Een groot probleem is de huidige 24/7-maatschappij waar elke seconde van de dag iets gebeurt.

Kijk maar eens naar jezelf. Hoeveel informatie krijg je iedere dag? En hoeveel sla je daarvan op? Je wordt wakker, voordat je je tanden poetst pak je je mobiel en dan begint het al. Zo nieuwsgierig als je bent, ben je benieuwd naar wat er allemaal gebeurd is. Natuurlijk wil je er geen tijd in steken, maar toch kriebelt het en gaat het door je hoofd.

“Wat had ik vandaag ook alweer voor een afspraak?”, “Wie moet ik nog bellen?”, “Hoelaat moeten mijn kinderen naar school?”. Dit zijn vele gedachtes die de hele dag door je hoofd gaan. En je bent nog geeneens op je werk aangekomen!

Want ook daar gaat de ‘chaos in het hoofd’ gewoon door. Ook word je door je collega’s weer voorzien van (on)belangrijke informatie en dat gaat zo maar door. Veel sla je bewust en onbewust op, eke dag weer.

In de video vertel ik er meer over.

Een vol hoofd is onzichtbaar… maar veel mensen hebben het

Niet alleen jouw cliënten hebben een vol hoofd, maar ook jij als bedrijfsarts of professional kan hiermee te maken hebben. Iedereen wordt elke dag weer belaagd door een berg informatie die je weer een plekje moet geven in je hoofd. Totdat het hoofd overvol raakt en er ook andere problemen ontstaan, zoals stress en (faal)angst.

Begrijp je dat in het brein van je cliënt ook zoveel afspeelt? Elke dag weer? En dat ook hun brein overuren maakt en overbelast raakt? Dag in dag uit komt er meer informatie bij, terwijl het al overvol is. Uiteindelijk ‘ontploft’ het en ontstaat ongewenst gedrag zoals agressie, slecht slapen, boosheid. En krijgen ze last van psychosomatische klachten.

Dag in, dag uit komt er informatie bij in het hoofd. Maar hoe krijg je de regie over het eigen hoofd?

Een vicieuze cirkel waar ze zich in begeven en zelfs soms geen uitweg meer zien. Ze verliezen de regie over hun eigen brein met alle gevolgen van dien.

Ik zal je een tip geven om wat je kunt doen om deze cirkel snel te doorbreken. Je kunt het direct toepassen bij je cliënt. Want overzicht in het brein is voor iedereen fijn.

Wil je weten wat je kunt doen? Bekijk dan de volgende video: