ADHD pillen, angsten en informatieprocessen bij jongeren

Deel 3, met Echt Esther en Ingrid Stoop bij Radio Aalsmeer 

Volle hoofden en de blackbox

Het werk van veel mensen kan zo veel efficiënter als iedereen zelf de regie krijgt over het eigen hoofd. Doordat de persoon zelf een systeem bedenkt, wordt die persoon bewust van de eigen mentale processen om IQ- en EQ-gerelateerde issues an te pakken.

Met een opgeruimd hoofd worden veel problemen voorkomen en opgelost. Dus begin altijd bij de basis en zo vroeg mogelijk.

Onderzoeken

Er zijn veel wegen naar Rome. Sommige zijn langzaam, sommige zijn snel. Om dweilen met de kraan open te voorkomen, is het belangrijk dat de persoon zelf de eigen oplossing bedenkt. Dat gaat veel sneller dan veel te praten en mensen door te verwijzen naar andere instanties.

Tijdens het gesprek legt Ingrid onder andere uit waarom deze aanpak zo snel mogelijk vergoed moet worden door zorgverzekeringen. En adhd pillen niet nodig zijn.

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

Foto Ingrid om regie te krijgen over het hoofdIngrid Stoop, Innovator en pionier MatriXmethode