Consult door Ingrid 2018-01-03T14:25:52+00:00

Mentale problemen en leerproblemen oplossen met de MatriXmethode

Heb je last van problemen zoals slecht slapen, werkstress, een vol hoofd, moeite met concentreren, moeite met rekenen, moeite met taal, nachtmerries, angsten zoals vliegangst, onverklaarbare buikpijn, migraine, trauma, PTSS of andere mentale problemen? Heb je geen zin om wéér je verhaal te vertellen? Wil je op een eenvoudige manier af van je problemen, in 1 of 2 behandelingen, voor altijd?

Zoek dan contact met een Gecertificeerd MatriXcoach, een hbo-professional die werkt met de MatriXmethode, of laat je behandelen door Ingrid Stoop, de bedenker en ontwikkelaar van deze methode.

ZOEK EEN GECERTIFICEERD MATRIXCOACH IN JOUW REGIO


De MatriXmethode is een gesprekstechniek
MatriXcoaches zijn gecertificeerd om te werken met de MatriXmethode, een gesprekstechniek die jou helpt om de regie (weer) over je leven te krijgen en voor altijd van je probleem af te zijn.

Hoe werkt de MatriXmethode?
Een MatriXcoach maakt helder wat er in jouw hoofd afspeelt en welke overtuigingen jou aansturen. Door de juiste vragen te stellen, wordt duidelijk hoe jij informatie opslaat en verwerkt en welke strategie jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven. Deze strategie is de boosdoener van mentale problemen. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Waarom hoef ik mijn verhaal niet te vertellen?
Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud van het probleem gaat, maar om de strategie. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Werkt de MatriXmethode bij iedereen met mentale problemen?
De MatriXmethode is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, als eerste en enige behandeling of als interventie in een lopend behandelingstraject. De enige voorwaarde is dat je in staat moet zijn om de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode nou precies?
We hebben de mentale problemen in vijf probleemgebieden ingedeeld:

 1. Emotionele problemen
 2. Leerproblemen
 3. Angsten en trauma’s
 4. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
 5. Vol hoofd

Wat kost een behandeling door een MatriXcoach?
Dat verschilt per MatriXcoach. Elke gecertificeerde MatriXcoach werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief. Let op: alleen een gecertificeerd MatriXcoach is in het bezit van een geldig certificaat en is verplicht om deel te nemen aan de jaarlijkse nascholing om zijn kennis up-to-date te houden.

Kan Ingrid Stoop mij ook coachen?
Ja, dat kan! Maar omdat Ingrid zich momenteel vooral richt op het trainen en coachen van volwassenen in het bedrijfsleven en het verder ontwikkelen van de MatriXmethode is haar tijd beperkt.

Ingrid coacht daarom standaard per telefoon. Dat is makkelijk voor haar én voor jou omdat je niet hoeft te reizen, en een minimum aan ruis en onafhankelijkheid is. Daardoor kan er goed worden gefocust. Het resultaat is hetzelfde als bij een live coaching: gegarandeerd blijvend resultaat.

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Enkelvoudige angst

  Als er sprake is van een enkelvoudige angst dan volstaat 1 telefonisch coachingsgesprek. Bijvoorbeeld angst voor: dieren (insecten, honden, vogels, muizen, paarden, slangen, wespen, kikkers), brand, dieptes, hoogtes, onweer, ziektes, overval, dood, claustrofobie, clowns, liften, tandarts, school, injecties, skilift, bevalling, spreken in het openbaar, invoegen op de snelweg, inbraak, naalden, autorijden, telefoneren, vliegen.

  Kosten: € 150 excl. btw (€ 181,50 incl. btw). Deze coaching is aan te vragen via de webshop. Het secretariaat neemt contact met je op om een afspraak te maken.

 2. Grote hulpvraag

  Als er een grotere hulpvraag is zoals een overvol hoofd of onverwerkte emoties, dan is een traject van 3 coachingsgesprekken van elk 60 minuten aan te raden.

  Kosten: € 600 excl. btw (€ 726 incl. btw). Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak. Het secretariaat neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

VRAAG EEN COACHING AAN MET INGRID STOOP

Bedrijven kunnen ook een abonnement afsluiten voor een vast bedrag per medewerker, per maand. Zodra er een coachingsbehoefte is, kan een medewerker op korte termijn zonder administratieve procedures telefonisch geholpen worden. Zowel overdag als ’s avonds. Neem contact op met het secretariaat voor meer informatie en het maken van afspraken.

Kan ik ook zelf, zonder coach, de MatriXmethode gebruiken?
Ja, dat kan! Maar alleen bij het behandelen van leerproblemen en concentratiestoornissen bij kinderen met behulp van online trainingen via het MatriXleerplein. Voor de behandeling van alle andere mentale problemen is het volgen van de 5-daagse opleiding tot gecertificeerd MatriXcoach noodzakelijk.

MEER INFORMATIE OVER HET HET MATRIXLEERPLEIN