Over Ingrid Stoop 2018-02-16T14:02:38+00:00

Over Ingrid Stoop

Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, ik kwam terecht in het bankwezen. Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd.

Later werd ik gegrepen door NLP. Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door heel veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van de mind leren kennen. Die is ongekend!

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

Ingrid Stoop

Het ontstaan van de MatriXmethode

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP opleiding practitioner, Master en trainer) ● The Work van Byron Katie ● Neuro Emotionele Integratie (NEI) van Roy Martina ● Orthomoleculaire Geneeskunde van Gert Schuitemaker ● Neurosemantiek van Michael Hall ● Beyond Words van John Overdurf en Julie Silverton ● Duizenden coachings en opgeleide professionals

Mensen hebben hun eigen oplossingen

Iedereen heeft zijn eigen strategie om informatie op te slaan en te verwerken. Problemen zijn eigenlijk strategieën die niet efficiënt zijn. Door de juiste vragen te stellen, kun je mensen hun eigen oplossingen laten ontdekken en inzetten. Je laat ze als het ware de in-adequate strategie vervangen door een – persoonlijke – adequate strategie waardoor het probleem is opgelost. Dit geldt voor alle mentale problemen!

Het gaat om overtuigingen, niet om gedrag
Met de MatriXmethode kan iedereen (weer) regisseur over zijn eigen hoofd worden. Het is een gespreksmethode die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Het raakt de overtuigingen die ten grondslag liggen aan het gedrag. Dáár moeten de veranderingen plaatsvinden om tot duurzame oplossingen te komen. Ik heb al duizenden keren ervaren dat het werkt!

Met slechts 1 of 2 interventies, in de behandelkamer of via de telefoon thuis of op het werk. Voor altijd. En zonder in te gaan op de inhoud van het probleem. De cliënt hoeft het – vaak pijnlijke – verhaal niet te vertellen om de strategie aan te passen. Hierdoor wordt de professional er niet mee belast. Dit is een essentieel verschil met vergelijkbare methoden die veelal in Amerika zijn ontstaan.

Mentale problemen snel en duurzaam oplossen
Jongeren die buiten de boot dreigen te vallen omdat ze het op school niet redden, kinderen die moeite hebben met automatiseren van lesstof, werknemers met werkdruk, managers en zelfstandigen die balanceren op het randje van een burn-out, politieagenten, ambulancepersoneel, defensie en andere geüniformeerden die dagelijks kampen met traumatische gebeurtenissen, allemaal mensen met angsten, leerproblemen, trauma’s en volle hoofden. Zij hebben geen behoefte aan lange behandeltrajecten waarbij ze vooral veel over hun klachten praten in plaats van ermee aan de slag te gaan. Ze willen snel van hun probleem af zodat ze weer prettig kunnen leven.

Met de MatriXmethode iedereen in zijn kracht
De wereld is erg ingewikkeld aan het worden. We hebben krachtige mensen nodig die eigen keuzes kunnen maken, zonder anderen onderuit te halen. Mensen die verantwoordelijkheid willen en durven nemen om hun talenten te ontwikkelen. Dit kunnen we alleen samen doen. Daarom nodig ik alle hbo-professionals uit die met mensen werken om de MatriXmethode in te zetten. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken.

Samen zijn we sterk
Ik heb verschillende opleidingen gevolgd*, tienduizenden mensen gecoacht en duizenden professionals opgeleid om met mijn techniek te werken. Er staan negen boeken op mijn naam en ontelbare video’s. Mijn partner Walter Franssen steunt mij onvoorwaardelijk en runt ons bedrijf. Kortom: wij zijn er klaar voor om de wereld te veroveren met de MatriXmethode! Ik ben op zoek naar enthousiaste hbo-professionals die net als ik geloven in de kracht van de mind, korte interventies en het probleemoplossende vermogen van de mens, om samen iedereen in staat te stellen het beste in zichzelf naar boven te halen!

Interesse in een (online) training?

Ook jij kunt mentale problemen al op zeer korte termijn oplossen. Om alle tools te krijgen, kun je op locatie en/of online een training volgen. De 5-daagse training tot Gecertificeerde MatriXcoach vindt uitsluitend op locatie plaats.

Welke heeft jouw voorkeur?

Trainingen bekijken
Online training bekijken