Angst voor lange woorden (hippopotomonstrosesquippedaliofobie genoemd), bang om auto te rijden, vliegangst, bang voor spinnen of andere angsten en trauma’s. Er zijn er tienduizenden van. En elke dag komen er meer bij dan er worden opgelost. Zo’n angst ontstaat in een milliseconde, maar kan iemand lang blijven achtervolgen. Tenzij iemand de eigen oplossing ontdek op de eigen manier met de MatriXmethode.

Bij een fobie heeft iemand last van processen in het hoofd. Het kan onzekerheid en onrust met zich mee brengen. Om dit aan te pakken, wordt vaak naar een psycholoog of de huisarts gegaan. De oplossingen die worden geboden is vaak hetzelfde: afleiding zoeken of een medicijn gebruiken. Terwijl dat het echte probleem niet oplost.

Kind met een angst verschuilt zich onder kussens

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie (angst voor lange woorden), help!

Als niet alle zintuigen worden gebruikt om een probleem op te lossen, blijft het aanwezig. Voor altijd. Maar als wél alle zintuigen worden gebruikt, verdwijnt het. Zoals een trauma na een auto-ongeluk, een vliegangst voordat iemand het vliegtuig in wilt. Of zelf een angst voor lange woorden waar verrassend genoeg veel mensen last van hebben, genaamd ‘Hippopotomonstrosesquippedaliofobie’. Ook die angst kan worden opgelost, want elke angst is een beleving.

Ook bij andere klachten komt het voor dat het binnen één gesprek wordt opgelost. Want iedere klacht is slechts een eigen beleving die iemand in het eigen hoofd heeft onthouden. En iedereen die zo’n gedoe heeft, heeft zelf de eigen oplossing.

Wat in het hoofd zich afspeelt is onzichtbaar

Bij iedere angst, trauma of ander gedoe is het vaak onduidelijk hoe de zorgverlener erachter komt wat iemand nou echt mankeert. Je kunt natuurlijk niet in het hoofd van de patiënt kijken. Gelukkig hoeft dat ook niet.

En veel mensen willen liever ook niet vertellen wat zich in het hoofd afspeelt. Want dat is privé en daarom wordt vast en zeker niet alles vertelt. Want patiënten willen, kunnen, durven of mogen niet praten over hun probleem.

Elke angst, ook een angst voor lange woorden, is ontstaan in een milliseconde. En die milliseconde moet worden aangepakt door de persoon zelf de eigen oplossing te laten bedenken.

De inhoud is niet relevant

Met de MatriXmethode hoeven die fragmenten ook helemaal niet verteld te worden. Om mentale problemen op te lossen, is het niet nodig om naar de inhoud van het probleem te gaan.

Zonder erover te praten, wordt de pijnlijke details vervangen door neutrale details. Waarbij het een feit is geworden dat wel is gebeurd, maar geen lading meer heeft.

Een angst oplossen binnen 10 minuten

Op deze video kun je zien hoe de MatriXmethode werkt. Met behulp van de vragen die ik stel, lost een patiënt op haar eigen manier, haar angst(en) op. Binnen tien minuten. Voor altijd.

Wil je de nieuwste video’s?

Vond je deze video interessant? Krijg automatisch de nieuwste video’s door slechts één muisklik.

Ingrid Stoop:

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

Foto Ingrid Stoop die ook angst voor lange woorden oplost