De kracht van de MatriXmethode

Faalangst, trauma’s, kopzorgen en lichamelijke stressklachten. Het komt steeds vaker voor. Een behandeling bij de psycholoog duurt vaak lang en kan flink oplopen in de kosten. Maar onze eigen Gelderse Ingrid Stoop komt nu met een oplossing: De MatriXmethode. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

Ingrid Stoop, afgestudeerd in onder andere Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en auteur van een 7 stuks boeken over zelfontwikkeling komt met de MatriXmethode.

Een hele mond vol met ingewikkelde studies, maar zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. Ze gaat met de MatriXmethode terug naar de kern van het probleem.

Hoe de MatriXmethode werkt

In de 25 jaar dat Ingrid actief is in het coachen van mensen heeft ze het één en ander ondervonden. Psychologen praten en praten maar over de problemen van een persoon, maar dat lost niets op, zegt ze. Het bepraten van het probleem is slechts het herhalen van een gebeurtenis. Psychologen stellen via een tekstboek een diagnose en gaan vervolgens een behandeling aan. De MatriXmethode gaat echter terug naar het begin van het probleem.

“Het draait allemaal om de controle over je eigen brein” aldus Ingrid. Als eerste stelt ze je een aantal vragen. Over zien, horen, voelen en denken. Dat is het principe.” Vanuit hier kun je je angsten, emoties en stressklachten gaan verwerken. Het werkt eigenlijk als een soort van schijfdefragmentatie.

Ze haalt je terug naar de pijnlijke herinneringen, de fragmenten, ontleedt deze op een simpele manier en neutraliseer je daardoor zelf dat fragment.

Ze gaat verder als afsluiting na de sessie: “Stel je eens voor dat geld geen rol speelt. Wat zou je het liefste willen doen? Bedenk daar een goed plaatje bij van jezelf. Zet er een mooi geluid bij, een krachtig gevoel en een krachtige gedachte. Dit fragment hou je dan bij je doordat het jij het jezelf voorstelde. En het werkt!

Het is eigenlijk heel simpel, het enige wat je moet doen is even de tijd te nemen om je ‘schijf te defragmenteren’. En even 15 minuten de tijd nemen tegenover een behandeling bij de psycholoog die soms maanden of jaren kan duren, dat is natuurlijk geen probleem!

Misschien wel het allermooiste: Je hoeft met deze methode niet eens je persoonlijke ervaringen te delen! “Hoe minder ik weet van de persoon, hoe beter ik te werk kan gaan.” Vertelt Ingrid mij.

Nog meer MatriXmethode

De MatriXmethode werkt niet alleen om persoonlijke herinneringen effectief op te ruimen, het kan je ook helpen je geheugen handiger te gebruiken. Als je informatie opruimt in je hersenen, dan kun je er ook gemakkelijker weer bij wanneer je het weer nodig hebt, stelt Ingrid. Klinkt heel logisch natuurlijk.

Een beter geheugen draagt dan ook weer bij aan een hoger IQ en een hoger EQ.

Je praktijk of expertise een boost geven is wat ik je gun. Want iets succesvols opbouwen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Ik help je graag op weg. Met Inspiratiedagen om je rugzak te vullen met praktische materialen en oefeningen, zodat je direct aan de slag kunt. Met gegarandeerd succesvolle begeleiding op dat zelfvertrouwen. Met het helder krijgen van de basis voor je praktijk (je verlangens, doelgroep, profilering, etc). Of met het schrijven van je teksten.


Website: www.jouwsuccespraktijk.nl

Marlies van der Hout, Business coach en Women's Transformologist