Oogbewegingen zijn enorm interessant. Zonder dat je iemand tot op het bot ondervraagt, kun je zien wat voor persoon hij of zij is. Deze kennis is handig, vooral als je snel wilt weten hoe iemand het beste benaderd kan worden.

Een voorbeeld: naar boven draaiende ogen zijn mensen die makkelijk plaatjes kunnen onthouden. Zij hebben ook plaatjes nodig in de klas. Ze worden ook wel beeldenkers genoemd, maar dat vind ik weer zo’n ‘hokje’. Daar past jouw unieke kind toch niet in? Want iedereen is anders. En leert en onthoudt informatie dus anders.

De verschillende oogbewegingen

Een samenvatting van de oogbewegingen:

  1. Visuele constructie
  2. Visuele herinnering
  3. Auditieve constructie
  4. Auditieve herinnering
  5. Kinesthetisch (gevoel)
  6. Auditief digitaal

Bekijk de ogen

Een oog zegt vaak meer dan duizend worden. De NLP Trainer Stephan Vanhaverbeke legt uit wat oogbewegingen precies zeggen.

Ingrid Stoop:

“Ik heb een tal van opleidingen gevolgd, zoals ook NLP Master en Trainer en de Work van Byron Katie. Ook de door mij duizenden gecoachte individuen en opgeleide trainers hebben ervoor gezorgd dat de MatriXmethode nu zo krachtig is. Het is het geperfectioneerde eindresultaat van al deze kennis en ervaringen.

Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen. Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!”

ingrid stoop trainers trainer matrixmetode oogbewegingen