In de herfst is het vaak topdrukte bij de huisartsen. Niet vanwege botbreuken of gekneusde polsen veroorzaakt door gladmakende en verhullende bladeren op de grond, maar vanwege wat er in onze koppies gebeurt.

Als de bomen en struiken hun bladeren verliezen, komen er processen in ons hoofd naar boven die als onprettig worden ervaren. Die ons bijvoorbeeld een angstig, onzeker, neerslachtig, onrustig of verdrietig gevoel geven.

Waarom dat zo is weet niemand, zelfs de huisarts heeft er geen verklaring voor. Hij weet wel dat hij in deze periode beter niet op vakantie kan gaan.

Wat er werkelijk in het hoofd zicht afspeelt, weet de persoon alleen zelf.

Meer klachten

Zijn er meer klachten doordat het eerder donker wordt? Zijn mensen banger in het donker doordat er dan dingen gebeuren die ze niet goed zien? Zijn ze onzeker in het verkeer omdat niet alle wegen goed verlicht zijn? Is er een keer iets gebeurd in hun leven waar ze uitgerekend in deze periode last van hebben?

Ons hoofd is privéterrein

Het is altijd een flinke puzzel om erachter te komen wat een patiënt nu eigenlijk dwars zit. Konden artsen maar in ons hoofd kijken, dat zou veel tijd schelen!

(Gelukkig hebben de meeste artsen praktijkondersteuners die extra afspraken kunnen maken met mensen die net wat meer tijd nodig hebben en die niet meteen doorverwezen hoeven te worden naar hulpverleningsinstanties).

Natuurlijk kun je een MRI scan maken om een hoofd te analyseren, maar die geeft niet weer wat er werkelijk in ons praktische brein gebeurt. Daar zitten issues opgeborgen waar niemand iets van af mag of hoeft te weten. Dat heet privacy.

De fragmenten die zich daar afspelen duren vaak slechts milliseconden en kunnen onmogelijk tot in detail verteld worden. Bovendien laten we de ergste details liever achterwege.

De inhoud is niet relevant

Met de MatriXmethode hoeven die fragmenten ook helemaal niet verteld te worden. Om mentale problemen op te lossen, is het niet nodig om naar de inhoud van het probleem te gaan. Dat is maar beter ook, want veel mensen willen, durven, mogen of kunnen niet praten over de oorzaak van het probleem.

Ik heb onze huisarts laten ervaren hoe de MatriXmethode werkt. Hij had ooit iets naars meegemaakt. Zonder er over te hoeven vertellen, heeft hij zelf de pijnlijke details vervangen door neutrale details, zodat het voorval geen rol meer speelt in zijn hoofd.

Het is nu een onbeladen feit. Het is een moment in zijn leven dat hij heeft meegemaakt en waar hij altijd nog aan terug kan denken, maar de lading is eraf.

Mensen willen, kunnen, mogen of durven niet praten over het probleem. Gelukkig hoeft dat met de MatriXmethode ook niet.

Een angst oplossen binnen 10 minuten

Op deze video kun je zien hoe de MatriXmethode werkt. Met behulp van de vragen die ik stel, lost een patiënt op haar eigen manier, haar angst(en) op. Binnen tien minuten. Voor altijd.

Wil je de nieuwste video’s?

Vond je deze video interessant? Krijg automatisch de nieuwste video’s door slechts één muisklik.

Ingrid Stoop:

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”