Wat is de overeenkomst tussen het oplossen van leerproblemen en angsten voor tijgers? Beiden zijn eigen ‘belevingen’. En deze belevingen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld ergens last van hebt of iets niet goed hebt onthouden. Zo is bij iedereen de eigen beleving anders. En daarom kunnen emotionele problemen, angsten en moeite met informatie onthouden alleen worden opgelost als de persoon zelf de eigen strategie verandert.

Want als iemand ergens last van heeft, dan is de enige die dat kan veranderen… de persoon zelf. Want het is en blijft een eigen beleving, die niet zichtbaar is voor de buitenwereld, maar de persoon zelf wel ‘ervaart’ in het eigen hoofd.

De persoon met het probleem heeft zelf ook de eigen oplossing.

Door middel van het stellen van de juiste vragen kunnen deze belevingen wel worden veranderd. Dus niet door het vertellen wat iemand wel en niet moet doen, maar welke oplossing de persoon zelf heeft bedacht.

Het MatriXgesprek

Tijdens een korte MatriXgesprek verandert dit meisje zelf de eigen beleving. Obstakels in haar hoofd werden door haar zelf ‘geneutraliseerd’ en vervangen door iets leuks en iets wat handig voor haar is. Daardoor kan ze zelf haar leerproblemen en angsten oplossen. En slaapt ze nu fijner en zijn de schoolprestaties verbeterd.

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

Ingrid Stoop, Pionier MatriXmethode