Jij als ondernemer 2018-02-08T10:27:50+00:00

Jij als ondernemer

Professionals die na de opleiding tot MatriXcoach een eigen praktijk willen starten
en coaches die zich willen heroriënteren op een nieuwe doelgroep kunnen
voor ondersteuning aankloppen bij Walter Franssen en Marianne van Helden.

Wat komt er kijken bij een eigen praktijk?

Een eigen praktijk starten om mensen te helpen met MatriXmethode is een uitstekend idee voor de wereld om je heen maar ook voor jezelf! We spreken nogal wat MatriXcoaches en dan horen we vaak deze vragen:

 • Waar moet ik beginnen?
 • hoe pak ik dat aan?
 • hoe krijg ik klanten?
 • wil ik me wel of niet richten op een doelgroep?
 • welke verplichtingen heb ik allemaal rond de BTW, administratie, de boekhouding?
 • wanneer ben ik ondernemer en hoe zit het met de ondernemersaftrek?

Marianne van Helden, die al 11 jaar ons secretariaat doet en dat van diverse ondernemingen, en Walter Franssen, de bedrijfsman van het MMI en gekwalificeerd partner van de praktische techniek “strategie met ballen” geven op 17 maart 2018 allebei een workshop in Lunteren: de Wormshoef, Dorpsstraat 192, 6741 AS.

De ochtendworkshop ‘hoe krijg ik binnen afzienbare tijd een praktijk die bij mij past’ en de middagworkshop ‘een praktijk, wat komt er allemaal praktisch bij kijken?’

Je bent van ons gewend trainingen te krijgen waar je meteen de volgende dag mee aan de slag kan. Dat geldt ook voor deze workshops. De praktische workshops kun je op een dag volgen, dan krijg je een korting en betaal je slechts € 175,- excl. btw (€ 211,75 incl btw) inclusief lunch, koffie/thee, handout je eigen strategie-met-ballen-set en afsluitend drankje met elkaar. Ja, ik geef me op voor beide workshops op 17 maart 2017.

Ochtendworkshop: Hoe krijg ik binnen afzienbare tijd een praktijk die bij mij past.

Walter is de bedrijfsman binnen het MMI en gekwalificeerd partner van het tool “strategie met ballen”. Hij legt in een workshop van 10.00 tot 12.30 uur het concept uit van het maken van een juiste strategie voor je eigen coachpraktijk. Met een eigen onderneming heb je een eigen doel, een bestemming en een route daarna toe. Je strategie is een kwestie van keuzes maken die bij je bestemming passen.

 • Je gaat ontdekken en onderbouwen wat bij je past, welke klanten bij jou in de praktijk komen, welke dienst je wel en niet gaat leveren en waarom de klanten juist bij jou willen komen,
 • Na de workshop heb je voor je eigen praktijk de basis helder, zie je de route die je moet afleggen om je bestemming te halen. Je snapt wat je morgen moet doen, over een maand en over 6 maanden om je droom waar te maken!

Wanneer je alleen aan de ochtendworkshop wilt deelnemen van 10.00 – 12.30 uur dan zijn de kosten € 99,- (excl. btw) inclusief lunch, koffie/thee en je eigen strategie-met-ballen-set. Geef je op voor de eerstkomende workshop 17 maart! MIJN STRATEGIE

strategie met ballen

Midddagworkshop: een praktijk starten wat komt er allemaal praktisch bij kijken? 

Marianne van Helden voert al 11 jaar de administratie bij ons Instituut en zij is zeer ervaren in de boekhouding en alle zaken, die zoal komen kijken bij een coachings- en trainingsorganisatie.
Zij verzorgt meerdere administraties voor meerdere (kleine) klanten en kent daardoor alle in’s en outs zoals:

 • moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel en alle vragen rond de BTW,
 • hoe hou ik de boekhouding bij en wat zijn daarvoor de eisen van de Belastingdienst,
 • welke posten kan ik zakelijk opgeven en hoe doe ik dat?
 • Ook al heb je al een eigen praktijk gestart en doe je je boekhouding zelf of laat je dit misschien doen, dan heb je wellicht ook wat vragen over aftrekposten of eisen van de Belastingdienst waar bijvoorbeeld je factuur aan moet voldoen.

Handige tips om je boekhouding zelf te doen via een eenvoudig Excel-spreadsheet, je facturen in een handomdraai te laten maken, de mogelijkheid om je BTW-aangiftes te laten verzorgen en/of je jaarrekening op te maken.
Wanneer je alleen aan deze middagworkshop wilt deelnemen van 13.30 – 16.00 uur dan zijn de kosten € 99,- (excl. btw) inclusief lunch, koffie/thee en handout. Geef je op voor de eerstkomende workshop 17 maart! MIJN ADMINISTRATIE

Wat nog belangrijk is:

 • De workshops hebben een maximum aantal deelnemers van 12 en een minimum van 6.
 • De workshops worden dit jaar voor het eerst gehouden op 17 maart 2018. Bij voldoende belangstelling komt er een nieuwe mogelijkheid dit jaar.
 • De workshops zijn door MatriXcoaches al eens gevolgd. Ze zijn hoog gewaardeerd met een gemiddelde toegevoegde waarde van € 183,- per workshop. Je krijgt dus waar voor je geld! (zie film)