Een vol hoofd: elk kind lost het zelf op op de eigen manier

Een vol hoofd heeft vrijwel iedereen wel eens last van. Jouw kind vast en zeker ook. Hoe ontstaan ze eigenlijk? Vooral doordat de persoon zelf geen structuur en overzicht heeft aangebracht in het hoofd.

Want informatie die in het langetermijngeheugen staat opgeslagen, is denkbeeldig. Niemand kan deze informatie zien, maar de persoon zelf kan het wel denkbeeldig een plek geven.

Zo ook Bas, een jongen met ADHD. Hij vertelt zelf wat de gevolgen waren van een vol hoofd en hoe hij dat heeft opgelost met de MatriXmethode. En dit ook ieder ander kind gunt.

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen. Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan.

Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

Ingrid Stoop, Ontwikkelaar MatriXleerplein en de MatriXmethode