Er zijn professionals en particulieren die soms twijfelen over de scherpe beloftes van de MatriXmethode. De resultaten door het toepassen van deze gesprekstechniek lijken vaak te mooi om waar te zijn. De aanpak bij gedoe tussen de oren is voor velen te simpel, te snel en te eenvoudig. Kritiek of een kritische blik hebben over de MatriXmethode: wat is wijsheid?

Kritiek hebben of kritisch zijn over de MatriXmethode

Want een angst of trauma oplossing binnen één gesprek, kan dat wel? Of is het mogelijk dat een moeilijke leerling toch naar de de volgende klas gaat, zonder bijles? Of tinnitus oplossen binnen 15 minuten terwijl iemand al jaren afhankelijk is van een gehoorapparaat, hoe dan? Het zelf ervaren is vaak een goede manier om dit te ontdekken. Of bekijk de onderzoeksresultaten en beoordeel zelf.

De MatriXmethode en kritiek

Een verschil met andere therapieën is dat tijdens het toepassen de MatriXmethode nooit verteld hoeft te worden wat er precies is gebeurd. Dat is fijn voor de professional die iemand helpt én fijn voor de persoon die van het probleem af wil komen.

Een kleine opsomming van de voordelen van de deze gesprekstechniek:

Krachtig – De MatriXmethode voorkomt én lost al het gedoe tussen de oren op sinds 1991
Kwaliteit-rijk, wachtlijst-arm – Direct toepasbaar tijdens en na de MatriXtraining voor jou als hbo-professional
‘AVG’-proof – Vaak wil, mag, kan of durft men niet te praten: de oorzaak of inhoud van het probleem wordt nooit verteld
Bewezen – Onderzoeken en honderden succesverhalen bewijzen de kracht, ook op lange termijn
Herbeleving-vrij – Geen herbeleving, wel de glimlach die verschijnt doordat alle zintuigen worden aangepakt
Blijvend – Vaak is slechts één MatriXgesprek voldoende om van het probleem af te zijn

Bij veel andere ‘oplossingen’ moet vaak over het probleem worden gepraat. En dan gaat het vooral over wat men aan de buitenkant ziet, dus het gedrag. En daardoor worden hulpverleners of zorgverleners zelf ook belast met de probleemverhalen. Uiteindelijk wordt ook hun hoofd overvol met alle gevolgen van dien.

Professionals ervaren het zelf

Tijdens de training over de MatriXmethode worden de deelnemers zelf ook gecoacht (geMatriXt). Want iedereen heeft wel iets, waarschijnlijk jij ook wel. Dat is logisch, want ook jij hebt een eigen hoofd en een eigen black box met geheimen waarover je niet graag praat.

Of het nu gaat over een probleem wat in de toekomst mogelijk gaat gebeuren of in het verleden daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Zoals een IQ-gerelateerd probleem of een EQ-gerelateerde issue.

De MatriXprofessional aan het woord

Deze professional vertelt zelf haar ervaring vóór het begin van de training en de 4e dag:

Van een blok aan het been naar een glimlach

Mentale problemen worden ook opgelost tijdens de training. Dat heeft twee voordelen: deelnemers ontdekken hoe het werkt en de persoon met gedoe wordt van het probleem afgeholpen.

En nog een voordeel: de persoon die het probleem heeft (en eventueel kritisch is), hoeft niets te vertellen over de oorzaak of de situatie te herbeleven.

Zelf verbluffende resultaten krijgen?

Help anderen die gedoe tussen de oren hebben.