hoofd opruimen

Een vol hoofd opruimen met de MatriXmethode is al vanaf 1991 ontstaan door het stellen van één simpele vraag: “Hoe heb jij taal en rekenen opgeslagen?”. Sinds deze dag was geen enkele dag meer hetzelfde. Ondertussen passen duizenden professionals het dagelijks toe. Zodat je weer de regie krijgt over het eigen hoofd, met verbluffende resultaten.

Rust in het hoofd krijgen

Iedereen heeft een eigen manier van informatie verwerken, opslaan, onthouden en terugvinden. Gelukkig maar, want als ik jou moet vertellen hoe je dat moet doen, dan is dat niet jouw manier. En wordt het in het hoofd juist een chaos en niet opgeruimd.

Toch zeggen mensen, zowel professionals als particulieren, vaak tegen anderen hoe ze moeten doen. Meteen een tip van vandaag: doe dat niet. Laat anderen de eigen oplossing bedenken die bij iemand past.

Het hoofd opruimen op de eigen manier

Wanneer iemand vertelt hoe jij iets moet doen, terwijl alleen jij weet hoe jij iets beleeft, zou je dat fijn vinden? Wil je liever dat anderen jouw eigen gedoe tussen de oren oplossen, omdat ze zeggen dat ze daar goed in zijn? Grote kans dat je zelf de baas wilt zijn over je eigen hoofd, toch?

Want afhankelijkheid zorgt juist ervoor dat je hoofd nog voller wordt. Daarom is het ontdekken van de eigen oplossing zo belangrijk, maar hoe doe je dat?

——

Maria hielp iemand met haar overvolle hoofd en met succes:

hoofd opruimen

——

Eigen probleem, eigen oplossing

Anderen kunnen wel adviezen geven, maar de oplossing zit altijd in het hoofd van de persoon zelf. Niet alleen als je een vol hoofd of stress hebt, maar ook als je worstelt met een trauma, angst, onverklaarbare (pijn)klacht, een onverwerkte emotie. Of als het lastig is om informatie voor altijd goed op te slaan.

Iedereen beleeft dat op een eigen manier. En wil dat aanpakken op een manier die juist bij iemand past. Zoveel mensen, zoveel problemen. En zoveel problemen, zoveel eigen oplossingen.

Do’s en Don’ts voor een opgeruimd hoofd

Er zijn tientallen manieren te bedenken om weer rust in het hoofd te krijgen. Vaak gebruikt men een pilletje om het hoofd te verdoven. Helaas werkt dat maar tijdelijk en moet je weer een nieuw pilletje nemen als het is uitgewerkt. Het allerbeste is om zelf te ontdekken hoe het hoofd (denkbeeldig) is ingericht.

Daarom enkele do’s en don’ts:

  • Don’ts

Neem nooit de oplossing van iemand anders volledig over. De kans is groot dat je hoofd zelfs voller wordt.
Gebruik geen pilletje om het volle hoofd (tijdelijk) te verdoven. Als het is uitgewerkt, moet je weer opnieuw beginnen.
Ga niet extra hard sporten of jezelf afleiden. Misschien helpt het tijdelijk, maar de chaos in het hoofd blijft.

❌ BONUS: Maak het hoofd niet leeg, maar ruim het op. Anders heb je niets meer.

  • Do’s

✔️ Laat iemand zelf de eigen oplossing bedenken. Die hoeft niet eens gedeeld te worden, anders wordt jouw of van iemand anders juist vol.
✔️ Onthoud informatie binnen en/of buiten het hoofd (denkbeeldig). Deze interventietechniek is daardoor al sinds 1991 zo succesvol.
✔️ Pas de MatriXmethode toe. Je ontdekt dan stapsgewijs de eigen manier om informatie een plek te geven.

Met de MatriXmethode ruim je het hoofd op

Wat ik en de MatriXprofessionals soms horen, is dat mensen graag het hoofd willen leegmaken. Maar als je een hoofd leeg maakt, dan is er niets meer (denkbeeldig natuurlijk). En dat is niet handig. Daarom is het beter om het hoofd op te ruimen.

Met de MatriXmethode gaat dat snel: vaak in maximaal een uurtje en soms zelfs veel sneller. Met deze effectieve aanpak en een opgeruimd hoofd is er weer weer rust, overzicht, focus en zelfvertrouwen.

Bespaar geld en tijd: ga voor een bewezen oplossing

Het hoofd opruimen gaat helaas niet met een toverstafje of nachtje slapen. Daar is een (online) training of een MatriXgesprek voor nodig. Na het toepassen van de MatriXmethode heeft de persoon zelf altijd een bewezen, krachtige manier binnen handbereik.

Duizenden euro’s en uren aan tijd worden bespaard als de medewerker, leerling, cliënt of patiënt weet hoe het hoofd opgeruimd kan worden.  En zeg nou zelf, dat is toch voor iedereen een groot voordeel?

Zelf het hoofd opruimen?

Krijg vandaag al rust in het hoofd met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®.

“De MatriXmethode is een bewezen aanpak. Bij bijvoorbeeld: hoofd opruimen, angsten oplossen, trauma’s verwerken, emoties aanpakken of onverklaarbare (pijn)klachten oplossen. Noem maar op. Alles wat er in het hoofd afspeelt van de persoon zelf.

Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen. Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend.”

Ingrid Stoop, Pionier MatriXmethode