Training – Hoofd opruimen en Leren HOE te leren 2017-11-10T12:02:39+00:00

MatriXmethode 1-daagse – Hoofd opruimen en leren HOE te leren

Het eigen maken van de MatriXmethode om kinderen te leren HOE te leren en te helpen om hun hoofd op te ruimen zodat ze de regie over hun hoofd krijgen, betere leerresultaten behalen en het preventief voorkomen van leerproblemen. Training voor professionals op hbo-niveau.

De MatriXmethode is een gesprekstechniek waarmee je kinderen hun eigen strategie voor het organiseren van informatie in hun hoofd laat ontdekken en ontwikkelen.  Hoofd opruimen en leren HOE te leren. Met slechts 1 of 2 interventies. Zo worden ze weer regisseur van hun eigen hoofd.

Voor professionals in het onderwijs (basisonderwijs tot en met hbo) en professionals in de gezondheidszorg en hulpverlening die met kinderen werken zoals: psychologen, coaches, logopedisten, therapeuten en artsen.

De MatriXmethode is uitermate geschikt als extra tool om de eigen manier van werken te versterken. Naast alles wat je al succesvol gebruikt.

Hoofd opruimen en Leren HOE te leren

Hoe ziet de 1-daagse eruit?

1 dag opleiding
Tijdens de opleidingsdag wordt duidelijk en concreet uitgelegd hoe de MatriXmethode werkt  en hoe jij dit aspect van de methode kunt toepassen. De kunst van het stellen van de juiste vragen en het doorvragen staat centraal in de 1-daagse. Het doel is het leren beheersen van de gesprekstechniek om kinderen te leren hoe te leren en te helpen bij het indelen en opruimen van hun hoofd. Het eigen maken van een gesprekstechniek leer je natuurlijk alleen door te oefenen! Je oefent daarom alle leerstof met je collega-cursisten.

Voor de duidelijkheid: tijdens de 1-daagse leer niet hoe je de MatriXmethode in kunt zetten om angsten en trauma’s, psychosomatische klachten en emotionele klachten op te lossen. Hier zijn de 3-daagse en de 5-daagse voor ontwikkeld.

Wat leer je tijdens de 1-daagse?

Je leert welke vragen je moet stellen en hoe je moet doorvragen om kinderen te laten ontdekken welke strategie ze – onbewust – gebruiken om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe hun hoofd werkt.

Je leert hoe je kinderen door het stellen van de juiste vragen een efficiëntere strategie kunt laten ontwikkelen waarmee ze zelf lesstof en andere informatie onthouden en hun hoofd op kunnen ruimen. Deze strategie is persoonlijk, eigen en past perfect bij het kind.

Je leert hoe kinderen met hun eigen strategie leerproblemen voorkomen en oplossen. Met deze eigen strategie slaan ze informatie op een handige manier op in een denkbeeldig – zelf bedacht – systeem, waardoor ze de informatie beter onthouden en terugvinden. Hiermee voorkomen ze het ontstaan van nieuwe problemen en lossen ze bestaande problemen op.

Je ontdekt welke strategie je zelf – onbewust – gebruikt om informatie en ervaringen op te slaan en te verwerken. Dit is hoe jouw hoofd werkt! Je leert hoe je deze strategie aan kunt passen zodat je informatie handig onthoudt en weer terugvindt en je hoofd opgeruimd voelt.

AANMELDEN 1 DAAGSE TRAINING HOOFD OPRUIMEN LEREN HOE TE LEREN

Praktische informatie

Trainer: De 1-daagse wordt gegeven door Ingrid Stoop of een trainer van het MatriXmethode Instituut.

Tijd: 10.00 – 17.00 uur, 6 contacturen

Data: De 1-daagse valt samen met de eerste dag van de vijfdaagse opleiding.

2018-1
Ede, Parkhotel De Bosrand
Vrijdag 26 januari 2018

Investering: De 1-daagse kost € 300  excl. btw (€ 363 incl. btw)

Hierbij inbegrepen zijn: werkboek “Je hoofd opruimen, ook jij kan het”, hand-out, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch.

In company: Het is ook mogelijk om de 1-daagse in company te volgen met minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers. Bij een incompanytraining maken we samen afspraken hoe het geleerde het best in jouw organisatie gaat werken om een hoge return on investment (ROI) te krijgen. Bel voor een vrijblijvende afspraak..

De training is geaccrediteerd, met PE punten, bij de BNG, SRVB en NFG

en Registerleraar

AANMELDEN 1 DAAGSE TRAINING HOOFD OPRUIMEN LEREN HOE TE LEREN