Een angst oplossen of trauma verwerken, hoe?

Kost het oplossen van een angst of het verwerken van een trauma veel tijd, maar blijft het probleem aanwezig? Wil, mag, durft of kan iemand niet over het probleem praten en is het onduidelijk hoe het wordt opgelost? En leveren de verplichte protocollen en dossiers te weinig op?

Vaak worden er therapieën aangeboden die niet voldoende helpen. Verplichte protocollen worden opgevolgd, maar zonder blijvend resultaat. En vaak willen, durven, mogen of kunnen mensen vaak niet over het probleem praten.

ervaringen matrixmethode

Gelukkig hoeft de hulpvrager nooit te vertellen wat er precies is gebeurd. Wel ontdekt de persoon zelf al binnen één gesprek de eigen oplossing met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®. Want:

  • De hulpvrager hoeft nooit (opnieuw) het verhaal te doen en er is nooit een herbeleving
  • Vaak zijn 1 tot maximaal 2 of 3 MatriXgesprekken voldoende
  • Geen werkdruk of frustratie
  • Nooit is er een dossier, protocol of doorverwijzing/externe partij nodig

Ontdek ook de onmisbare, bewezen tool voor iedere hulpverlener en hulpvrager.

“Aan den lijve ondervonden hoe snel en effectief de MatriXmethode is”

Ik verbaas me over de steeds dure en langdurige trajecten waarin men mensen met problemen (groot of klein) probeert te helpen. Terwijl ik aan den lijve heb ondervonden hoe snel en effectief de MatriXmethode is.
Cathy van NesCathy van Nes, Leerkracht/coach

“Mijn enthousiasme om EMDR te geven is sterk verminderd”

Als ambulant begeleider zoek ik naar mogelijkheden om mijn cliënten beter te kunnen ondersteunen. Ik merkte dat mijn enthousiasme om EMDR sessie te geven sterk verminderde omdat het zoveel makkelijker kan via de Matrix methode. Ik wil Matrix methode inzetten bij ambulante begeleiding en gaan aanbieden ipv EMDR sessies die ik nu geef. Ook aan de mensen die voor meditatie/retraite komen wil ik het aanbieden.

Angsten en trauma’s: ontstaat snel, achtervolgt langdurig

Jarenlang kan een angst of trauma iemand blijven achtervolgen. Dat éne detail zit nog altijd in de weg. Denk aan de grote, harige poten toen de spin plotseling tevoorschijn kwam in de schuur. Of de donkere ogen van de inbreker in de woonkamer toen hij werd betrapt.

Omdat een angst of trauma elke keer weer naar boven komt, ontstaat snel twijfel of weerstand om iets te doen. Ook al wil je het wel graag. Het gebrek aan slaap zorgt voor vermoeidheid. Of het gebruik van medicijnen of alcohol lost het alleen tijdelijk op, terwijl morgen alles weer opnieuw begint.

Angst oplossen of trauma verwerken op de eigen manier

Gelukkig hoeft nooit verteld te worden wat er precies is gebeurd. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® vindt nooit een herbeleving plaats. De negatieve prikkels worden verwerkt en vervangen. Altijd op de eigen manier, zelfs telefonisch.

Vaak wordt al na een coaching van 20 minuten de eigen oplossing voor het probleem ontdekt. De stralende lach verschijnt en het langdurig gesprek verdwijnt. Met een bonk zelfvertrouwen wordt uren piekeren vervangen door uren extra nachtrust. Zodat het begin van de volgende dag een feest is.

Worstelende hulpvrager?

Na het lezen van het digiboek (gratis) zijn de engste dromen verleden tijd.

Digiboek Hulpverlening MatriXmethode ontvangen

Angst oplossen of trauma verwerken

Bekijk waarom elke nare gebeurtenis net zo snel verdwijnt als het ontstond.

Meer snelle oplossingen bekijken?

In de media:

Logo De Stentor
Logo Omroep Gelderland
Logo Flow Magazine

“Iedereen zou hier kennis mee moeten maken”

Op het gebied van trauma-verwerking zou iedereen hier kennis mee moeten maken. Het is onwaarschijnlijk hoe snel je je traumatische ervaring een meer neutrale positie in je hoofd kan geven.

Mijn leerling helpen met een onverwerkte emotie oplossen

Werkt het?

Bekijk het anonieme resultaat van 250+ gecoachte personen.

Hoe ga je met emoties om?

Inzichten

Krijg tips en inzichten om een angst of trauma op te lossen.

Volg de training om snel mentale problemen op te lossen

Trainingen

Krijg alle tools om je hulpvrager te verlossen van een angst of trauma.

Coaching met Ingrid Stoop

Gesprek aanvragen?

Vraag een (telefonisch) gesprek aan met Ingrid Stoop.