Iedere leerling is uniek en heeft eigen interesses en manieren van leren. Gelukkig maar! Simpel leren op de eigen manier lijkt logisch, toch?

Helaas is het huidige onderwijs vooral gericht op WAT er geleerd moet worden en niet HOE. Daardoor wordt op school vaak helaas (te) weinig aandacht gegeven aan het verwerken, opslaan, onthouden en terugvinden van informatie door de leerling.

Een stevige basis is het halve werk

Omdat iedere leerling uniek is, heeft iedere leerling een eigen manier van informatie opslaan. Wat voor jou logisch is, is voor een ander niet logisch. Zorg daarom dat iedere leerling zo min mogelijk afgeleid wordt, bijvoorbeeld met onnodige plaatjes.

Plaatjes kunnen leuk zijn, maar zijn helaas vaak onhandig en afleidend. Focus dus eerst op de stevige basis die iedere leering snapt!

Succesvol leren HOE te leren

Een leerling zonder leerproblemen of een vol hoofd begint bij het begrijpen van de basisinformatie. Dat kan elk kind online leren, binnen 30 minuten. Problemen met taal, rekenen, klokkijken of een vol hoofd los je snel op met het MartriXleerplein.