken en stimuleren.
  • Toegang tot de afgeschermde Facebook-groep van enthousiaste professionals die werken met de MatriXmethode voor waardevolle intercollegiale uitwisseling, tips en het vergroten van je kennis.
  • Deelname aan besloten workshops, (online) trainingen, webinars van Ingrid Stoop en MatriXcoaches.
  • Jaarlijkse MatriXactiviteiten om je MatriXcompetenties te verbeteren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop en Paula Bakker, gekwalificeerde MatriXpartner 

Data en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

€ 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw). Het certificaat is 1 jaar geldig.
Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen.

Hercertificering: 
€ 85,10 excl. btw. (€ 102,97 incl. btw).

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

“Regelmatig krijg ik de vraag: “Hoe kan het dat je als POH-GGZ uit de inhoud blijft bij de MatriXmethode? Je kent je cliënt toch, je weet toch waarom ze bij jou op het spreekuur komen? Ze willen zélf juist veel vertellen?”

Dat klopt, ik heb daar zelf ook mee geworsteld. Waarom de cliënt naar jou wordt doorverwezen is bekend en er is zeker al een gesprek geweest.

Ik zeg altijd tegen de cliënt over de MatriXmethode dat je ‘bewust je onbewuste’ verandert. In het onbewuste zitten de triggers die ervoor zorgen dat je angstig, boos, verdrietig, onzeker en dergelijke bent. Die triggers hoef je juist niet uitgebreid te vertellen tijdens de coaching met de MatriXmethode, daardoor is het minder belastend.

Als POH-GGZ is het belangrijk dat je weet dat door de juiste MatriXvragen, in het tempo dat daar bij hoort, de cliënt zélf zijn triggers gaat neutraliseren. Je zal later merken dat de behoefte om alles precies te willen uitleggen er niet meer is. De emotionele lading is er af.

Als ik eerlijk ben, soms wil je toch niet alles tot in detail weten? En praktisch gezien, de volgende cliënt staat ook weer bij jou ingeboekt.”

paula bakker POH-GGZ

Paula Bakker
Gecertificeerde MatriXcoach voor POH-GGZ

In company

Met minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers kunnen deelnemers de 5-daagse training volgen.

Vooraf wordt duidelijk afgesproken hoe het geleerde het best in de organisatie gaat werken om een hoge return on investment (ROI) te krijgen. Bel naar het secretariaat voor een vrijblijvende afspraak.