Voor cliënten2018-04-09T20:22:02+00:00

Mentale problemen en leerproblemen oplossen met de MatriXmethode

Voor alle cliënten die een hulpvraag hebben, kan de MatriXmethode worden toegepast. Geschikt voor alle soorten cliënten, van jong en oud. Het doel: mentale problemen oplossen en voorkomen, zoals leerproblemen, een vol hoofd, emotionele problemen, angsten, trauma’s en psychosomatische klachten.

Je kunt de hulp inroepen van een gecertificeerde MatriXcoach, ontwikkelaar Ingrid Stoop zelf of volg een korte online training.

De MatriXmethode is een gesprekstechniek

MatriXcoaches zijn gecertificeerd om te werken met de MatriXmethode, een gesprekstechniek die jou helpt om de regie (weer) over je leven te krijgen en voor altijd van je probleem af te zijn.

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode nou precies?
We hebben de mentale problemen in vijf probleemgebieden ingedeeld:

  1. Emotionele problemen
  2. Leerproblemen
  3. Angsten en trauma’s
  4. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
  5. Vol hoofd

Hoe werkt de MatriXmethode?
Met hulp van een MatriXcoach ontdek je zelf de eigen oplossing voor je probleem. Daarbij worden de juiste vragen gesteld om tot deze oplossing te komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Waarom hoef ik mijn verhaal niet te vertellen?
Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Werkt de MatriXmethode bij iedereen met mentale problemen?
De MatriXmethode is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De enige voorwaarde is dat je in staat moet zijn om de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Kan Ingrid Stoop mij ook coachen?
Ja, dat kan! Maar omdat Ingrid zich momenteel vooral richt op het trainen en coachen van volwassenen in het bedrijfsleven en het verder ontwikkelen van de MatriXmethode, is haar tijd beperkt. Ingrid coacht daarom standaard per telefoon. Dat is makkelijk voor haar én voor jou omdat je niet hoeft te reizen en er geen afleiding of belemmering is. Daardoor kan er goed worden gefocust. Het resultaat is hetzelfde als bij een live coaching: gegarandeerd blijvend resultaat.

Wat kost een behandeling door een MatriXcoach?
Dat verschilt per MatriXcoach. Elke gecertificeerde MatriXcoach werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief.

Let op: alleen een gecertificeerde MatriXcoach is in het bezit van een geldig certificaat en is verplicht om deel te nemen aan de jaarlijkse nascholing om zijn kennis up-to-date te houden.

Bedrijven kunnen ook een abonnement afsluiten voor een vast bedrag per medewerker, per maand. Zodra er een coachingsbehoefte is, kan een medewerker op korte termijn zonder administratieve procedures telefonisch geholpen worden. Zowel overdag als ’s avonds. Neem contact op met het secretariaat voor meer informatie en het maken van afspraken.

  • Coaching met pionier Ingrid Stoop

Heb je een hulpvraag en wil je graag gecoacht worden door ontwikkelaar Ingrid Stoop? Dat is mogelijk! Vrijwel altijd is slechts één consult van maximaal een uur voldoende. De coaching is telefonisch, zonder elkaar te hebben gezien of ontmoet. En ook hoef je niet de deur uit, dus het scheelt je reistijd en geld.

Als je toch graag wilt reizen, dan kan de coaching plaatsvinden op locatie. Echter is het inplannen van een coaching op locatie lastig, omdat de agenda van Ingrid vaak behoorlijk vol zit. De telefonische coaching is daarom dus makkelijker.

Coaching aanvragen met pionier Ingrid Stoop
  • Coaching met een Gecertificeerde MatriXcoach

Heb je last van problemen zoals slecht slapen, werkstress, een vol hoofd, moeite met concentreren, moeite met rekenen, moeite met taal, nachtmerries, angsten zoals vliegangst, onverklaarbare buikpijn, migraine, trauma, PTSS of andere mentale problemen? Heb je geen zin om wéér je verhaal te vertellen? Wil je op een eenvoudige manier af van je problemen, in 1 of 2 behandelingen, voor altijd?

Zoek dan contact met een Gecertificeerd MatriXcoach, een hbo-professional die werkt met de MatriXmethode, of laat je behandelen door Ingrid Stoop, de bedenker en ontwikkelaar van deze methode.

ZOEK EEN GECERTIFICEERD MATRIXCOACH IN JOUW REGIO
  • Workshops voor een opgeruimd hoofd

De gekwalificeerde MatriXpartners verzorgen workshops in het hele land. Deze workshops zijn bedoeld om je te helpen meer rust en overzicht in je hoofd te krijgen. Daardoor wordt stress voorkomen en opgelost, prestaties verbeteren aanzienlijk en er is meer plezier, zowel privé als zakelijk.

Welke doelgroep past bij om de workshop Hoofd Opruimen te volgen?

Ouders en leerlingen

Workshop bekijken

Leerlingen voortgezet onderwijs

Workshop bekijken

Werknemers in een organisatie

Workshop bekijken

Volwassenen met een drukke baan

Workshop bekijken
  • Online leerproblemen oplossen of het hoofd opruimen

Je kunt ook zelf, zonder coach, aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld leerproblemen oplossen of een vol hoofd opruimen (van jezelf, kind of leerling). Gewoon thuis en op elk geschikt moment van de dag kun je een online training volgen van het MatriXleerplein.

Voor de behandeling van alle andere mentale problemen is het volgen van de 5-daagse opleiding tot gecertificeerd MatriXcoach noodzakelijk.

Bekijk de online trainingen