Masterclass

Masterclasses bieden theoretische onderbouwing en verdieping van de MatriXmethode. Ze worden ontwikkeld en gegeven door expert-professionals die de MatriXmethode doorgronden.

De masterclasses zijn zowel voor professionals die de 2-daagse, de 3-daagse of de 5-daagse opleiding tot MatriXcoach gevolgd hebben, als voor professionals in de zorg en hulpverlening die nog niet getraind zijn in het werken met de MatriXmethode.
Alle Masterclasses duren één dag en kosten € 175 excl. btw (€ 211,75 incl btw).

Masterclass 1

Onder de Loep

Deze Masterclass wordt gegeven door Felice Visser. Zij heeft de Masterclass begin 2016 ontwikkeld na publicatie van haar boek Onder De Loep, de theoretische onderbouwing van de MatriXmethode van Ingrid Stoop®. Felice is sinds 2014 gecertificeerd MatriXcoach en voert haar eigen praktijk Veelkant in Diepenveen.

Waarom is deze kennis nuttig voor hen die kunnen werken met de MatriXmethode?
Ingrid Stoop werd door professionele hulpverleners vaak bevraagd op een meer theoretische uitleg van haar werkwijze. Die verbinding met de reguliere hulpverlening is nodig. MatriXcoaches werken juist volgens een stappenplan dat berust op wat de coachee inbrengt. Deze werelden zijn heel verschillend.

Waarom is deze kennis nuttig voor hen die niet werken met de MatriXmethode?
De Masterclass gaat in op de basiskenmerken en behoeften van de gesprekspartner. Wanneer de gehanteerde gesprekstechniek gevormd wordt op basis van deze uitgangspunten, zal de effectiviteit van het gesprek toenemen. Dit komt de cliënt direct ten goede.
Deze uitgangspunten zijn binnen elke gevoerde methodiek of werkvorm te hanteren.

Waarom is deze kennis nuttig voor hen die werken in de zorg of hulpverlening?
De hulpverlening in onze huidige westerse maatschappij is gericht op het morele model: de maatschappij bepaalt wat normaal is. Hulp is echter pas zinvol als iemand zelf zijn normen bepaalt. Felice heeft in haar leven verschillende keren moeten meemaken hoe ingrijpend een mens geraakt is als die niet gehoord wordt. Zij heeft veel dierbare mensen verloren, omdat hun perspectief op een waardevol bestaan volledig verdween.
Het is voor haar altijd al de drijfveer om op te staan voor de juiste gespreksvoering.

Wat houdt de Masterclass Onder de Loep in?
Gedurende de dag komen de deelnemers tot een nieuwe ordening en verdieping van hun kennis en ervaring. Felice doet dat door werkvormen te kiezen die een beroep doen op het vermogen om strategieën los te laten. Dit schept de ruimte om de aanwezige kennis samen met de nieuwe leerstof in een nieuw geheel te verbinden.
De onderwerpen die zij belicht zijn waarnemingsprocesstrategieën, identiteit, taal en fantasie als tool, rolpatronen en copingmechanismen.
Elk lesblok wordt afgesloten met een ruim bemeten interactief deel. De deelnemers doorgronden waarom andere hulpverleningstrajecten vaak vastlopen en wat er nodig is binnen de reguliere GGZ-hulpverlening.

Alle opleidingen vinden plaats in Ede, Congrescentrum 50/50 Belmont
Per masterclass zijn er 18 plaatsen beschikbaar. Vol = vol.

Data:

Masterclass 2

Reflectie met het MatriXemotiemodel

Deze Masterclass is in ontwikkeling en zal in 2017 gegeven worden door Marwilleke Bergman-Marteijn. Marwilleke is sinds 2012 gecertificeerd MatriXcoach en werkzaam als opleidingsfunctionaris en interne coach binnen een zorgorganisatie.
“Het is mijn doel om de essentie van effectieve gespreksvoering, als wezenlijk onderdeel bij ondersteuning in dagelijkse leer- & ontwikkelprocessen, onder de aandacht te brengen.”

Het MatriXemotiemodel draagt bij aan informele leerprocessen. Wanneer men reflecteert omdat men het kan en niet omdat het moet, zal dit de intrinsieke motivatie bevorderen en hoe uitvoering te geven aan eigen gedrag.

Deze Masterclass zal je kijk op gespreksvoering en reflectie veranderen.

Door met behulp van het MatriXemotiemodel te leren reflecteren:

  • Wordt het proces van leren hoe te leren versterkt
  • Behoudt diegene zelf de regie op de leer- & ontwikkelprocessen die tot hem komen en weet deze te plaatsten in een voor hem passend perspectief/toekomstbeeld
  • Is er een mogelijkheid tot intrinsieke gedragsverandering door focus en reflectie.

Data:

Per masterclass zijn er 14 plaatsen beschikbaar. Vol = vol.

Masterclass 3

Een snelle inschatting voor een effectieve coaching

De Masterclass door Margot van de Plas Een snelle inschatting voor een effectieve coaching biedt handvatten vanuit de karakterdiagnostiek. Margot is de toonaangevend expert in Nederland op het gebied van gelaatkunde en schrijfster van het boek ‘Ik zie het aan je’.  In haar masterclass leer je dat de lichaamsbouw vertelt wat iemand onbewust wil en hoe de lengte, de ronde en de fijne vormen je vrije wil beïnvloeden en ook hoe iemand weer in zijn element kan komen. Daarna mogen alle Matrixcoaches een persoonlijke test maken om te weten wat voor type coach zij zijn. Tot slot gaan we bespreken wat de betekenis is van verschillende voorhoofdsvormen, wenkbrauwen, neuzen, oren en monden. Het is handig voor coaches om via deze aanknopingspunten een ingang te vinden bij mensen, die moeite hebben hun gevoelens onder woorden te brengen.  www.karakterdiagnose.nl

Wat MatriXcollega’s er over zeggen:

Margot, dank voor het delen van je kennis. Ongelofelijk wat je kan waarnemen als je weet waar je op kan letten.
Het gaat me erg helpen in mijn werk. Dit weekend, tijdens de paasbunches, kan ik mooi oefenen met de familie.
Zo wordt het een leuke en leerzame Pasen.  En voor wie twijfelt: het is een echte aanrader.
Erna Hiddink

Bere interessant. Bere handig. In een oogopslag een inschatting kunnen maken van welke dingen je cliënt in balans
brengen of er juist uit halen. Op werk of thuis. Heel verhelderend gegeven. En smaakt naar meer.
Dank je wel Margot. En voor jullie allemaal: een aanrader!
Stella Cornelissen

De Masterclass vond ik erg leuk en leerzaam. Ik ging meteen anders naar mensen kijken, maar merk dat ik toch
veel moet oefenen om het geleerde je eigen te maken. Dus ik ga zeker je boek lezen om er zo meer over te weten.
De voorbeelden heb ik wel goed onthouden, dus zo’n workshop bewijst zijn nut daarmee dan alleen een boek erover lezen!
Marianne van Helden

frenelogie masterclass
De trainingen vinden plaats in het Congrescentrum 50/50 Belmont in Ede  (september) of in Het Westhoffhuis te Lunteren (oktober).
Per masterclass zijn er 8 plaatsen beschikbaar. Vol = vol.
* zaterdag 17 juni 2017 opgeven en betalen via deze link
* zaterdag 23 september 2017 opgeven en betalen via deze link
* zaterdag 21 oktober 2017 opgeven en betalen via deze link