Uitleg over de MatriXmethode van Ingrid Stoop®

Voor iedereen die een hulpvraag heeft en gedoe tussen de oren zelf wilt oplossen of voorkomen, is de MatriXmethode van Ingrid Stoop® de bewezen oplossing. Bij IQ- en EQ-vraagstukken in het verleden én de toekomst, zoals angsten, trauma’s, emotionele problemen, onverklaarbare (pijn) klachten, moeite met informatie onthouden en een vol hoofd.

Zonder dossier, herbeleving, doorverwijzing, protocol of belast te worden met de oorzaak van het probleem. Ook als andere behandelingen al eens zijn toegepast, zonder blijvend resultaat. De duizenden gecoachte/geMatriXte personen en de dagelijkse succesverhalen van onze MatriXprofessionals bewijzen de snelle, blijvende werking.

Je kunt de MatriXmethode toepassen op diverse manieren:

Let op: als je geen MatriXprofessional bent, dus je hebt niet de volledige training gevolgd, mag je de MatriXmethode niet toepassen om anderen te helpen. Je kunt de MatriXmethode wel toepassen bij jezelf, zodat je jouw eigen gedoe tussen de oren oplost en/of te voorkomt.

“Prettig, eenvoudig en effectief. Geweldig.”

Ik ben blij verrast met de MatriXmethode die prettig, eenvoudig en effectief is. Waarbij zonder hele verhalen te weten de kern van het probleem wordt aangepakt. Geweldig. Ik ben er echt van overtuigd dat deze methodiek heel veel mensen helpt.

Foto Mireille Molenaar MatriXmethodeMireille Molenaar, Werkzaam in de Jeugdzorg en MatriXprofessional

Uitleg over de MatriXinterventie

MatriXprofessionals zijn gecertificeerd om te werken met de MatriXmethode. Het is een interventietechniek waarmee de persoon zelf weer de regie krijgt over het eigen hoofd. Waardoor de persoon zelf mentale problemen oplost en voorkomt. Altijd op de eigen manier.

Zonder herbeleving, protocol, doorverwijzing en dossier. En zonder dat de oorzaak van het probleem wordt verteld.

Mentale problemen

Met deze interventie los je mentale problemen op in vijf probleemgebieden:

 1. Vol hoofd
 2. Moeite met informatie onthouden
 3. Onverwerkte emoties
 4. Angsten (verleden en toekomst) en trauma’s
 5. Onverklaarbare (pijn)klachten zonder medische oorzaak, zoals tinnitus en (S)OLK
Cirkel MatriXmethode voor mentale probemen

Alle zintuigen worden aangepakt

De effectiviteit van de MatriXmethode komt doordat de persoon zelf de eigen oplossing bedenkt en toepast. Daarbij wordt gebruik gemaakt van alle zintuigen:

 • Zien
 • Horen
 • Voelen
 • Ruiken
 • Proeven
 • Denken

Doordat de professional specifieke MatriXvragen stelt, ontdekt de persoon met het probleem een eigen manier om gedoe tussen de oren aan te pakken. De oplossing zit namelijk nooit in een pilletje of in het hoofd van iemand anders, maar altijd in het hoofd van de persoon zelf.

Toepasbaarheid

Als iemand een specifieke hulpvraag heeft en echt van een probleem af wilt, dan is de MatriXmethode geschikt. Voor iedereen, van jong tot oud. Wel moet de persoon in staat zijn een beleving te verwoorden, de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Werking

Met hulp van een MatriXprofessional bedenkt de persoon met de hulpvraag zelf de eigen oplossing voor het eigen probleem. Daarbij worden op het juiste moment de juiste vragen gesteld.

Hoe werkt je brein met de MatriXmethode?
De praktische werking van het brein: het MatriXwerkmodel©

De strategie die onbewust gebruikt wordt in het dagelijks leven, de boosdoener, wordt veranderd door de persoon zelf. En feiten blijven feiten, maar de lading van het probleem wordt ervan afgehaald. zonder iets te vertellen over de oorzaak van het probleem of een situatie te herbeleven.

Wanneer de belemmerende strategie wordt vervangen door een eigen, handigere en betere strategie wordt het probleem opgelost. Blijvend.

Veilig

Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die wordt veranderd. Het verhaal hoeft dus niet (opnieuw) verteld te worden of een situatie te herbeleven. Ook is er nooit een traan of (heftige) nawerking.

Wel wordt de eigen oplossing ontdekt en de strategie vervangen door een handigere strategie. Het probleem wordt dus bij de wortel aangepakt en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, worden bovendien eventuele toekomstige problemen voorkomen.

“Een heerlijk eenvoudige methode, snel en efficiënt”

Ik heb in augustus de opleiding tot MatriXcoach gedaan. Een methode die snel en efficiënt werkt. Helemaal op mijn lijf geschreven, heerlijk eenvoudig om te doen. Ingrid is een vakvrouw in hart en nieren: inspirerend en enthousiast. Super om van haar te mogen leren!

Anneke Dusseljee, Eigenaar Hypno&Co en MatriXprofessional

Wie kan de MatriXmethode toepassen?

Om zelf mentale problemen op te lossen én te voorkomen, staan gecertificeerde MatriXprofessionals klaar. Dit kan zowel telefonisch als op locatie, zelfs zonder intake.

De ontwikkelaar van de MatriXmethode, Ingrid Stoop, richt zich vooral op het trainen van professionals en het verder ontwikkelen van de MatriXmethode.

Ondanks dat haar tijd beperkt is, helpt ze soms ook particulieren, vaak telefonisch. Dat is snel en makkelijk voor haar en iemand met een hulpvraag. Het resultaat is hetzelfde als bij een live MatriXsessie: gegarandeerd blijvend resultaat.

Wat is de investering?

Eigenlijk te klein. Want vaak is slechts één sessie voldoende om voor altijd van het probleem af te zijn. Daardoor worden duizenden euro’s en uren aan tijd bespaard. Bij andere bedrijven kost een behandelingstraject vaak al duizenden euro’s, zonder de garantie dat het probleem blijvend is opgelost.

Elke MatriXprofessional werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief.

Let op: alleen MatriXprofessionals die jaarlijks deelnemen aan nascholing mag de MatriXmethode uitvoeren. Vraag na of deze up-to-date is en neem bij twijfel contact op met het MatriXmethode Instituut.

Effectiviteit bekijken?

Bekijk de effectiviteit van een MatriXsessie bij mentale problemen.

Digiboek ontvangen?

Ontdek hoe je morgen al verbluffende resultaten krijgt met de MatriXmethode.