Regie krijgen over het hoofd

Deel 2, met Echt Esther en Ingrid Stoop bij Radio Aalsmeer 

Iedereen slaat op de eigen manier informatie op. Positieve of negatieve informatie. Bij bijvoorbeeld een negatief onthouden beleving, worden alle zintuigen gebruikt: zien, horen, voelen en denken (en ruiken/proeven). En daardoor ontlaadt de persoon zelf de negatieve ervaring.

Praten over de oorzaak

Bij veel ‘oplossingen’ wordt er over het probleem gepraat, maar vaak niet alles. Bijvoorbeeld omdat diegene zich schaamt, het niet wil herbeleven of bang is om emotioneel te worden. In de ‘persoonlijke blackbox’ staan de grootste geheimen die de persoon zelf niet vertelt. Gelukkig maar, want anders wordt de ander ermee opgezadeld.

Tijdelijke oplossing

Daarom is praten over problemen vaak alleen een tijdelijke oplossing, maar niet op lange termijn. Terwijl altijd de persoon zelf de eigen oplossing heeft. Hoe gruwelijk het trauma of probleem ook is geweest.

Met de MatriXmethode hoeft niet over de oorzaak verteld te worden. Daardoor neutraliseert de persoon zelf op de eigen manier de eigen beleving. En wordt het probleem echt oplost, zonder dat de ander is belast met de probleemverhalen.

Regie krijgen over het hoofd: Ingrid Stoop legt uit hoe.

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

Foto Ingrid om regie te krijgen over het hoofdIngrid Stoop, Innovator en pionier MatriXmethode