Training – Gecertificeerde MatriXcoach2018-08-02T14:07:48+00:00

Gecertificeerde MatriXcoach – 5-daagse training

Ben jij als professional werkzaam op hbo-niveau en wil je je cliënt, patiënt, medewerker of leerling helpen met het oplossen en voorkomen van mentale problemen? Is na tientallen gesprekken of opgevolgde protocollen het probleem nog niet opgelost?

In 5 dagen krijg je de bewezen kennis en tools om mentale problemen op te lossen en te voorkomen. Door deze gesprekstechniek, ontwikkeld vanaf 1991, is vaak één coaching voldoende voor: leerproblemen, een vol hoofd, emoties, angsten, trauma’s, PTSS en pijnklachten.

Al jaren wordt er van alle kanten hulp gezocht en aangeboden om mentale problemen op te lossen. De hulp kost vaak veel geld, een vervolgafspraak is noodzakelijk en met tegenzin moet er een uur lang worden verteld wat er is gebeurd. Na het gesprek neemt de persoon het advies en tips van de expert mee naar huis, soms zelfs medicatie als tijdelijke oplossing. Er lijkt goede hoop, de expert lijkt te weten waar hij het over heeft. Maar al snel duikt het probleem weer op of is zelfs groter geworden. Dan maar opnieuw een afspraak maken, wachten totdat ‘expert’ terug is van vakantie en weer hopen dat het daarna beter gaat dankzij het nieuwe advies dat wordt aangeboden.

Gelukkig is de MatriXmethode een snelle, effectieve oplossing waarmee problemen worden voorkomen en/of ook op lange termijn nog steeds werkt. Zonder de oorzaak te vertellen, bedenkt de persoon zelf in korte tijd de eigen oplossing. Baanbrekend en uniek is dat de meest belangrijke zintuigen altijd centraal staan: zien, horen, voelen en/of denken.

de training en effectiviteit van de matrixmethhode

Als gecertificeerde MatriXcoach beheers je alle kennis, tools en vaardigheden om de MatriXmethode toe te passen, zowel privé als zakelijk. Je kunt emotionele problemen, angsten, trauma’s, PTSS, leerproblemen, psychosomatische problemen en een vol hoofd succesvol oplossen en voorkomen. In slechts 1 tot 2 interventies.

Je kunt de MatriXmethode gebruiken naast alles wat je al succesvol doet. Het is een extra tool die je eigen succesvolle manier van werken versterkt.

De 5 deelaspecten van MatriXcoachen

Hoe ziet de 5-daagse eruit?

 • 4 Opleidingsdagen

De opleiding bestaat uit het volgen van 4 opleidingsdagen en het doen van een Masterproof.

Tijdens de opleidingsdagen wordt duidelijk en concreet uitgelegd hoe de MatriXmethode werkt en hoe jij de methode kunt toepassen. De kunst van het stellen van de juiste vragen en het doorvragen staan centraal in de 5-daagse. Het doel is het leren beheersen van de specifieke gesprekstechniek. Dit leer je natuurlijk alleen door het te doen!

Je oefent alle leerstof met je collega-cursisten. Na vier dagen bepaalt de trainer of je klaar bent voor de Masterproof. Als dit niet het geval is, kun je extra opleidingsdagen volgen.

 • 1 Dag Masterproof

De Masterproof bestaat uit het coachen van twee (onbekende) personen met de MatriXmethode. Per persoon heb je 2 x 45 minuten de tijd om de MatriXmethode zo effectief mogelijk in te zetten.

Elke cursist zorgt voor 2 personen (8 – 60 jaar) die tijdens de Masterproof door collega-cursisten gecoacht worden. Een persoon ‘s ochtends, een persoon ‘s middags. De trainer bepaalt of dit voldoende is om het certificaat te krijgen waarmee je officieel gecertificeerde MatriXcoach bent.

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Verlenging voor de duur van 1 jaar is mogelijk door het doen van de Mini-Masterproof: je coacht Ingrid Stoop gedurende maximaal 30 minuten per telefoon. Zij stelt vast of je de techniek nog steeds voldoende beheerst. 

Data en praktische informatie

MatriXcoach
 • Training 2018-4

Waar: Hotel 50/50 Belmont, Goorsteeg 66 te Ede
Data: 
Maandag 13 t/m donderdag 16 augustus – Masterproof op zaterdag 25 augustus 2018

 • Training 2018-5

Waar: Happy Moose, Het Lange Land 20, Zoetermeer
Data: Vrijdag 28 en zaterdag 29 september + vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober – Masterproof op zaterdag 13 oktober 2018
Geen inschrijving meer mogelijk; de training is vol

 • Training 2018-7

Waar: LinZZ, Maria Theresialaan 1a, 6042 AJ Roermond
Data: Maandag 8 oktober t/m donderdag 11 oktober – Masterproof op zaterdag 20 oktober 2018

 • Training 2018-6

Waar: Parkhotel De Bosrand, Bosrand 28,  6718 ZN Ede
Wanneer: Vrijdag 16 en zaterdag 17 november + vrijdag 23 en zaterdag 24 november – Masterproof op zaterdag 1 december 2018

 • Wanneer en kosten:

Verschillende datums van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen
De investering is € 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw)

Nu Aanmelden voor de 5-daagse training

Digiboek gratis downloaden

Krijg nieuwe inzichten om mentale problemen op te lossen:

Kies een digiboek

Lijkt het te mooi om waar te zijn?

Bekijk in deze 5 video’s waarom anderen professionals overtuigd waren.

Voor wie?

O.a. voor: Coaches • (Jeugd-)Hulpverleners • Bedrijfsartsen • Onderwijsprofessionals (basisonderwijs tot en met hbo) •
(GGZ)Psychologen • P&O-medewerkers • Logopedisten • Therapeuten • Artsen • HR-managers •(Bedrijfs-) Maatschappelijk werkers

Kortom: elke professional op hbo-niveau die met mensen werkt.

Wat houdt de training in?

Alle kennis en vaardigheden om mentale problemen op te lossen en preventief te voorkomen leer je vooral door te oefenen met anderen. Gelukkig hoeft niemand de oorzaak of inhoud van een probleem te vertellen, daardoor blijft het heel persoonlijk.

Na het volgen van de 5-daagse training, kun je iedereen die een hulpvraag heeft coachen. Daarbij gaat het om het oplossen en preventief voorkomen van: leerproblemen, angsten, PTSS, trauma’s, psychosomatische klachten, een vol hoofd en emotionele problemen.

Waarom deze training volgen?

Op school wordt vooral geleerd WAT er geleerd moet worden en niet HOE iemand handiger kan leren. Daardoor ontstaan leerproblemen, zoals dyslexie en dyscalculie. De MatriXmethode is de ‘missing link’ in het huidige onderwijs: Leren HOE te leren,

Daarnaast ervaren mensen, van jong tot oud, een vol hoofd. Vaak is de oorzaak een onhandige manier om informatie te verwerken, op te slaan, te onthouden en weer terug te vinden. Waardoor meer belemmeringen ontstaan, zoals frustratie, boosheid, onzekerheid.

Ook angsten, PTSS, trauma’s, emotionele en psychosomatische klachten zijn negatief opgeslagen fragmenten. Met het inzetten van de MatriXmethode zorg je ervoor dat belemmeringen en blokkades voor eens en altijd worden opgelost en voorkomen.

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een gekwalificeerde trainer van het MatriXmethode Instituut. 

Data en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

€ 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw). Het certificaat is 1 jaar geldig.
Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen.

Hercertificering: 
€ 85,10 excl. btw. (€ 102,97 incl. btw).

Datums bekijken en Aanmelden voor de 5-daagse training

Wat leer je tijdens de 5-daagse?

Je leert exact welke vragen je stelt, welke woorden je moet gebruiken en hoe je doorvraagt, zonder in te gaan op de inhoud of oorzaak van het probleem.

Je leert hoe je je aandacht richt op de strategie van de beleving van het probleem in plaats van op de inhoud van het probleem.

Je ontdekt hoe je anderen, van jong tot oud, een eigen, effectievere strategie laat ontdekken waardoor informatie handiger wordt opgeslagen, een vol hoofd, angsten, emotionele belemmeringen en blokkades worden opgelost en voorkomen.

Je begrijpt waarom de MatriXmethode zo effectief is, en waarin en waarom deze afwijkt van andere methodieken, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (Emotionally Focused Therapy) en CGT (cognitieve gedragstherapie).

Je leert hoe je ervoor zorgt dat anderen hun eigen oplossingen voor hun mentale problemen ontdekken, ontwikkelen en toepassen.

Je leert hoe je de focus van de cliënt vasthoudt door optimaal aan te sluiten en daardoor het probleem blijvend wordt opgelost.

Je ontdekt hoe je negatieve ervaringen ontkracht en positieve ervaringen juist gaat bekrachtigen.

Je leert om de pijnbeleving bij psychosomatische klachten, waar de arts geen verklaring voor heeft, te ontkrachten.

Enkele voordelen voor jou als Gecertificeerde MatriXcoach

 • Onbeperkte deelname aan besloten workshops, (online) trainingen, webinars en activiteiten met MatriXcoaches.
 • Door de jaarlijkse MatriXactiviteiten en nascholing zijn de MatriXcompetenties op peil om elk probleem op te lossen, vervolgafspraken niet nodig zijn en je volledig up-t0-date bent met de nieuwste kennisontwikkelingen.
 • Gratis intervisie met andere MatriXcoaches zodat je elkaar kunt ondersteunen, versterken en stimuleren.
 • Toegang tot de afgeschermde Facebook-groep van enthousiaste gecertificeerde MatriXcoaches voor waardevolle intercollegiale uitwisseling, tips en het vergroten van je kennis.

Accreditaties (o.a.):

Regsiterplein accreditatie

48 PE-punten | ID nummer: 325245 voor de registers:

Aandachtsfunctionarissen ● GGZ-Agogen ● Gezinshuishouders ● Maatschappelijk werk ● Sociaal Agogen ● Sociaal Werker

26,75 PE-punten | ID nummer: SKJ 197484325245 voor de registers:

Vrije ruimte jeugdzorgwerker ● Maatschappelijk werk ● Sociaal Agogen

De opleiding is geaccrediteerd met PE punten bij Registerleraar

bedrijfsartsen

De opleiding is geaccrediteerd met PE punten bij ABSG

Trainer

De training wordt gegeven door Ingrid Stoop of een trainer van het MatriXmethode Instituut. 

Data en tijd

Meerdere keren per jaar wordt de 5-daagse training gegeven van 10.00 – 17.00 uur: 30 contacturen, 10 uur oefenen, 3 uur lezen.

De Masterproof vindt altijd plaats op zaterdag.

Investering

€ 1.500  excl. btw (€ 1.815 incl. btw). Het certificaat is 1 jaar geldig.
Inclusief: handout, onbeperkt koffie en thee, uitgebreide lunch op alle dagen.

Hercertificering: 
€ 85,10 excl. btw. (€ 102,97 incl. btw).

Datums bekijken en Aanmelden voor de 5-daagse training

In company

Met minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers kunnen deelnemers de 5-daagse training volgen.

Vooraf wordt duidelijk afgesproken hoe het geleerde het best in de organisatie gaat werken om een hoge return on investment (ROI) te krijgen. Bel naar het secretariaat voor een vrijblijvende afspraak.