Waarom EMDR niet helemaal hielp en de MatriXmethode wél

Af en toe wordt er gevraagd wat precies het verschil is tussen de MatriXmethode en EMDR. Vaak wordt deze vraag gesteld nadat iemand is gecoacht met EMDR en helaas nog niet van een bepaalde angst af is.

Natuurlijk ben ik niet iemand die andere methodes gaat afblaffen. Het enige wat ik wel weet is dat de MatriXmethode de 6 zintuiglijke waarnemingen aanpakt. Dat is niet alleen uniek, maar ook het meest krachtig.

Zien, Horen, Voelen, Proeven, Ruiken en Denken

Het zien (plaatje), horen (geluid), voelen (gevoel), proeven (smaak), ruiken (geur/reuk) en denken (gedachte) zijn namelijk essentieel om een beleving te mentaal te beïnvloeden. Als alles volledig geneutraliseerd zijn, dan wordt een mentaal probleem blijvend opgelost. Als er één niet wordt aangepakt, dan zal het probleem blijven.

De MatriXmethode blijft uit de inhoud van het verhaal en geeft de cliënt de eigen regie. De MatriXprofessional stelt vragen, cliënt ‘onttriggerd’ het fragment tot het een neutraal feit is. Het feit blijft, we poetsen niets weg maar cliënt haalt zelf de lading eraf die het voor hem/haar heeft. Ze hebben er geen last meer van.

Een tijdje geleden vroeg iemand hulp voor het oplossen van een post-traumatische stoornis (PTSS).

Ze vertelde waarom EMDR niet werkte voor haar en waarom de MatriXmethode het probleem binnen 10 minuten wél oploste.

“Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

ingrid stoop trainers trainer matrixmetode oogbewegingenIngrid Stoop, Ontwikkelaar MatriXmethode

Onderzoeken bekijken

Ontdek de verschillen tussen EMDR en andere onderzoeksresultaten.

Toegang tot de community

Ontdek de MatriXmethode Community en verbreed je kennis.