Mentale problemen snel en blijvend oplossen in de zorg (GGZ)

Je werkt in de zorg (geestelijke gezondheidszorg) en het is arbeidsintensief. Je hebt vaak te maken met patiënten met verschillende mentale problemen. Zoals (paranoïde) angsten, PTSS, trauma’s, agressie, een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Meerdere maandelijkse behandelingen en protocollen zijn nodig. Terwijl het effect, vooral op lange termijn, onduidelijk of ineffectief is.

Gelukkig kan dat anders.

Want hoe zou het zijn als er niet over het probleem gepraat hoeft te worden? En er geen dossier bijgehouden wordt, verplichte vervolgafspraken overbodig zijn en de persoon al na één gesprek van het probleem af is? En de krachtige EHBO-tool altijd in kan zetten, zelfs telefonisch?

Digiboek Zorg

De praktische, bewezen tool staat voor je klaar: de MatriXmethode

Met deze effectieve gesprekstechniek neutraliseert de zorgvragen/patiënt/cliënt de eigen belevingsstrategie. Doordat hij of zij de eigen oplossing bedenkt voor het probleem, wordt het mentale probleem opgelost. Blijvend, dankzij jouw hulp. En zonder de oorzaak te vertellen.

“Met deze methode hoeven patiënten niet te praten”

Binnen mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige werk ik met patiënten die langdurige in zorg zijn en verblijven in de instelling. Veel patiënten hebben een traumatisch verleden waar nauwelijks aandacht voor is. Er is veel bezuinigd binnen de psychiatrie. 

Aan iedereen die in de zorg werkt, beveel ik deze gesprekstechniek aan. We staan vaak onder tijdsdruk en patiënten hebben vaak ook geen zin om oude trauma’s naar boven te halen, terwijl ze er vaak wel last van hebben. Met deze methode hoeven patiënten niet te praten wordt in korte tijd de triggers van het probleem af gehaald, waardoor ze er minder last van hebben.

Foto Elise Bouman die de MatriXmethode toepastElise Bouman, Psychiatrisch verpleegkundige bij GGz Centraal en MatriXprofessional

Ontdek hoe je elk mentaal probleem in de zorg (GGZ) opgelost:

✔️ Al binnen 5 dagen professioneel toe te passen
✔️ Vaak is slechts één MatriXgesprek voldoende
✔️ Toe te passen op locatie én telefonisch
✔️ Voor IQ- en EQ-vraagstukken
✔️ Je wordt nooit belast met de probleemverhalen
✔️ Bewezen aanpak door duizenden succesverhalen die te mooi lijken om waar te zijn

De MatriXmethode is de missing tool voor professionals op hbo-niveau die werkzaam zijn, bijvoorbeeld POH-GGZ-medewerkers, SPV-ers, psychiaters, psychologen en gedragswetenschappers.

Maak kennis met deze snelle, effectieve en bewezen methode.

Digiboek Zorg

Al méér dan 7500 keer met een glimlach bekeken.