Je maakt heel wat mee. Elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde.

Weet je wat je ervan onthoudt? Slechts een milliseconde.

En deze milliseconde staat in je geheugen gegrift, soms zelfs getatoeëerd.
Alsof het pas gebeurd is, zo goed weet je alles nog.

Natuurlijk is dat niet alleen maar vervelend. Er zijn fantastische momenten terug te halen waarvan je nu wéér blij wordt, heel blij zelfs!

Drama

Maar soms overspoelen dramatische fragmenten alle geweldige herinneringen. En soms poppen er doemscenario’s op van dingen die nog niet eens gebeurd zijn, maar waar jij het script al voor geschreven hebt. Je ziet al precies voor je wat er gaat gebeuren: dat lastige gesprek met die persoon.

De milliseconde is onthouden in het langetermijngeheugen en zit in de weg.

Je weet wat er gezegd wordt, je hoort de stemmen en je voelt de steen in je maag zitten. De gedachte dat dit gesprek écht gaat plaatsvinden, houd je continu bezig. Vooral wanneer je de dag voordat het gesprek plaatsvindt ‘s avonds in bed ligt en lekker wilt slapen om dat belangrijke gesprek goed te laten verlopen.

De hele nacht liggen malen

Je doet je ogen dicht en… je gaat malen. Over alles. Wat als het niet goed gaat morgen? Wat als mijn kind de toets niet haalt? Wat als mijn collega morgen niet op tijd is? Heb ik het brood al uit de vriezer gehaald? En wat bedoelde mijn vrouw eigenlijk toen ze aan tafel vertelde dat het zo niet langer kan?

Je ziet de klok elk uur. Tegen vier uur val je eindelijk in slaap.

Om zeven uur gaat de wekker. Er wordt vandaag veel van je verwacht…

Niet in blijven hangen, maar oplossen

Met de MatriXmethode kun je dit probleem oplossen. De MatriXmethode is een gesprekstechniek, een manier van vragen stellen die ingaat op jouw strategie van jouw BELEVING van dit probleem. Niet op de inhoud ervan. Dit in tegenstelling tot veel andere methodes.

Door het stellen van de juiste vragen word je je bewust van jouw beleving en neutraliseer je deze zelf. De methode maakt helder wat er in je hoofd omgaat en welke strategie je onbewust gebruikt om ervaringen en informatie op te slaan. Zodra je je bewust bent van deze strategie en deze neutraliseert en vervangt, verdwijnt het probleem. Voor altijd. En je voorkomt bovendien toekomstige problemen.

Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen. Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!

Ingrid stoop, MatriXmethode Instituut

Weten hoe gedoe tussen de oren wordt opgelost?