Interview met Ingrid Stoop over de MatriXmethode

Deel 1, met Echt Esther bij Radio Aalsmeer 

Tijdens dit interview komt naar voren waarom problemen steeds groter worden als ‘simpele’ problemen niet op tijd worden aangepakt. Bijvoorbeeld als kinderen niet leren HOE te leren. En als mensen, jong en oud, niet weten hoe ze zelf hun eigen hoofd kunnen opruimen.

Ook angsten en emoties

Niet alleen IQ-gerelateerde problemen werden besproken, maar ook EQ-gerelateerd gedoe. Bijvoorbeeld angsten en emoties. Uren praten over problemen heeft vaak geen zin, vooral niet op lange termijn.

Hoe gedraagt iemand zich?

Mensen zien alleen wie iemand is aan de buitenkant, maar weten niet wat er allemaal in het hoofd zich afspeelt. Leerprocessen en emotionele problemen. Vaak doen anderen enorm hun best om problemen van anderen op te lossen met protocollen en dossiers. Terwijl dat onnodig is. Want iedereen heeft zelf de eigen oplossing.

Een hoofd vol spaghetti

Omdat het gesprek een uur duurde, zijn er 4 fragmenten beschikbaar. Het eerste fragment bevat naast het eerste gedeelte van het interview een geluidsfragment van Jochem Myjer. Hij heeft een druk hoofd en loopt daar niet voor weg. Zijn nummer “Ik ben anders dan de rest” legt duidelijk uit in zijn taal waarom het belangrijk is dat de MatriXmethode bekend wordt.

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

Foto Ingrid om regie te krijgen over het hoofdIngrid Stoop, Innovator en pionier MatriXmethode